26 minut

15. února 2021

Část: Ministr dopravy Karel Havlíček podepsal smlouvu na výstavbu D4

Obsah dílu

Lyžaři strhli lavinu v Krkonoších — Nový nouzový stav — Prodloužení úředních hodin — Zkušební testování žáků — Zablokované hranice s Německem — U bezmála sedmdesáti procent lidí s onemocněním covid-19 v Libereckém kraji virus zmutoval — Očkování vakcínou od firmy AstraZeneca — Od března začne očkování obyvatel nad 70 let — Roušky ze státních rezerv do rizikových oblastí — Kriminalisté opadli muže, který přepadával ženy — Ministr dopravy Karel Havlíček podepsal smlouvu na výstavbu D4 — Nehoda na železničním přejezdu — Školné jako dárek — Vyšší nezaměstnanost v ČR — Kry na Labi musela rozbíjet speciálně upravená loď — Jarní prázdniny bez lyžování

Části dílu

01:10
Lyžaři strhli lavinu v Krkonoších
    Dva skialpinisté odpoledne v Krkonoších strhli lavinu. Ta sjela od Slezského domu pod Sněžkou do Obřího dolu, byla vysoká kolem 1 metru a oba lyžaře smetla. Jeden z nich zemřel.
    04:19
    Nový nouzový stav
      O půlnoci začal platit nový nouzový stav, o který vládu požádali hejtmani - zatím do konce února.
      06:14
      Prodloužení úředních hodin
        V souvislosti s prodloužením nouzového stavu úřady mohou rozšířit úřední hodiny. Ne všude to ale udělali už dnes. Využili toho například v Praze.
        07:43
        Zkušební testování žáků
          Jednou z podmínek hejtmanů pro vyhlášení nouzového stavu byl co nejrychlejší návrat dětí do škol. Zkušební testování dnes vyzkoušeli například na základní škole v Sedlčanech na Příbramsku.
          10:00
          Zablokované hranice s Německem
            Dlouhé kolony kamionů před hranicemi. Zablokované dálnice. Tak to dnes vypadalo na severu i na jihu Čech. Sasko a Bavorsko totiž o víkendu obnovilo hraniční kontroly. Na testy musí jak řidiči kamionů, tak pendleři. Odběrům se nevyhnou ani strojvůdci nákladních vlaků.
            12:04
            U bezmála sedmdesáti procent lidí s onemocněním covid-19 v Libereckém kraji virus zmutoval
              Výsledky testů v oddělení genetiky a molekulární diagnostiky Krajské nemocnice v Liberci potvrzují, že bezmála 70 procent lidí v kraji, u kterých je teď koronavirus identifikovaný, už má jeho zmutovanou variantu. Převažuje britská mutace.
              13:45
              Očkování vakcínou od firmy AstraZeneca
                Dnes je to přesně týden, co na Vysočinu dorazilo 4 400 dávek vakcíny společnosti AstraZeneca. Do této chvíle byla použita u zhruba 150 lidí.
                15:47
                Od března začne očkování obyvatel nad 70 let
                  Od března se do celostátního registru pro očkování proti covidu-19 budou moci hlásit lidé nad 70 let. Zatím se registrovat mohou lidé nad 80 let.
                  16:02
                  Roušky ze státních rezerv do rizikových oblastí
                    V uzavřených okresech Cheb a Sokolov dnes začali mezi jejich obyvatele rozvážet roušky ze skladu státních hmotných rezerv. Hasiči o víkendu přivezli i respirátory, ty jsou určené hlavně pro školy a školky.
                    18:23
                    Kriminalisté opadli muže, který přepadával ženy
                      Pražští kriminalisté dopadli lupiče, který v hlavním městě a v Lounech přepadával seniorky. V Praze si oběť naposledy vyhlédl 27. ledna na Střížkově.
                      18:51
                      Ministr dopravy Karel Havlíček podepsal smlouvu na výstavbu D4
                        Ministr dopravy Karel Havlíček podepsal smlouvu s francouzským koncernem DIVia na výstavbu a provoz části dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem.
                        19:20
                        Nehoda na železničním přejezdu
                          Na železničním přejezdu v Zajíčkově na Pelhřimovsku se před osmou ráno srazil vlak s osobním autem. Ve vlaku cestovali čtyři lidé. Všichni vyvázli bez zranění.
                          19:51
                          Školné jako dárek
                            Dárce, který kromě školného za své dítě zaplatí ještě za jedno další. S tím se letos poprvé setkává Základní umělecké škola Střezina v Hradci Králové.
                            21:37
                            Vyšší nezaměstnanost v ČR
                              Od nového roku je v Česku víc lidí bez práce. Nezaměstnanost se podle úřadu práce zvýšila z prosincových 4 na aktuální 4,3 procenta. Ztráta práce mnohdy souvisí i s dopady současné koronavirové pandemie. Třeba na odborníky z organizace Člověk v tísni se obrací v posledních měsících víc lidí, kteří potřebují pomoct z finanční nouze.
                              23:15
                              Kry na Labi musela rozbíjet speciálně upravená loď
                                Až 10 centimetrů silné ledové kry musela v přístavu Děčín-Rozbělesy rozbíjet speciálně k tomu upravená loď, aby ochránila plavidla, která v přístavišti kotví nebo potřebují proplout po Labi.
                                23:37
                                Jarní prázdniny bez lyžování
                                  Jarní prázdniny bez lyžování, ale aspoň na bruslích. Díky mrazům vyjeli na Lipno desítky lidí. A na sjezdovkách se místo lyžování bobuje.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  16. února 2021

                                  Přehled dílů

                                  4582 dostupných
                                  Stopáž26 minut

                                  1. července

                                  Nový stavební zákon přináší změny — Poplatky za stavební povolení — Dopady změn stavebního zákona — Potyčka na poli skončila střelbou — Dvě mrtvá těla po požáru — Dopravní omezení na pražské magistrále — Výluka na lince metra C — Jak fungují v praxi zastávky na znamení — Další škody po přívalových deštích — Úroda ovoce v ČR — Sesuv svahu u Libochovan na Litoměřicku — Branický most po půl roce opět v provozu — Obavy o dětské oddělení v Rokycanské nemocnici — Jiří Mádl představil na KVIFF snímek Vlny — Automatizovaná prodejna v Hořicích — Unikátní snubní prsteny Rožmberků

                                  1. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  28. června

                                  Odklízení škod ve vyplavené Blížejově — Odlízení sesunutého svahu na Zbraslavi — Výstraha před bouřkami — Státní zástupce podal obžalobu na devět lidí v takzvané kauze Dozimetr — Žáci základních a středních škol dnes dostali vysvědčení — Posldení školní den v Kladrubech u Tachova — Provoz na dálnicích v poslední den školního roku — Policie kontroluje cyklisty — Přibývá požárů elektrokoloběžek — 158. výročí bitvy u Hradce Králové — Zatopení dalšího hnědouhelného lomu — Začíná stavba jihočeské D3 u Nažidel — Do ulic noční Plzně se vydal bobr — Hvězdy na červeném koberci v Karlových Varech — Začíná mezinárodní filmový festival Karlovy Vary — Koupaliště před začátkem letní sezony

                                  28. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  27. června

                                  V základní škole v Horních Počernicích spadl sádrokartonový strop — Českem procházejí silné bouřky — Vážné dopravní nehody na jihu Čech — Střelec skončil v péči psychiatrů — Zvýšení poplatků na stavebním úřadě — Důkladnější filtrace odpadních vod — AVE CZ získala souhlas EIA se spalovnou s falešnými údaji — Jednání o koupi lanovky na Ještěd — Nárůst příjmů z placených stání pro turisty — Osmnáctiletý trest za útok na manželku — Meteorologové varují před silnými bouřkami — Podpora výuky češtiny pro cizince — Příjezdová silnice k průmyslové zóně v Liberci — Žitenický zámek chtějí koupit místní — Autem na jih Evropy přes jižní Čechy — Pohonné hmoty v Česku od minulého týdne zdražily — Na jihu Čech končí olympiáda dětí a mládeže — Hrady a zámky čekají v létě více návštěvníků — S čety nejsou žerty pod Kunětickou horou

                                  27. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  26. června

                                  Nedostatek středních škol — Složení žáků pražských škol — Nový slovenský prezident Peter Pellegrini přijel do Prahy — Pietní akt na Ďáblickém hřbitově — Sedmnáctiletý trest za vraždu čtyřletého chlapce — Trolejbusové linky v Liberci — Vrcholí přípravy na KVIFF — Ukončení chovu šelem na Jindřichohradecku — Trest za otravu zvířat — Chebsko žádá omezení prodeje pyrotechniky — Konec veterinární pohotovosti v Plzni — Zákaz hazardu v Chrášťanech platí — Vodní záchranáři na Lipně v pohotovosti — Kroužkování čapích mláďat — Podvodní dron hlídá čistotu plzeňských nádrží — Předposlední den letní olympiády dětí a mládeže — Výluka vysílače Jihlava-Javořice

                                  26. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  25. června

                                  Konec kanálu Dunaj–Odra–Labe — Počátky projektu — Modernizace vodovodních sítí na Královéhradecku — V celé Jihlavě už opět teče pitná voda — Spor o nejužší uličku v Praze — Trasa vysokorychlostní trati — V Přešticích na jižním Plzeňsku výrazně narůstá kamionová doprava — Jednání o zákazu hazardu v Chrášťanech — Sporná registrace pacientů na Českokrumlovsku — Policie zadržela muže, který střílel v Libčevsi — Povodí Vltavy usiluje o záchranu kempu Radava — Co bude s karlínskými kasárnami — Nemocnice potřebují před prázdninami více krve — V Karlových Varech přistálo první letadlo z Tel Avidu — Demontáž rozhledny napadené hmyzem — Archeologové na dně přehrady Mohelno — Ochránci přírody zachraňují mokřad na Vysočině

                                  25. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  24. června

                                  Změny v podpoře pro výměnu kotlů — Změny v podpoře pro výměnu kotlů — Další programy na úspory energie — Další programy na úspory energie — Největší obměna vlaků v Královéhradeckém kraji začala — Největší obměna vlaků v Královéhradeckém kraji začala — Železniční trať z Klatov do šumavské Železné Rudy čeká elektrifikace — Železniční trať z Klatov do šumavské Železné Rudy čeká elektrifikace — Trasa vysokorychlostní železnice — Trasa vysokorychlostní železnice — Komplikace na železnici kvůli poruše trakčního vedení — Komplikace na železnici kvůli poruše trakčního vedení — Zjednodušení nákupu elektronických jízdenek do MHD — Zjednodušení nákupu elektronických jízdenek do MHD — Veřejnosti se otevřel opravený obchodní dům Máj v Praze — Veřejnosti se otevřel opravený obchodní dům Máj v Praze — Zrušené lety z Českých Budějovic — Zrušené lety z Českých Budějovic — Úhyn ryb v rybníku ve Slaném — Úhyn ryb v rybníku ve Slaném — Prezident Petr Pavel na Karlovarsku — Prezident Petr Pavel na Karlovarsku — Budoucnost skiareálu v Bedřichově — Budoucnost skiareálu v Bedřichově — První den Olympiády dětí a mládeže — První den Olympiády dětí a mládeže — Proměna nebezpečné křižovatky na Prachaticku — Proměna nebezpečné křižovatky na Prachaticku — Otevření nového úseku D7 — Otevření nového úseku D7 — Potomci architekta Jaroslava Otruby chtějí zakázat limitovanou edici pražské Lítačky — Potomci architekta Jaroslava Otruby chtějí zakázat limitovanou edici pražské Lítačky — Spor o pokácení javoru u pardubického nádraží — Spor o pokácení javoru u pardubického nádraží — Výluka vysílače — Výluka vysílače

                                  24. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  21. června

                                  Začala stavba úseku D3 u motocentra u Tábora — Kamiony si zkracují cestu přes obec — Nový vývoj v kauze Dozimetr — Praha koupí od Komerční banky kancelářskou budovu na Václavském náměstí — Výstraha na silné bouřky v Česku a na Moravě — Univerzita Karlova si připomíná přesně půlrok od tragické střelby na filozofické fakultě — Bezpečnost na vysokých školách — Opravy školních budov zkrátily vyučování — Výsledky 2. kola přijímacích zkoušek — Obec Nová Pec na jihu Šumavy od začátku prázdnin trvale uzavře pro motorová vozidla cestu na Jelení Vrchy — Sklizeň jetele v Libereckém kraji — Přáškování polí s kukuřicí — ČT natáčí nový seriál Limity — Začíná Mezinárodní divadelní festival Regiony

                                  21. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  20. června

                                  Policie k zásahu při střelbě na FF UK — Bezpečnostní opatření na školách — Málo míst v pardubických školkách — Změny územního plánu v Praze — Přiletěl poslední vrtulník Venom — Hořících elektrokoloběžek stále přibývá — Následky silných bouřek — Varování před bouřkami — Nedostatek policistů v Karlovarském kraji — Dopadení zloděje kol — 60 let od akce Neptun — Druhý den návštěvy prezidenta v Ústeckém kraji — 50. ročník olympiády z češtiny — V Libereckém kraji začíná Nesnězeno — Nové výstavy v galerii moderního umění v Hradci Králové — Šetrný způsob sečení luk v Pardubicích — Óda na moje město v Českých Budějovicích

                                  20. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  19. června

                                  Kontrolní den na stavbě D35 — Výjezdní zasedání vlády v Havlíčkově Brodě — Firma Onsemi chce v Česku investovat 46 miliard korun — Rozsudek ve fotbalové kauze — Buben na fotbale zase může znít — Napadení lidí na čerpací stanici v Praze 7 — Zastávky jen na znamení už za 10 dní — Výluka tramvají v centru Prahy — Petr Pavel na návštěvě Ústeckého kraje — Nová spotřební daň na slazené nápoje — Za 9 dní začne 58. ročník KVIFF — Křišťálové glóby pro KVIFF budou menší — Vodní záchranáři a prevence na vodě — Statečná seniorka zahnala lupiče — Rekordní úlovek — Oprava střechy vyšehradské baziliky — Oslavy výročí vzniku FOK

                                  19. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  18. června

                                  První zápas národního týmu na fotbalovém euru — Fanoušci z celého Česka zamířili do Lipska — Kontroly na česko-německé hranici — Program evropského šampionátu — Bubny na hřišti SK Studenec — Speciální kamery proti vjezdu kamionů — Výcvik v Libavé pokračuje — Stavba průtahu Železnou Rudou nabírá zpoždění — Otrava houbami na Písecku — Oprava mostu oblíbeného u filmařů — Odsouzení ve Stráži pod Ralskem dostali vysvědčení — Lidé bez domova obtěžují na kolonádách — Pasti na asijské sršně — Nová přírodní památka na Mostecku — Oplocená Sněžka — Buskers fest v Českých Budějovicích

                                  18. 6. 2024 na ČT1

                                  Napište nám