26 minut

1. prosince 2020

Část: Headlines

Obsah dílu

Headlines — Domovy seniorů se chystají na návštěvy — Mobilní laboratoř na testování covid 19 — Pomoc pacientům se ztrátou čichu — Počasí komplikovalo dopravu — Jak koupit dálniční známku — Autoškoly mohou už týden pouštět svoje žáky ke zkouškám — Odstupné 720 tisíc korun — Spor o očkování proti tetanu — Kraje a obce by měly dostat víc peněz z rozpočtového určení daní — Karlovarský kraj dál bez koalice — Prevence kriminality problémové mládeže — Video odhalilo týrání krocanů — Prodej vánočních stromků — Strom přání a naděje Univerzity Pardubice

Části dílu

00:11
Headlines
    Přehled zpráv.
    01:11
    Domovy seniorů se chystají na návštěvy
      V domovech pro seniory se připravují na obnovení návštěv. To povolila vláda od soboty 5.prosince. Bude ale potřeba mít negativní test na covid-19. Výsledek nesmí být starší než 48 hodin.
      03:28
      Mobilní laboratoř na testování covid 19
        Speciálně upravený sanitní vůz jako mobilní laboratoř pro testování na covid-19 se nově zkouší v Praze. Tým odborníků s ním bude jezdit třeba do firem, kde ve stejný moment odebere vzorky většímu počtu lidí.
        04:00
        Pomoc pacientům se ztrátou čichu
          Až 60 procent lidí, kteří se nakazili covidem-19, trpí poruchou čichu. U většiny pacientů se tento smysl vrátí do dvou až tří týdnů. Pro ty, kterým se čich nevrátil ani po měsíci od prodělání nemoci, otevřela brněnská Nemocnice u sv.Anny specializovanou poradnu.
          05:59
          Počasí komplikovalo dopravu
            Část Česka zasypal sníh. A natočili ho i naši iReportéři. Kromě Krušných hor je to vidět například na záběrech z Loun v Ústeckém kraji. Právě tam zimní počasí komplikovalo taky dopravu.
            06:43
            Jak koupit dálniční známku
              Po 25 letech v Česku končí nalepovací dálniční kupony. Ode dneška si můžou řidiči nově koupit známky elektronické, platné pro příští rok. A to buď v síti prodejních míst, nebo na e-shopu.
              08:58
              Autoškoly mohou už týden pouštět svoje žáky ke zkouškám
                Jenže budoucím řidičům chybí jízdy. Podle instruktorů navíc většina studentů bude muset za volantem strávit víc hodin, protože kvůli uzavření autoškol na konci října žáci víc než měsíc auto neřídili. Většina autoškol má problémy ještě po jarní vlně koronaviru. A kurzy musely zdražit.
                10:28
                Odstupné 720 tisíc korun
                  Odnese si ho odvolaná předsedkyně představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Ivana Urešová.
                  13:18
                  Spor o očkování proti tetanu
                    Matka odmítla nechat očkovat své dítě proti tetanu. Soud proto rozhodl o jeho předání do péče nemocnice. Matka teď ale své dítě skrývá.
                    16:05
                    Kraje a obce by měly dostat víc peněz z rozpočtového určení daní
                      Schválili to poslanci. Podpořili tak senátní novelu zákona. Samosprávy by tak mohly získat ročně navíc 500 až 700 milionů korun. Změnu podporuje i ministryně financí.
                      16:26
                      Karlovarský kraj dál bez koalice
                        Zastupitelé Karlovarského kraje opět nezvolili hejtmana a vedení kraje. Ani napočtvrté se tak nepodařilo vytvořit novou koalici.
                        18:21
                        Prevence kriminality problémové mládeže
                          Městské policii v Táboře pomáhají v terénu dva romští asistenti. Mají přispět hlavně k prevenci kriminality takzvaných "dětských gangů", která se v posledních měsících zvýšila i kvůli tomu, žeděti nebyly ve školách.
                          20:02
                          Video odhalilo týrání krocanů
                            Drastickými záběry z nakládky krocanů z drůbežárny v Kostelci u Stříbra na Tachovsku se zabývají veterinární inspektoři. Mají podezření, že tam docházelo k týrání zvířat.
                            22:00
                            Prodej vánočních stromků
                              Dnes otevřela většina prodejců vánočních stromků. Od rána k nim míří první zákazníci, kteří si chtějí vybrat to nejlepší z nabídky.
                              23:35
                              Strom přání a naděje Univerzity Pardubice
                                Letos ho zcela netradičně zdobí přání studentů, vyučujících a dalších pracovníků univerzity, která k němu poslali.Tyhle vzkazy mají být nadějí, že navzdory všemu, co se v současné době děje, se přání do jednoho splní.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                2. prosince 2020

                                Přehled dílů

                                4595 dostupných
                                Stopáž26 minut

                                19. července

                                19. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                18. července

                                Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                18. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                17. července

                                17. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                16. července

                                Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                16. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                15. července

                                Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                15. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                12. července

                                Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                                12. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                11. července

                                Českem prošly další intenzivní bouřky — Následky bouřek na severovýchodě Čech — Hasiči na Vysočině v noci kvůli počasí evakuovavli dva dětské tábory — Následky bouřek na Lipensku — Bouře omezila provoz na letišti — Benzin a nafta dál zdražují za poslední týden asi o dvacetník — Pátrání po útočníkovi — Bývalý hejtman David Rath se nedočká omluvy od státu — Požár v areálu komunálních služeb v Plzni — Škola nemá peníze na odškodnění učitelky — Ministertvo převzalo letiště Líně — V Holicích vznikne nové sociální centrum — Problém s financováním záchytek v Sokolově — Bourání stometrových chladících věží — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu

                                11. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                10. července

                                Domolice kladenského nádraží — Podmíněný trest pro otčíma, který až pětkrát týdně nutil nezletilou dívku k sexu, byl nepřiměřeně mírný — Lodě začaly znovu proplouvat velkou komorou v Hoříně na Mělnicku — Zvýšení důchodů — Opravy Barrandovského mostu se protáhnou — Policejní kontroly na D1 — Soud řeší vraždu chlapce v Hradci Králové — V Liberci jednali o rychlejším železničním spojení s Prahou — Rozšíření skladů pro zásobu paliv — Stěhování sedmdesátitunového transformátoru — Rekonstrukce mostu u jesenické nádrže — Bouřky procházejí Českem — Z Nové Pece do osady Jelení Vrchy bez auta — Další odklad stavby cyklostezky — Brouzdaliště pro veřejnost v Trutnově — Praha vrátí vadné autobusy — Start rakety Ariane 6 — Fotopointy umožní sledovat obnovu Šumavy — Na olympiádu jedou i sportovci z Plzeňska

                                10. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                9. července

                                Dopravní omezení v Praze — Hromadná nehoda na dálnic D1 — Dopravní omezení v Českých Budějovicích — Nezaměstnanost v Česku — Kompenzace pro ovocnáře — Výročí položení základního kamene Karlova mostu — Zprovoznění plavební komory v Hoříně — Kontroly lodí na dalešické přehradě — Provoz pražského letiště — Obnova zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — U Harfového mostu v Táboře zajišťují skálu — Vydatnost karlovarských pramenů — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Výskyt račího moru na Vysočině — Candáti jako lék na sinice

                                9. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                8. července

                                8. 7. 2024 na ČT1

                                Napište nám