26 minut

16. července 2020

Část: Historicky první rekonstrukce nádraží v ČB

Obsah dílu

Za nenávistné komentáře na sociální síti padl podmíněný trest — Tresty za výhružky a komentáře na internetu — Ohnisko koronaviru v Čečelicích — Zrušené obvyklé úřední hodiny pro cizince — Nemocnice se připravují na druhou vlnu — Plné sklady ochranných pomůcek — Přísnější trest pro kontrolora obchodní inspekce — Z bankomatu mizely peníze — Další český snímek komety v NASA — Vykolejený vlak - Medlešice — Jablonecká nižuterie zažívá těžké časy — Pokuta pro Prahu za pravidla parkování — Odchyt kačera se podařil — Jezero Most se návštěvníkům otevře až po prázdninách — Historicky první rekonstrukce nádraží v ČB — Pokračuje stavba kostela v Gutech — Plavební cesta na Vltavě plně v provozu

Části dílu

00:59
Za nenávistné komentáře na sociální síti padl podmíněný trest
    Teplický soud potrestal Vítězslava Kroupa, který pod fotografii prvňáků různých národností napsal narážku o plynových komorách.
    02:29
    Tresty za výhružky a komentáře na internetu
      Soudy v Česku už nenávistné komentáře na internetu potrestaly v řadě případů v minulosti. Jak v souvislosti s kauzou teplických prvňáků, tak také třeba schvalování útoku v novozélandském Christchurchi, nebo výhružky zpěvákovi Radku Bangovi.
      04:26
      Ohnisko koronaviru v Čečelicích
        Deset lidí nově nakažených koronavirem je v ubytovně v Čečelicích na Mělnicku. Jsou v izolaci a do styku s místními údajně nepřišli. V okrese je tak celkem 13 případů nemoci covid-19.
        05:36
        Zrušené obvyklé úřední hodiny pro cizince
          Úřad pro pobytovou agendu cizinců v Liberci zrušil obvyklé úřední hodiny a agendu vyřizuje v omezeném režimu, po předchozí telefonické domluvě.
          07:09
          Nemocnice se připravují na druhou vlnu
            Nemocnice vyčíslují ztráty, které jim způsobila koronavirová pandemie: Počítají se v desítkách milionů korun a nemusí být konečné.
            08:58
            Plné sklady ochranných pomůcek
              Pokles cen ochranných pomůcek využily i nemocnice a nakupují do zásoby. Na trhu začínají chybět jednorázové obleky a rukavice.
              10:28
              Přísnější trest pro kontrolora obchodní inspekce
                Soud v Jindřichově Hradci zpřísnil trest pro kontrolora obchodní inspekce Miroslava Suchana - za to, že loni na jaře při kontrole místní rodinné prodejny potravin vietnamských obchodníků napadl syna provozovatelů, který své matce překládal.
                10:53
                Z bankomatu mizely peníze
                  Plzenští kriminalisti vyřešili záhadné mizení peněz z bankomatů na západě Čech.
                  11:33
                  Další český snímek komety v NASA
                    Americký Národní úřad pro letectví a vesmír NASA zveřejnil další snímek komety Neowise, který pořídil český astrofotograf Petr Horálek.
                    12:01
                    Vykolejený vlak - Medlešice
                      Nehody na českých železnicích jako by nebraly konce: Po třech za poslední týden, z nichž dvě byly tragické s oběťmi na životech, se stala další - tentokrát, na štěstí, zůstalo jen u materiálních škod.
                      14:25
                      Jablonecká nižuterie zažívá těžké časy
                        Tradiční odvětví na Jablonecku - výroba bižuterie zažívá kvůli koronavirové pandemii, i po ní, propad: Je to totiž obor, který je víc než většina jiných závislý na exportu.
                        16:21
                        Pokuta pro Prahu za pravidla parkování
                          Téměř milionovou pokutu dostalo hlavní město od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a to za pravidla pro parkování aut s hybridním pohonem. Zvýhodněné parkovné totiž měla jen auta s výkonem spalovacího motoru do 135 kW.
                          16:46
                          Odchyt kačera se podařil
                            Čtvrt roku se plzeňští zvířecí záchranáři snažili odchytit ošklivě zraněného samce kachny divoké, aby ho mohli nechat ošetřit na veterinární klinice: Kačer měl hlavu probodnutou střelou z kuše, přičemž zlomená šipka mu zůstávala zabodnutá v lebce.
                            18:19
                            Jezero Most se návštěvníkům otevře až po prázdninách
                              Oficiálně a úředně zpřístupnit jezero Most pro rekreanty, turisty a výletníky se ještě o prázdninách nestihne - plánované je to až na září.
                              20:04
                              Historicky první rekonstrukce nádraží v ČB
                                Opravovat se začala památkově chráněná budova vlakového nádraží v Českých Budějovicích - je to architektonicky ceněná stavba z roku 1908.
                                23:00
                                Pokračuje stavba kostela v Gutech
                                  V Gutech u Třince zase dál pokračuje stavba dřevěného kostela: Vlastně jde o repliku původního kostela ze 16.století, který shořel před třemi lety - poté, co ho tři mladíci úmyslně zapálili.
                                  23:01
                                  Plavební cesta na Vltavě plně v provozu
                                    Plavební sezóna na Vltavě bude po letech po celé léto úplná. Díky prohrábce dna řeky a deštivému počasí je dostatek vody i v plavební komoře Kořensko, která musela být v minulých letech kvůli suchu mimo provoz.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž27 minut
                                    Další díl
                                    17. července 2020

                                    Přehled dílů

                                    4587 dostupných
                                    Video nelze z licenčních důvodů přehrát
                                    Stopáž25 minut

                                    9. července

                                    9. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    8. července

                                    8. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    4. července

                                    Zesílené policejní kontroly na silnicích — Pohonné hmoty se začátkem prázdnin dál zdražují — Kapacita vlaků před víkendem — Podezření na vzpouru ve Valdicích — Další otrava HHC na Plzeňsku — Plán na vyhlášení CHKO Krušné hory — Sporná výstavba kasin v Dolním Dvořišti — V Praze vrcholí XVII. všesokolský slet — Zájem o jednodenní dálniční známku — Nová silnice mezi Novým Borem a Svorem — Kritika rekonstrukce silnice v centru Plzně — Dny lidí dobré vůle ve Velehradě — Speciální tým potápěčů kontroluje vodní hráze na severu Čech — Česko hostí poprvé Mistrovství Evropy ve vikingské hře KUBB — Oprava rozhledny na šumavském Boubíně

                                    4. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    3. července

                                    Bezpečnost při plavbě na řekách — Počet kapitánů — Začíná stavba dalsího úseku dálnice D6 — Nový vlakový terminál v Liberci — Situace na regionálních letištích — Letiště Praha kvůli problémům s odbavením zavazadel shání brigádníky — Podnikání žen na mateřské dovolené — V Praze pokračuje XVII. všesokolský slet — Charita na MFF v Karlových Varech — Protipožární cvičení v Českém Švýcarsku — Hasiči posilují protipožární hlídky — Přehlídka ochotnického divadla ve Volyni — Nová kastelánka na hradě Svojanov

                                    3. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    2. července

                                    Letiště má potíže s odbavováním — Problémy s odbavováním na letišti — Hradec čistí město od dočasných staveb — Řidičům začal sloužit obchvat Rokytna — Protipovodňová opatření v Písku — Bezbariérový přístup do stanice metra Jiřího z Poděbrad — Problémy s bezdomovci v Hlinsku — Přípravy na olympijský festival v Mostě — Projekt solární elektrárny v Ralsku — Nová onkologie v Karlových Varech — Nová onkologie v Karlových Varech — Jihlava omezuje venčení psů v centru — Začal mezinárodní šachový festival — Při nehodách na železnici v Česku zemřelo v první půlce roku 107 lidí — Park pojmenovaný podle Adolfa Borna — Koroužkování čápů černých v Brdech

                                    2. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    1. července

                                    Nový stavební zákon přináší změny — Poplatky za stavební povolení — Dopady změn stavebního zákona — Potyčka na poli skončila střelbou — Dvě mrtvá těla po požáru — Dopravní omezení na pražské magistrále — Výluka na lince metra C — Jak fungují v praxi zastávky na znamení — Další škody po přívalových deštích — Úroda ovoce v ČR — Sesuv svahu u Libochovan na Litoměřicku — Branický most po půl roce opět v provozu — Obavy o dětské oddělení v Rokycanské nemocnici — Jiří Mádl představil na KVIFF snímek Vlny — Automatizovaná prodejna v Hořicích — Unikátní snubní prsteny Rožmberků

                                    1. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    28. června

                                    Odklízení škod ve vyplavené Blížejově — Odlízení sesunutého svahu na Zbraslavi — Výstraha před bouřkami — Státní zástupce podal obžalobu na devět lidí v takzvané kauze Dozimetr — Žáci základních a středních škol dnes dostali vysvědčení — Posldení školní den v Kladrubech u Tachova — Provoz na dálnicích v poslední den školního roku — Policie kontroluje cyklisty — Přibývá požárů elektrokoloběžek — 158. výročí bitvy u Hradce Králové — Zatopení dalšího hnědouhelného lomu — Začíná stavba jihočeské D3 u Nažidel — Do ulic noční Plzně se vydal bobr — Hvězdy na červeném koberci v Karlových Varech — Začíná mezinárodní filmový festival Karlovy Vary — Koupaliště před začátkem letní sezony

                                    28. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    27. června

                                    V základní škole v Horních Počernicích spadl sádrokartonový strop — Českem procházejí silné bouřky — Vážné dopravní nehody na jihu Čech — Střelec skončil v péči psychiatrů — Zvýšení poplatků na stavebním úřadě — Důkladnější filtrace odpadních vod — AVE CZ získala souhlas EIA se spalovnou s falešnými údaji — Jednání o koupi lanovky na Ještěd — Nárůst příjmů z placených stání pro turisty — Osmnáctiletý trest za útok na manželku — Meteorologové varují před silnými bouřkami — Podpora výuky češtiny pro cizince — Příjezdová silnice k průmyslové zóně v Liberci — Žitenický zámek chtějí koupit místní — Autem na jih Evropy přes jižní Čechy — Pohonné hmoty v Česku od minulého týdne zdražily — Na jihu Čech končí olympiáda dětí a mládeže — Hrady a zámky čekají v létě více návštěvníků — S čety nejsou žerty pod Kunětickou horou

                                    27. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    26. června

                                    Nedostatek středních škol — Složení žáků pražských škol — Nový slovenský prezident Peter Pellegrini přijel do Prahy — Pietní akt na Ďáblickém hřbitově — Sedmnáctiletý trest za vraždu čtyřletého chlapce — Trolejbusové linky v Liberci — Vrcholí přípravy na KVIFF — Ukončení chovu šelem na Jindřichohradecku — Trest za otravu zvířat — Chebsko žádá omezení prodeje pyrotechniky — Konec veterinární pohotovosti v Plzni — Zákaz hazardu v Chrášťanech platí — Vodní záchranáři na Lipně v pohotovosti — Kroužkování čapích mláďat — Podvodní dron hlídá čistotu plzeňských nádrží — Předposlední den letní olympiády dětí a mládeže — Výluka vysílače Jihlava-Javořice

                                    26. 6. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    25. června

                                    Konec kanálu Dunaj–Odra–Labe — Počátky projektu — Modernizace vodovodních sítí na Královéhradecku — V celé Jihlavě už opět teče pitná voda — Spor o nejužší uličku v Praze — Trasa vysokorychlostní trati — V Přešticích na jižním Plzeňsku výrazně narůstá kamionová doprava — Jednání o zákazu hazardu v Chrášťanech — Sporná registrace pacientů na Českokrumlovsku — Policie zadržela muže, který střílel v Libčevsi — Povodí Vltavy usiluje o záchranu kempu Radava — Co bude s karlínskými kasárnami — Nemocnice potřebují před prázdninami více krve — V Karlových Varech přistálo první letadlo z Tel Avidu — Demontáž rozhledny napadené hmyzem — Archeologové na dně přehrady Mohelno — Ochránci přírody zachraňují mokřad na Vysočině

                                    25. 6. 2024 na ČT1

                                    Napište nám