26 minut

5. listopadu 2020

Část: Vysočina hlásí velký zájem o školy IZS.

Obsah dílu

Headlines — Stavební zákon — Města nesouhlasí s návrhem stavebního zákona — Zákon o požární ochraně se změní s tím stavebním — Kostel svatého Michala v Praze — Kostel svatého Mikuláše v Hradci Králové — 35 let od nálezu relikviáře sv. Maura — Antigenní testy na testování v domovech seniorů — Testy odhalily covid u poloviny klientů — Nákaza v domově U Dubu v Jirkově — Povolební situace v Plzeňském kraji — Končící středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová nebude kandidovat na předsedkyni Krajského kontrolního výboru — Krajský soud v Ústí nad Labem zamítl poslední dvě stížnosti na průběh voleb do krajského zastupitelstva — Vysočina hlásí velký zájem o školy IZS. — Policisté jdou pomáhat do nemocnic — Městskou dopravu v Jablonci nad Nisou od února zajistí společnost Umbrella Coach and Buses — Už jen pár dní mají nájemníci kolonie Na Nebi v Havlíčkově Brodě na to, aby vyklidili a opustili své zahrádky — Pojízdné prodejny

Části dílu

00:05
Headlines
    Přehled zpráv.
    01:12
    Stavební zákon
      Poslanci na mimořádné schůzi řeší vládní návrh stavebního zákona. Ten má podle předkladatelů zrychlit a zjednodušit stavební řízení
      02:14
      Města nesouhlasí s návrhem stavebního zákona
        Novou podobu stavebního zákona kritizují i zástupci českých měst - na společné tiskové konferenci se shodli na tom, že předloha centralizuje pravomoce na úkor samospráv. Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová ale řekla, že chce s městy spolupracovat
        03:54
        Zákon o požární ochraně se změní s tím stavebním
          Stavby by se měly z hlediska požární bezpečnosti rozdělit do čtyř kategorií. Od těch, kde je nebezpečí mírné, až po objekty s vysokým rizikem požáru. Tam by pak měla být povinná třeba bezpečností čidla nebo připojení na výstražný systém hasičů.
          05:25
          Kostel svatého Michala v Praze
            Lépe by tak měly být chráněné i památky, které jsou nejvíce zranitelné. Jako byl třeba tento dřevěný kostel sv.Michala v Praze památkově chráněná stavba ze 17.století. V Kinského zahradě stál až do minulého čtvrtka.
            06:18
            Kostel svatého Mikuláše v Hradci Králové
              Vysoký stupeň zabezpečení už má ale jiná z dřevěných památek kostel sv.Mikuláše v Hradci Králové. Jedná se o jednu z nejstarších staveb ve střední Evropě, která nedávno prošla kompletní rekonstrukcí.
              08:19
              35 let od nálezu relikviáře sv. Maura
                Relikviář svatého Maura je chráněn neprůstřelným a protipožárním sklem. Je to jen malá část složitého zabezpečovacího systému.
                09:50
                Antigenní testy na testování v domovech seniorů
                  Domovy pro seniory v Libereckém kraji na antigenní sady od státu, které potřebují pro povinné testování, stále čekají. Domovy zatím používají testy, které si před časem samy nakoupily.
                  10:59
                  Testy odhalily covid u poloviny klientů
                    V domově pro seniory v tamní městské části Bukov, kde hasiči plošně testovali v úterý, se nákaza koronavirem prokázala u poloviny ze 120 klientů a také u 30 zaměstnanců.
                    13:20
                    Nákaza v domově U Dubu v Jirkově
                      Vysoký počet nakažených klientů i zaměstnanců - trápí také Domov se speciální péčí "U Dubu" v Jirkově na Chomutovsku. Na pomoc tam už musela přijet armáda. Vojáci mají zůstat v zařízení měsíc.
                      14:49
                      Povolební situace v Plzeňském kraji
                        V Plzeňském kraji pokračuje vyjednávání o nové krajské koalici. STAN a Piráti ustoupili tamnímu uskupení ODS a TOP-09 a i přes větší počet mandátů budou mít v radě menšinu, tedy 4 členy.
                        15:20
                        Končící středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová nebude kandidovat na předsedkyni Krajského kontrolního výboru
                          Do placené funkce, která podle nepsaných dohod náleží opozici, ji navrhlo hnutí ANO.
                          15:49
                          Krajský soud v Ústí nad Labem zamítl poslední dvě stížnosti na průběh voleb do krajského zastupitelstva
                            Dosluhující hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček tak má 15 dní na svolání ustavujícího zastupitelstva. V kraji podepsal koaliční smlouvu vítěz voleb, tedy hnutí ANO společně s ODS a Spojenci pro kraj.
                            16:19
                            Vysočina hlásí velký zájem o školy IZS.
                              Pomáhají tam i dobrovolníci z řad VŠ studentů.
                              18:15
                              Policisté jdou pomáhat do nemocnic
                                S nemocnými teď ve volném čase pomáhají třeba městští strážníci. Mezi nimi jsou totiž často vystudované zdravotní sestry.
                                19:59
                                Městskou dopravu v Jablonci nad Nisou od února zajistí společnost Umbrella Coach and Buses
                                  Rozhodli o tom na mimořádné jednání zastupitelé. Současnému dopravci, kterým je BusLine MHD Jablonecko, smlouva vyprší 31. ledna.
                                  21:08
                                  Už jen pár dní mají nájemníci kolonie Na Nebi v Havlíčkově Brodě na to, aby vyklidili a opustili své zahrádky
                                    Radní přišli s nápadem, že lidem přístřešky zbourají na náklady města. Stačí, když vlastníci podepíšou příslušnou smlouvu a majetek jim darují.
                                    23:26
                                    Pojízdné prodejny
                                      Pojízdné prodejny teď, ještě více než dřív, usnadňují nákupy seniorům. Ti tak nemusejí často do vzdálených kamenných obchodů a supermarketů, kde je navíc velká koncentrace lidí a tím i větší riziko nákazy koronavirem.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž26 minut
                                      Další díl
                                      6. listopadu 2020

                                      Přehled dílů

                                      4581 dostupných
                                      Stopáž26 minut

                                      28. června

                                      28. 6. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      27. června

                                      V základní škole v Horních Počernicích spadl sádrokartonový strop — Českem procházejí silné bouřky — Vážné dopravní nehody na jihu Čech — Střelec skončil v péči psychiatrů — Zvýšení poplatků na stavebním úřadě — Důkladnější filtrace odpadních vod — AVE CZ získala souhlas EIA se spalovnou s falešnými údaji — Jednání o koupi lanovky na Ještěd — Nárůst příjmů z placených stání pro turisty — Osmnáctiletý trest za útok na manželku — Meteorologové varují před silnými bouřkami — Podpora výuky češtiny pro cizince — Příjezdová silnice k průmyslové zóně v Liberci — Žitenický zámek chtějí koupit místní — Autem na jih Evropy přes jižní Čechy — Pohonné hmoty v Česku od minulého týdne zdražily — Na jihu Čech končí olympiáda dětí a mládeže — Hrady a zámky čekají v létě více návštěvníků — S čety nejsou žerty pod Kunětickou horou

                                      27. 6. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      26. června

                                      Nedostatek středních škol — Složení žáků pražských škol — Nový slovenský prezident Peter Pellegrini přijel do Prahy — Pietní akt na Ďáblickém hřbitově — Sedmnáctiletý trest za vraždu čtyřletého chlapce — Trolejbusové linky v Liberci — Vrcholí přípravy na KVIFF — Ukončení chovu šelem na Jindřichohradecku — Trest za otravu zvířat — Chebsko žádá omezení prodeje pyrotechniky — Konec veterinární pohotovosti v Plzni — Zákaz hazardu v Chrášťanech platí — Vodní záchranáři na Lipně v pohotovosti — Kroužkování čapích mláďat — Podvodní dron hlídá čistotu plzeňských nádrží — Předposlední den letní olympiády dětí a mládeže — Výluka vysílače Jihlava-Javořice

                                      26. 6. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      25. června

                                      Konec kanálu Dunaj–Odra–Labe — Počátky projektu — Modernizace vodovodních sítí na Královéhradecku — V celé Jihlavě už opět teče pitná voda — Spor o nejužší uličku v Praze — Trasa vysokorychlostní trati — V Přešticích na jižním Plzeňsku výrazně narůstá kamionová doprava — Jednání o zákazu hazardu v Chrášťanech — Sporná registrace pacientů na Českokrumlovsku — Policie zadržela muže, který střílel v Libčevsi — Povodí Vltavy usiluje o záchranu kempu Radava — Co bude s karlínskými kasárnami — Nemocnice potřebují před prázdninami více krve — V Karlových Varech přistálo první letadlo z Tel Avidu — Demontáž rozhledny napadené hmyzem — Archeologové na dně přehrady Mohelno — Ochránci přírody zachraňují mokřad na Vysočině

                                      25. 6. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      24. června

                                      Změny v podpoře pro výměnu kotlů — Změny v podpoře pro výměnu kotlů — Další programy na úspory energie — Další programy na úspory energie — Největší obměna vlaků v Královéhradeckém kraji začala — Největší obměna vlaků v Královéhradeckém kraji začala — Železniční trať z Klatov do šumavské Železné Rudy čeká elektrifikace — Železniční trať z Klatov do šumavské Železné Rudy čeká elektrifikace — Trasa vysokorychlostní železnice — Trasa vysokorychlostní železnice — Komplikace na železnici kvůli poruše trakčního vedení — Komplikace na železnici kvůli poruše trakčního vedení — Zjednodušení nákupu elektronických jízdenek do MHD — Zjednodušení nákupu elektronických jízdenek do MHD — Veřejnosti se otevřel opravený obchodní dům Máj v Praze — Veřejnosti se otevřel opravený obchodní dům Máj v Praze — Zrušené lety z Českých Budějovic — Zrušené lety z Českých Budějovic — Úhyn ryb v rybníku ve Slaném — Úhyn ryb v rybníku ve Slaném — Prezident Petr Pavel na Karlovarsku — Prezident Petr Pavel na Karlovarsku — Budoucnost skiareálu v Bedřichově — Budoucnost skiareálu v Bedřichově — První den Olympiády dětí a mládeže — První den Olympiády dětí a mládeže — Proměna nebezpečné křižovatky na Prachaticku — Proměna nebezpečné křižovatky na Prachaticku — Otevření nového úseku D7 — Otevření nového úseku D7 — Potomci architekta Jaroslava Otruby chtějí zakázat limitovanou edici pražské Lítačky — Potomci architekta Jaroslava Otruby chtějí zakázat limitovanou edici pražské Lítačky — Spor o pokácení javoru u pardubického nádraží — Spor o pokácení javoru u pardubického nádraží — Výluka vysílače — Výluka vysílače

                                      24. 6. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      21. června

                                      Začala stavba úseku D3 u motocentra u Tábora — Kamiony si zkracují cestu přes obec — Nový vývoj v kauze Dozimetr — Praha koupí od Komerční banky kancelářskou budovu na Václavském náměstí — Výstraha na silné bouřky v Česku a na Moravě — Univerzita Karlova si připomíná přesně půlrok od tragické střelby na filozofické fakultě — Bezpečnost na vysokých školách — Opravy školních budov zkrátily vyučování — Výsledky 2. kola přijímacích zkoušek — Obec Nová Pec na jihu Šumavy od začátku prázdnin trvale uzavře pro motorová vozidla cestu na Jelení Vrchy — Sklizeň jetele v Libereckém kraji — Přáškování polí s kukuřicí — ČT natáčí nový seriál Limity — Začíná Mezinárodní divadelní festival Regiony

                                      21. 6. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      20. června

                                      Policie k zásahu při střelbě na FF UK — Bezpečnostní opatření na školách — Málo míst v pardubických školkách — Změny územního plánu v Praze — Přiletěl poslední vrtulník Venom — Hořících elektrokoloběžek stále přibývá — Následky silných bouřek — Varování před bouřkami — Nedostatek policistů v Karlovarském kraji — Dopadení zloděje kol — 60 let od akce Neptun — Druhý den návštěvy prezidenta v Ústeckém kraji — 50. ročník olympiády z češtiny — V Libereckém kraji začíná Nesnězeno — Nové výstavy v galerii moderního umění v Hradci Králové — Šetrný způsob sečení luk v Pardubicích — Óda na moje město v Českých Budějovicích

                                      20. 6. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      19. června

                                      Kontrolní den na stavbě D35 — Výjezdní zasedání vlády v Havlíčkově Brodě — Firma Onsemi chce v Česku investovat 46 miliard korun — Rozsudek ve fotbalové kauze — Buben na fotbale zase může znít — Napadení lidí na čerpací stanici v Praze 7 — Zastávky jen na znamení už za 10 dní — Výluka tramvají v centru Prahy — Petr Pavel na návštěvě Ústeckého kraje — Nová spotřební daň na slazené nápoje — Za 9 dní začne 58. ročník KVIFF — Křišťálové glóby pro KVIFF budou menší — Vodní záchranáři a prevence na vodě — Statečná seniorka zahnala lupiče — Rekordní úlovek — Oprava střechy vyšehradské baziliky — Oslavy výročí vzniku FOK

                                      19. 6. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      18. června

                                      První zápas národního týmu na fotbalovém euru — Fanoušci z celého Česka zamířili do Lipska — Kontroly na česko-německé hranici — Program evropského šampionátu — Bubny na hřišti SK Studenec — Speciální kamery proti vjezdu kamionů — Výcvik v Libavé pokračuje — Stavba průtahu Železnou Rudou nabírá zpoždění — Otrava houbami na Písecku — Oprava mostu oblíbeného u filmařů — Odsouzení ve Stráži pod Ralskem dostali vysvědčení — Lidé bez domova obtěžují na kolonádách — Pasti na asijské sršně — Nová přírodní památka na Mostecku — Oplocená Sněžka — Buskers fest v Českých Budějovicích

                                      18. 6. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      17. června

                                      Výukové centrum na železnici — Vyšetřování nehody vlaků v Pardubicích — Pozdní vyplácení příspěvků na bydlení — Solární elektrárna u Mirovic na Písecku — Jedna oběť po výbuchu munice — Řidiči mohou využívat nových 17 km dálnice D4 — Pod budoucí D35 ležela nejdelší evropská mohyla — Kvalita přírodních vod před tropickými dny — Začaly kontroly koupališť — Zdržení narovnání serpentin u Bečova — Přestavba kruhového objezdu pod ústeckou Větruší — Zapojení studentů ve strakonické nemocnici — Otrava muchomůrkou tygrovanou na jihu Čech — Příprava na olympiádu dětí v Českých Budějovicích — Liberecký kraj chce koupit hotel na Ještědu

                                      17. 6. 2024 na ČT1

                                      Napište nám