26 minut

11. května 2021

Část: Nedostatek odpočívek u českých dálnic

Obsah dílu

Headlines — Lidé nad 45 let se mohou registrovat k očkování — Zájem o očkování v nižších věkových kategorií klesá — Někteří stále čekají na termín — O půlnoci končí sčítání lidu — Areál Tesly v Pardubicích se bourá — Plán restrukturalizace Sokolovské uhelné — Auto s tlakovými lahvemi explodovalo v Malém Březně na Ústecku — Česko zažilo další letní den — Letošní plavební sezona — Řidiče v severních Čechách stále trápí zledovatělý sníh — Nedostatek odpočívek u českých dálnic — Návrh připravovaných odpočívek — Odpočívky budou i na nových úsecích D1 — Dlouhá čekací doba na odložené operace — Nová střecha pro vyhlídkový kalich v Litoměřicích — Stadion v Kladně čeká oprava — Filmový festival Karlovy Vary bude — Rozkvetlé arboretum v Táboře

Části dílu

00:06
Headlines
    Přehled zpráv
    01:00
    Lidé nad 45 let se mohou registrovat k očkování
      K očkování proti koronaviru už se ode dneška můžou registrovat lidi ve věku 45 plus. Jde o 2. nejpočetnější skupinu v české populaci, která zahrnuje bezmála 840 tisíc lidí.
      01:38
      Zájem o očkování v nižších věkových kategorií klesá
        Jak se vakcíny proti covidu zpřístupňují pro mladší lidi, klesá v těchto věkových kategoriích odhodlání nechat se očkovat. Někdo o očkování stojí už třeba kvůli možnostem cestování nebo návštěvám sportovních a kulturních akcí, někdo vakcínu zatím nechce.
        03:36
        Někteří stále čekají na termín
          Na termín očkování pořád ještě čeká 490 zaregistrovaných lidí nejstarší věkové kategorie nad 80 let. A asi 2 380 zájemců starších 70 let. Počty zaregistrovaných a na termín očkování zatím čekajících lidí ostatních věkových kategorií vidíte na tomto přehledu.
          04:16
          O půlnoci končí sčítání lidu
            Už jen necelých 6 hodin - čas do dnešní půlnoci mají poslední opozdilci, aby vyplnili a odevzdali formulář ze zákona povinného sčítání lidí, domů a bytů.
            06:09
            Areál Tesly v Pardubicích se bourá
              Stoletý areál bývalé a kdysi slavné továrny Tesla v Pardubicích, ve které se vyráběly telefony nebo rádia, se bourá. Na jeho místě se už v červnu začne stavět nová obytná čtvrť.
              06:58
              Plán restrukturalizace Sokolovské uhelné
                Sokolovská uhelná má plán restrukturalizace. Kvůli útlumu těžby hnědého uhlí a přechodu na jiné, čistější zdroje energie se i s dceřinnými firmami mění na firmu SUAS Group.
                08:43
                Auto s tlakovými lahvemi explodovalo v Malém Březně na Ústecku
                  V Malém Březně u Ústí nad Labem explodovalo auto s nákladem tlakových plynových lahví. Když projíždělo mezi domy v této obci, začalo hořet - řidiči se na štěstí podařilo včas vyskočit. Jemu ani nikomu jinému se nic nestalo.
                  09:32
                  Česko zažilo další letní den
                    Česko zažilo 2. letní den v řadě - na mnoha místech teploty překročily 30 stupňů Cesia. Od zítřka už bude ale zase všechno jinak - přijít mají silné bouřky, někde s vydatným deštěm, nebo dokonce kroupami.
                    10:02
                    Letošní plavební sezona
                      Státní plavební správa se začátkem teplého počasí upřesňuje pravidla a vymezuje podmínky pro bezpečné pobývání na českých vodách. Týkají se lodí a dalších plavidel a stále rok od roku populárnějších vodních skútrů nebo třeba paddleboardů.
                      11:52
                      Řidiče v severních Čechách stále trápí zledovatělý sníh
                        Pokrývá totiž část silnice kolem přehrady Souš, která je zásobárnou pitné vody. Silničáři tedy musí nechat sníh přirozeně odtát, a řidiči úsek objíždět.
                        13:44
                        Nedostatek odpočívek u českých dálnic
                          Po celé délce jihočeské dálnice D3 pořád není ani jediné odstavné parkoviště pro kamiony. Teď konečně Ředitelství silnic a dálnic vybírá firmu, která u Chotýčan poblíž Českých Budějovic první takovou odstavnou plochu vybuduje.
                          16:05
                          Návrh připravovaných odpočívek
                            Takhle by měla odpočívka vypadat. Vizualizace od Ředitelství silnic a dálnic se netají tím, že se inspirovalo podobou odstavných ploch v zahraničí.
                            17:06
                            Odpočívky budou i na nových úsecích D1
                              Nové moderní odpočívky podle nového projektu vyrostou i u opravené dálnice D1. První – vzorová zastávka je těsně před dokončením, a to na pomezí Středočeského kraje a Vysočiny.
                              18:28
                              Dlouhá čekací doba na odložené operace
                                Nemocnice se po covidovém zatížení sice postupně vracejí k běžnému fungování a odloženým operativním výkonům, ale těch se za uplynulé měsíce „nastřádalo“ tolik, že někde budou pacienti na plánované, zejména ortopedické zákroky i tak čekat několik měsíců.
                                20:26
                                Nová střecha pro vyhlídkový kalich v Litoměřicích
                                  Novou střešní krytinu teď dostává dominanta Litoměřic vyhlídkový kalich na střeše radnice. Když klempíři sundali makovici z vrcholu věže, našli v ní schránku historickými dokumenty.
                                  20:59
                                  Stadion v Kladně čeká oprava
                                    Začaly práce na rekonstrukci zimního stadionu v Kladně. Konstrukce z roku 1959, pod níž se tehdy jako pod zbrusu novou hrály některé zápasy mistrovství světa, se má rozebírat do konce května.
                                    22:51
                                    Filmový festival Karlovy Vary bude
                                      Termín letošního jubilejní 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary platí. Vzhledem k situaci související s vývojem pandemie ho organizátoři posunuli až na konec letních prázdnin.
                                      23:16
                                      Rozkvetlé arboretum v Táboře
                                        Botanická zahrada v Táboře láká návštěvníky na rozkvetlé arboretum. Tato unikátní sbírka domácích i zahraničních dřevin je chloubou druhé nejstarší zahrady v Česku. Na praxi se do ní mohli vrátit studenti střední zemědělské školy.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž26 minut
                                        Další díl
                                        12. května 2021

                                        Přehled dílů

                                        4600 dostupných
                                        Stopáž25 minut

                                        26. července

                                        26. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        25. července

                                        Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Ceny benzinu a nafty v tuzemsku dál klesají — Peníze pro ovocnáře — Rozsudek v rozsáhlé drogové kauze — Pokuty za porušení nočního zákazu vjezdu — Více žen do jaderných elektráren — Představitelé Třebíčska jednají s KHNP — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — Čeští hasiči se vrátili z Bulharska — Zahájení olympijského festialu u jezera Most — Bukovany musely založit městskou policii — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Návrat pojízdných prodejen — V libereckém Vesci odstartoval jubilejní 30. ročník hudebního festivalu Benátská — První letní sezona Žatce v UNESCO — Král Lear na hradě Kašperk

                                        25. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        24. července

                                        Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                        24. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        23. července

                                        Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                        23. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        22. července

                                        Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                        22. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        19. července

                                        Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                        19. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        18. července

                                        Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                        18. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        17. července

                                        17. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        16. července

                                        Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                        16. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        15. července

                                        Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                        15. 7. 2024 na ČT1

                                        Napište nám