26 minut

24. listopadu 2020

Část: Soud potrestal starostku Žatce

Obsah dílu

Nemocnice obnovují plánované operace — Prachatická porodnice obnovuje provoz — Světlo pro lékaře — Dva rizikové regiony v ČR — Regionální ohniska nákazy — Premiér by uvítal antigenní testy zadarmo — Dopravní nehody v mlze — Mráz očima iReportérů — Dálkově ovládané značky v Harrachově — Památník obětem střelby z 10. prosince — Jaderné elektrárnách Dukovany a Temelín mají novou protivzdušnou ochranu — Změna ve vedení zoologické zahrady — Soud potrestal starostku Žatce — Vysoce postavený úředník kraje v opilosti havaroval — Policie hledá svědky jízdy v protisměru — Staroměstké námestí zdobí vánoční strom — Vánoční strom mají i v Hradci Králové — Charita vybírá dárky pro děti — Letzel staví v Japonsku — Děti na základní škole v Táboře se otužují

Části dílu

01:02
Nemocnice obnovují plánované operace
    Nemocnice začínají postupně obnovovat plánované operace, které musely kvůli pandemii koronaviru odložit – to bylo přímo nařízeno Ministerstvem zdravotnictví jeho mimořádným opatřením z 26. října.
    02:53
    Prachatická porodnice obnovuje provoz
      Na jihu Čech jsou momentálně covidová lůžka obsazená už jen ze třetiny. Ale vrátit jednotlivým oddělením v nemocnicích jejich normální, běžné zaměření není úplně jednoduché.
      04:11
      Světlo pro lékaře
        Světla jako podpora pro lékaře, zdravotníky, pečovatele a dobrovolníky za jejich nasazení v boji proti epidemii koronaviru dnes večer svítí na budovách nemocnic v Brně a ve Zlíně.
        04:31
        Dva rizikové regiony v ČR
          Rizikové zatím zůstávají dva české regiony, zatímco na Pardubicku se epidemická situace zlepšuje, v Karlovarském kraji problémy přetrvávají.
          06:34
          Regionální ohniska nákazy
            Šíření covidové nákazy v její 2. vlně v Česku oslabuje; snižuje se počet lidí, kteří se přicházejí nechat na koronavirus otestovat, a tak už některá odběrová místa – konkrétně ve středních Čechách a v Praze.
            08:13
            Premiér by uvítal antigenní testy zadarmo
              Premiér Andrej Babiš chce, aby se zhruba 10 dní až týden před Vánocemi všichni lidé v Česku mohli nechat otestovat na koronavirus - zadarmo a dobrovolně.
              08:58
              Dopravní nehody v mlze
                Hustá mlha po celý den dnes mnohde komplikovala dopravu. Odpoledne se stala nehoda na dálnici D8, která veškerý provoz ve směru na Prahu zastavila a odklonila z dálnice pryč.
                10:36
                Mráz očima iReportérů
                  A to, že do Česka přišla zima a že se teploty už pohybují kolem nuly, mlha namrzá na stromech a trávě i na silnicích – to zaznamenali i naši iReportéři.
                  10:57
                  Dálkově ovládané značky v Harrachově
                    Dopravu k hraničnímu přechodu v Harrachově budou v zimním období řídit značky ovládané na dálku. V případě hustého, dlouhodobého sněžení do úseku mezi Tanvaldem a Harrachovem nepustí těžká auta.
                    12:37
                    Památník obětem střelby z 10. prosince
                      Před Fakultní nemocnicí v Ostravě už stojí památník obětem střelby z 10. prosince loňského roku. 42 letý vrah Vitásek tam v čekárně traumatologické ambulance z bezprostřední blízkosti zastřelil 7 lidí.
                      12:59
                      Jaderné elektrárnách Dukovany a Temelín mají novou protivzdušnou ochranu
                        Ta má za úkol sledovat vybrané budovy proti novým hrozbám přicházejícím ze vzduchu, jako jsou například drony.
                        14:33
                        Změna ve vedení zoologické zahrady
                          Zoologická zahrada v Ústí nad Labem bude mít zase nového ředitele - za posledních 5 let už 4. Odvolaného Romana Končela, kterému vedení města vytýkalo chyby v hospodaření a zanedbání investic.
                          15:56
                          Soud potrestal starostku Žatce
                            Pokuta 110 tisíc korun a zákaz řízení. Tak dnes potrestal okresní soud v Lounech starostku Žatce a bývalou senátorku za ANO Zdeňku Hamousovou za řízení v opilosti.
                            16:28
                            Vysoce postavený úředník kraje v opilosti havaroval
                              Proto dnes na fuknci ředitele Centra investic, rozvoje a inovací Královéhradeckého kraje Lukáš Korych (39,ODS) rezignoval.
                              18:00
                              Policie hledá svědky jízdy v protisměru
                                Pražští kriminalisté pátrají po svědcích, kteří zahlédli nebo natočili černé BMW jedoucí v protisměru po ulici 5. května. K incidentu došlo v neděli před půl třetí ráno.
                                18:52
                                Staroměstké námestí zdobí vánoční strom
                                  Na Staroměstském náměstí už stojí smrk ztepilý, který letos bude centrum Prahy zdobit během vánočních svátků. Převezený tam byl v noci na dnešek.
                                  20:29
                                  Vánoční strom mají i v Hradci Králové
                                    Dva vánoční stromy má ode dneška také Hradec Králové, městu je darovali soukromí majitelé. Na Velkém náměstí stojí čtrnáctimetrová jedle, na Masarykově náměstí osmnáctimetrový smrk.
                                    21:18
                                    Charita vybírá dárky pro děti
                                      Už podesáté mohou děti obdarovat své vrstevníky z chudších rodin nebo azylových center dárky v krabici od bot.
                                      23:05
                                      Letzel staví v Japonsku
                                        Japonci postavili další budovu podle plánu rodáka z Náchoda, architekta Jana Letzela.
                                        23:36
                                        Děti na základní škole v Táboře se otužují
                                          Jen obtížně můžou učitelé nahradit žákům tělocvik, o který přišli kvůli opatřením proti koronaviru. Na základní škole v Táboře se děti otužují – mimo osnovy a ve svém volném čase.
                                          Přehrát celé video
                                          Stopáž26 minut
                                          Další díl
                                          25. listopadu 2020

                                          Přehled dílů

                                          4581 dostupných
                                          Stopáž26 minut

                                          28. června

                                          28. 6. 2024 na ČT1
                                          Stopáž26 minut

                                          27. června

                                          V základní škole v Horních Počernicích spadl sádrokartonový strop — Českem procházejí silné bouřky — Vážné dopravní nehody na jihu Čech — Střelec skončil v péči psychiatrů — Zvýšení poplatků na stavebním úřadě — Důkladnější filtrace odpadních vod — AVE CZ získala souhlas EIA se spalovnou s falešnými údaji — Jednání o koupi lanovky na Ještěd — Nárůst příjmů z placených stání pro turisty — Osmnáctiletý trest za útok na manželku — Meteorologové varují před silnými bouřkami — Podpora výuky češtiny pro cizince — Příjezdová silnice k průmyslové zóně v Liberci — Žitenický zámek chtějí koupit místní — Autem na jih Evropy přes jižní Čechy — Pohonné hmoty v Česku od minulého týdne zdražily — Na jihu Čech končí olympiáda dětí a mládeže — Hrady a zámky čekají v létě více návštěvníků — S čety nejsou žerty pod Kunětickou horou

                                          27. 6. 2024 na ČT1
                                          Stopáž26 minut

                                          26. června

                                          Nedostatek středních škol — Složení žáků pražských škol — Nový slovenský prezident Peter Pellegrini přijel do Prahy — Pietní akt na Ďáblickém hřbitově — Sedmnáctiletý trest za vraždu čtyřletého chlapce — Trolejbusové linky v Liberci — Vrcholí přípravy na KVIFF — Ukončení chovu šelem na Jindřichohradecku — Trest za otravu zvířat — Chebsko žádá omezení prodeje pyrotechniky — Konec veterinární pohotovosti v Plzni — Zákaz hazardu v Chrášťanech platí — Vodní záchranáři na Lipně v pohotovosti — Kroužkování čapích mláďat — Podvodní dron hlídá čistotu plzeňských nádrží — Předposlední den letní olympiády dětí a mládeže — Výluka vysílače Jihlava-Javořice

                                          26. 6. 2024 na ČT1
                                          Stopáž25 minut

                                          25. června

                                          Konec kanálu Dunaj–Odra–Labe — Počátky projektu — Modernizace vodovodních sítí na Královéhradecku — V celé Jihlavě už opět teče pitná voda — Spor o nejužší uličku v Praze — Trasa vysokorychlostní trati — V Přešticích na jižním Plzeňsku výrazně narůstá kamionová doprava — Jednání o zákazu hazardu v Chrášťanech — Sporná registrace pacientů na Českokrumlovsku — Policie zadržela muže, který střílel v Libčevsi — Povodí Vltavy usiluje o záchranu kempu Radava — Co bude s karlínskými kasárnami — Nemocnice potřebují před prázdninami více krve — V Karlových Varech přistálo první letadlo z Tel Avidu — Demontáž rozhledny napadené hmyzem — Archeologové na dně přehrady Mohelno — Ochránci přírody zachraňují mokřad na Vysočině

                                          25. 6. 2024 na ČT1
                                          Stopáž25 minut

                                          24. června

                                          Změny v podpoře pro výměnu kotlů — Změny v podpoře pro výměnu kotlů — Další programy na úspory energie — Další programy na úspory energie — Největší obměna vlaků v Královéhradeckém kraji začala — Největší obměna vlaků v Královéhradeckém kraji začala — Železniční trať z Klatov do šumavské Železné Rudy čeká elektrifikace — Železniční trať z Klatov do šumavské Železné Rudy čeká elektrifikace — Trasa vysokorychlostní železnice — Trasa vysokorychlostní železnice — Komplikace na železnici kvůli poruše trakčního vedení — Komplikace na železnici kvůli poruše trakčního vedení — Zjednodušení nákupu elektronických jízdenek do MHD — Zjednodušení nákupu elektronických jízdenek do MHD — Veřejnosti se otevřel opravený obchodní dům Máj v Praze — Veřejnosti se otevřel opravený obchodní dům Máj v Praze — Zrušené lety z Českých Budějovic — Zrušené lety z Českých Budějovic — Úhyn ryb v rybníku ve Slaném — Úhyn ryb v rybníku ve Slaném — Prezident Petr Pavel na Karlovarsku — Prezident Petr Pavel na Karlovarsku — Budoucnost skiareálu v Bedřichově — Budoucnost skiareálu v Bedřichově — První den Olympiády dětí a mládeže — První den Olympiády dětí a mládeže — Proměna nebezpečné křižovatky na Prachaticku — Proměna nebezpečné křižovatky na Prachaticku — Otevření nového úseku D7 — Otevření nového úseku D7 — Potomci architekta Jaroslava Otruby chtějí zakázat limitovanou edici pražské Lítačky — Potomci architekta Jaroslava Otruby chtějí zakázat limitovanou edici pražské Lítačky — Spor o pokácení javoru u pardubického nádraží — Spor o pokácení javoru u pardubického nádraží — Výluka vysílače — Výluka vysílače

                                          24. 6. 2024 na ČT1
                                          Stopáž25 minut

                                          21. června

                                          Začala stavba úseku D3 u motocentra u Tábora — Kamiony si zkracují cestu přes obec — Nový vývoj v kauze Dozimetr — Praha koupí od Komerční banky kancelářskou budovu na Václavském náměstí — Výstraha na silné bouřky v Česku a na Moravě — Univerzita Karlova si připomíná přesně půlrok od tragické střelby na filozofické fakultě — Bezpečnost na vysokých školách — Opravy školních budov zkrátily vyučování — Výsledky 2. kola přijímacích zkoušek — Obec Nová Pec na jihu Šumavy od začátku prázdnin trvale uzavře pro motorová vozidla cestu na Jelení Vrchy — Sklizeň jetele v Libereckém kraji — Přáškování polí s kukuřicí — ČT natáčí nový seriál Limity — Začíná Mezinárodní divadelní festival Regiony

                                          21. 6. 2024 na ČT1
                                          Stopáž25 minut

                                          20. června

                                          Policie k zásahu při střelbě na FF UK — Bezpečnostní opatření na školách — Málo míst v pardubických školkách — Změny územního plánu v Praze — Přiletěl poslední vrtulník Venom — Hořících elektrokoloběžek stále přibývá — Následky silných bouřek — Varování před bouřkami — Nedostatek policistů v Karlovarském kraji — Dopadení zloděje kol — 60 let od akce Neptun — Druhý den návštěvy prezidenta v Ústeckém kraji — 50. ročník olympiády z češtiny — V Libereckém kraji začíná Nesnězeno — Nové výstavy v galerii moderního umění v Hradci Králové — Šetrný způsob sečení luk v Pardubicích — Óda na moje město v Českých Budějovicích

                                          20. 6. 2024 na ČT1
                                          Stopáž26 minut

                                          19. června

                                          Kontrolní den na stavbě D35 — Výjezdní zasedání vlády v Havlíčkově Brodě — Firma Onsemi chce v Česku investovat 46 miliard korun — Rozsudek ve fotbalové kauze — Buben na fotbale zase může znít — Napadení lidí na čerpací stanici v Praze 7 — Zastávky jen na znamení už za 10 dní — Výluka tramvají v centru Prahy — Petr Pavel na návštěvě Ústeckého kraje — Nová spotřební daň na slazené nápoje — Za 9 dní začne 58. ročník KVIFF — Křišťálové glóby pro KVIFF budou menší — Vodní záchranáři a prevence na vodě — Statečná seniorka zahnala lupiče — Rekordní úlovek — Oprava střechy vyšehradské baziliky — Oslavy výročí vzniku FOK

                                          19. 6. 2024 na ČT1
                                          Stopáž25 minut

                                          18. června

                                          První zápas národního týmu na fotbalovém euru — Fanoušci z celého Česka zamířili do Lipska — Kontroly na česko-německé hranici — Program evropského šampionátu — Bubny na hřišti SK Studenec — Speciální kamery proti vjezdu kamionů — Výcvik v Libavé pokračuje — Stavba průtahu Železnou Rudou nabírá zpoždění — Otrava houbami na Písecku — Oprava mostu oblíbeného u filmařů — Odsouzení ve Stráži pod Ralskem dostali vysvědčení — Lidé bez domova obtěžují na kolonádách — Pasti na asijské sršně — Nová přírodní památka na Mostecku — Oplocená Sněžka — Buskers fest v Českých Budějovicích

                                          18. 6. 2024 na ČT1
                                          Stopáž26 minut

                                          17. června

                                          Výukové centrum na železnici — Vyšetřování nehody vlaků v Pardubicích — Pozdní vyplácení příspěvků na bydlení — Solární elektrárna u Mirovic na Písecku — Jedna oběť po výbuchu munice — Řidiči mohou využívat nových 17 km dálnice D4 — Pod budoucí D35 ležela nejdelší evropská mohyla — Kvalita přírodních vod před tropickými dny — Začaly kontroly koupališť — Zdržení narovnání serpentin u Bečova — Přestavba kruhového objezdu pod ústeckou Větruší — Zapojení studentů ve strakonické nemocnici — Otrava muchomůrkou tygrovanou na jihu Čech — Příprava na olympiádu dětí v Českých Budějovicích — Liberecký kraj chce koupit hotel na Ještědu

                                          17. 6. 2024 na ČT1

                                          Napište nám