26 minut

3. května 2021

Část: Registrace k očkování se otevřela pro další skupinu

Obsah dílu

Headlines — Rozvolnění ve službách — Návrat dalších dětí do školek a škol — Začalo období přijímacích zkoušek na SŠ — Do lázní se vrací část samoplátců — Rozvolňování od 10. května — Úhyn ryb v řece Bílině — Požár ubytovny v Pelhřimově — Pokračuje výstavba obchvatu Chýnova — Ukončené očkování proti covidu-19 má v ČR milion lidí — O2 universum očkuje naplno — Nové očkovací centrum v Ústí nad Labem — Registrace k očkování se otevřela pro další skupinu — Dopady pandemie na penziony a hotely — Dopady pandemie na penziony a hotely — Otevírají muzea, galerie a památky — Otáčivé hlediště uvede nové hry

Části dílu

00:15
Headlines
    Přehled zpráv.
    01:10
    Rozvolnění ve službách
      Ode dneška začaly znovu fungovat některé služby. Otevřeno mají například kadeřnictví, masážní a kosmetické salony nebo třeba salony pro psy. Zákazníci se ale musí prokázat negativním testem na covid-19.
      03:30
      Návrat dalších dětí do školek a škol
        V Praze a v šesti dalších regionech se do lavic vrátily žáci 2. stupňů základních škol a také děti do škol mateřských. Stále ale platí systém takzvané rotační výuky ve školách.
        05:34
        Začalo období přijímacích zkoušek na SŠ
          Před zkouškami musí uchazeči o studium předložit negativní test na covid-19. Povinné jsou také roušky, nebo respirátory. V učebně pak může být maximálně 20 lidí.
          05:54
          Do lázní se vrací část samoplátců
            Nastoupit mohou podle nařízení Ministerstva zdravotnictví pouze lidé, kteří prodělali covid-19 a to nejpozději do 90 dnů. Většina pacientů si tak na léčebné a rehabilitační pobyty musí ještě počkat.
            07:57
            Rozvolňování od 10. května
              V pondělí 10. května se kromě maloobchodu mají v celém Česku otevřít i některé další služby. Jedná se například o opravny obuvi, autobazary nebo fotografické služby. Venku bude nutné nosit respirátor, nebo roušku už pouze tam, kde není možné dodržet dvou metrové rozestupy.
              08:44
              Úhyn ryb v řece Bílině
                Do řeky Bíliny unikla neznámá látka, která způsobila úhyn stovek ryb. Rybáři objevili mrtvé kusy včera odpoledne a provedli odběry vzorků, které mají odhalit možnou příčinu úhynu. Jednou z možností je podle nich nedostatek kyslíku.
                10:18
                Požár ubytovny v Pelhřimově
                  21 lidí muselo v noci kvůli požáru narychlo opustit ubytovnu v Pelhřimově. Policisté a následně také hasiči je evakuovali za pár minut. Kdy se budou moci do ubytovny vrátit, zatím není jasné.
                  12:07
                  Pokračuje výstavba obchvatu Chýnova
                    Ředitelství silnic a dálnic obnovilo práce na stavbě obchvatu Chýnova na Táborsku. V únoru stát musel stavbu pozastavit, protože soud zrušil stavební povolení. Obchvat vzniká proto, aby odklonil z centra Chýnova tisíce aut denně.
                    13:30
                    Ukončené očkování proti covidu-19 má v ČR milion lidí
                      Jednu dávku už dostalo 2 189 547 zájemců. 6 232 naočkovaných má aplikovanou vakcínu od společnosti Johnson & Johnson.
                      13:56
                      O2 universum očkuje naplno
                        Zdravotníci začali očkovat v hale O2 universum v pražské Libni. Během dneška by mělo vakcínu dostat 1 000 lidí, od zítřka pak 2 000 zájemcům. Lidé tam dostanou látku od firmy Pfizer.
                        15:32
                        Nové očkovací centrum v Ústí nad Labem
                          Očkovací centrum otevřeli také v budově bývalého rektorátu v Ústí nad Labem. Je největší v tomto regionu. Jen za dnešek tam naočkovali 500 lidí.
                          16:15
                          Registrace k očkování se otevřela pro další skupinu
                            K očkování se můžou nově hlásit i lidé, kteří se starají o osoby s příspěvek na péči ve třetím a čtvrtém stupni a taky akademičtí pracovníci vysokých škol.
                            16:39
                            Dopady pandemie na penziony a hotely
                              Kvůli koronavirové krizi končí provoz některé penziony v Krkonoších. Jejich majitelé už nemají peníze na to, aby je udrželi do další sezony.
                              19:30
                              Dopady pandemie na penziony a hotely
                                Friesovy boudy leží pod hřebeny Krkonoš mimo turistická střediska. Přes zimu kolem prošlo jen pár lidí na túrách, 120 lůžek tak zůstalo netknutých.
                                21:29
                                Otevírají muzea, galerie a památky
                                  V Česku znovu otevírají také muzea a galerie. Zatím tedy stejně jako 2. stupeň základních škol jen v sedmi krajích včetně Prahy.
                                  23:09
                                  Otáčivé hlediště uvede nové hry
                                    Herci v Českém Krumlově zkoušejí na představení, která se loni neodehrála, ale diváci si je zaplatili. Jihočeské divadlo nechce dál čekat a zahájilo předplatné na další sezonu.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    4. května 2021

                                    Přehled dílů

                                    4598 dostupných
                                    Stopáž26 minut

                                    24. července

                                    Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                    24. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    23. července

                                    Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                    23. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    22. července

                                    Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                    22. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    19. července

                                    Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                    19. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    18. července

                                    Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                    18. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    17. července

                                    17. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    16. července

                                    Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                    16. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    15. července

                                    Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                    15. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    12. července

                                    Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                                    12. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    11. července

                                    Českem prošly další intenzivní bouřky — Následky bouřek na severovýchodě Čech — Hasiči na Vysočině v noci kvůli počasí evakuovavli dva dětské tábory — Následky bouřek na Lipensku — Bouře omezila provoz na letišti — Benzin a nafta dál zdražují za poslední týden asi o dvacetník — Pátrání po útočníkovi — Bývalý hejtman David Rath se nedočká omluvy od státu — Požár v areálu komunálních služeb v Plzni — Škola nemá peníze na odškodnění učitelky — Ministertvo převzalo letiště Líně — V Holicích vznikne nové sociální centrum — Problém s financováním záchytek v Sokolově — Bourání stometrových chladících věží — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu

                                    11. 7. 2024 na ČT1

                                    Napište nám