26 minut

19. června 2020

Část: Záchrana Foglarovy sluneční zátoky

Obsah dílu

Škody po povodních — Výstraha platí pro východní Čechy a pro jihozápad Pardubického kraje — Některá místa se proměnily v bažiny — V Česku jsou další případy nákazy — Lékařská fakulta přijme opět více uchazečů — Vysvědčení dostaly děti v Brně — První maturita z čínštiny — Policie z včerejšího požáru nádrže s plynem obvinila 21 letého mladíka — Policie našla utopeného vodáka — Hledač pokladů našel nebezpečný poklad — Referendum o obnovení těžby na Tlustci — Referendum pokračuje — Památky roku — Další památky roku — Originální výcvik Akademie vězeňské služby — Netradiční návštěva v Zooparku v Chomutově — Rekonstrukce Slovenské strely je u konce — Botanici chtějí střílet muflony — Bitva u Rakovníka — Záchrana Foglarovy sluneční zátoky — Začíná festival Landscape

Části dílu

00:54
Škody po povodních
    Silnice, ze kterých se staly řeky, zatopené sklepy i přízemí domů, utopené automobily. Tak to vypadalo na severovýchodě Čech, který zasáhly vydatné deště.
    03:06
    Výstraha platí pro východní Čechy a pro jihozápad Pardubického kraje
      Výstraha před velmi vydatným deštěm momentálně dál platí pro východní Čechy a nejvíc pro jihozápad Pardubického kraje.
      03:32
      Některá místa se proměnily v bažiny
        Pole v Česku se po deštích posledních dnů a hodin na mnoha místech změnila v bažiny, ve kterých pěstované rostliny plavou. Časté je to např. na Chrudimsku.
        05:06
        V Česku jsou další případy nákazy
          V Česku včera přibylo 118 nových případů nemoci covid-19: Je to nejvyšší denní přírůstek od 21.dubna. Za dnešek je hlášených zatím 81 nově infikovaných.
          05:44
          Lékařská fakulta přijme opět více uchazečů
            Stejně jako loni přijme plzeňská lékařská fakulta do oboru Všeobecné lékařství přibližně o 50 více uchazečů, než tomu bylo do roku 2018. Vláda chce finančními pobídkami přispět k zachování dostatečného počtu lékařů aktivních v ČR.
            07:18
            Vysvědčení dostaly děti v Brně
              Jak bylo celé toto školní pololetí kvůli koronavirové pandemii nestandardní, tak nestandardně i skončilo pro děti ze Základní školy v brněnské Svážné ulici.
              08:02
              První maturita z čínštiny
                Nikol a Laura jsou prvními úspěšnými maturantkami z čínštiny. Jazyk učí jako jediná škola v ČR gymnázium v Hradci Králové.
                09:50
                Policie z včerejšího požáru nádrže s plynem obvinila 21 letého mladíka
                  Kvůli včerejšímu výbuchu a požáru zásobníků LPG na benzínové pumpě PapOil v Českém Těšíně policie z obecného ohrožení obvinila 21 letého mladíka. Kriminalisti ho podezřívají, že nádrže s plynem zapálil, když byl pod vlivem drog.
                  10:25
                  Policie našla utopeného vodáka
                    Tělo vodáka, utopeného pod kanoí, našli policisti ráno ve Vltavě nedaleko Českých Budějovic: Nezvěstný byl od včerejška.
                    10:37
                    Hledač pokladů našel nebezpečný poklad
                      Nezodpovědně a nebezpečně si počínal - pravděpodobně amatérský hledač s detektorem kovů v lese u Jetětic na Písecku: Vykopal tam 21 dělostřeleckých min ještě z 2.světové války.
                      11:04
                      Referendum o obnovení těžby na Tlustci
                        V Brništi na Českolipsku rozhodují lidé v referendu o budoucí těžbě čediče na kopci Tlustec. Referendum vyhlásila obec na základě petice nespokojené části místních obyvatel s obnovením těžby.
                        12:38
                        Referendum pokračuje
                          V Brništi na Českolipsku rozhodují lidé v referendu o budoucí těžbě čediče na kopci Tlustec. Referendum vyhlásila obec na základě petice nespokojené části místních obyvatel s obnovením těžby.
                          14:10
                          Památky roku
                            Ocenění Památka roku - v kategorii menších obnov do dvou milionů korun - letos dostal Mníšek pod Brdy - za opravu 14 kaplí křížové cesty v barokním areálu Skalka.
                            14:40
                            Další památky roku
                              Uznání se dostalo i Solnici na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích - je to původní, ještě gotická stavba ze začátku 16.století; dům památkově chráněný
                              15:15
                              Originální výcvik Akademie vězeňské služby
                                Nezvykle, originálně si poradila Akademie vězeňské služby ve Stráži pod Ralskem s tím, jak pokračovat v praktickém výcviku nováčků za všech restrikcí a hygienických omezení v čase koronavirového nebezpečí.
                                16:46
                                Netradiční návštěva v Zooparku v Chomutově
                                  Nalákat návštěvníky na netradiční zážitky se snaží v Zooparku Chomutov. Lidi si budou moct vyzkoušet ubytování v místním skanzenu. Nově upravený interiér láká na venkovský styl života.
                                  18:48
                                  Rekonstrukce Slovenské strely je u konce
                                    Už jsme vám před nějakou dobou v Událostech z českých regionů ukázali, jak se rekonstruuje historická vlaková souprava tzv. Slovenské strely. Dnes už vyjela z přerovských lakoven - dostala tam původní barvy a na koleje by se měla vydat na podzim.
                                    20:57
                                    Botanici chtějí střílet muflony
                                      Velká stáda nepůvodních muflonů způsobují zánik cenných druhů rostlin v Chráněné krajinné oblasti České středohoří. Konkrétně v Průčelské rokli na Ústecku.
                                      22:25
                                      Bitva u Rakovníka
                                        V Muzeu Tomáše Garrigua Masaryka začala výstava s názvem Život v táboře. Připomíná 400. výročí bitvy u Rakovníka, která o dva dny předcházela bitvě na Bílé hoře v roce 1620. Expozice bude otevřená do 1. listopadu.
                                        23:17
                                        Záchrana Foglarovy sluneční zátoky
                                          I Foglarovu Sluneční zátoku u Ledče nad Sázavou už mění kůrovec. Zítra se o tom ostatně na svém setkání přesvědčí fanoušci spisovatele, který tam jezdil jako táborový vedoucí dvacet let. A zátoku vepsal do jedné ze svých nejznámějších knih.
                                          24:39
                                          Začíná festival Landscape
                                            Festival Landscape, který se zaměřuje na veřejný prostor a krajinářskou architekturu, startuje právě teď v Praze na Žižkově. Během zahajovacího koncertu na úvod přehlídky zahraje kapela Dunaj - kterou můžete právě teď vidět živě - nebo taky Už jsme doma.
                                            Přehrát celé video
                                            Stopáž26 minut
                                            Další díl
                                            22. června 2020

                                            Přehled dílů

                                            4584 dostupných
                                            Stopáž26 minut

                                            3. července

                                            Bezpečnost při plavbě na řekách — Počet kapitánů — Začíná stavba dalsího úseku dálnice D6 — Nový vlakový terminál v Liberci — Situace na regionálních letištích — Letiště Praha kvůli problémům s odbavením zavazadel shání brigádníky. Cestující čekali v posledních dnech na své kufry i několik hodin. — Podnikání žen na mateřské dovolené — V Praze pokračuje XVII. všesokolský slet — Charita na MFF v Karlových Varech — Protipožární cvičení v Českém Švýcarsku — Hasiči posilují protipožární hlídky — Přehlídka ochotnického divadla ve Volyni — Nová kastelánka na hradě Svojanov

                                            3. 7. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            2. července

                                            Letiště má potíže s odbavováním — Problémy s odbavováním na letišti — Hradec čistí město od dočasných staveb — Řidičům začal sloužit obchvat Rokytna — Protipovodňová opatření v Písku — Bezbariérový přístup do stanice metra Jiřího z Poděbrad — Problémy s bezdomovci v Hlinsku — Přípravy na olympijský festival v Mostě — Projekt solární elektrárny v Ralsku — Nová onkologie v Karlových Varech — Nová onkologie v Karlových Varech — Jihlava omezuje venčení psů v centru — Začal mezinárodní šachový festival — Při nehodách na železnici v Česku zemřelo v první půlce roku 107 lidí — Park pojmenovaný podle Adolfa Borna — Koroužkování čápů černých v Brdech

                                            2. 7. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            1. července

                                            Nový stavební zákon přináší změny — Poplatky za stavební povolení — Dopady změn stavebního zákona — Potyčka na poli skončila střelbou — Dvě mrtvá těla po požáru — Dopravní omezení na pražské magistrále — Výluka na lince metra C — Jak fungují v praxi zastávky na znamení — Další škody po přívalových deštích — Úroda ovoce v ČR — Sesuv svahu u Libochovan na Litoměřicku — Branický most po půl roce opět v provozu — Obavy o dětské oddělení v Rokycanské nemocnici — Jiří Mádl představil na KVIFF snímek Vlny — Automatizovaná prodejna v Hořicích — Unikátní snubní prsteny Rožmberků

                                            1. 7. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            28. června

                                            Odklízení škod ve vyplavené Blížejově — Odlízení sesunutého svahu na Zbraslavi — Výstraha před bouřkami — Státní zástupce podal obžalobu na devět lidí v takzvané kauze Dozimetr — Žáci základních a středních škol dnes dostali vysvědčení — Posldení školní den v Kladrubech u Tachova — Provoz na dálnicích v poslední den školního roku — Policie kontroluje cyklisty — Přibývá požárů elektrokoloběžek — 158. výročí bitvy u Hradce Králové — Zatopení dalšího hnědouhelného lomu — Začíná stavba jihočeské D3 u Nažidel — Do ulic noční Plzně se vydal bobr — Hvězdy na červeném koberci v Karlových Varech — Začíná mezinárodní filmový festival Karlovy Vary — Koupaliště před začátkem letní sezony

                                            28. 6. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            27. června

                                            V základní škole v Horních Počernicích spadl sádrokartonový strop — Českem procházejí silné bouřky — Vážné dopravní nehody na jihu Čech — Střelec skončil v péči psychiatrů — Zvýšení poplatků na stavebním úřadě — Důkladnější filtrace odpadních vod — AVE CZ získala souhlas EIA se spalovnou s falešnými údaji — Jednání o koupi lanovky na Ještěd — Nárůst příjmů z placených stání pro turisty — Osmnáctiletý trest za útok na manželku — Meteorologové varují před silnými bouřkami — Podpora výuky češtiny pro cizince — Příjezdová silnice k průmyslové zóně v Liberci — Žitenický zámek chtějí koupit místní — Autem na jih Evropy přes jižní Čechy — Pohonné hmoty v Česku od minulého týdne zdražily — Na jihu Čech končí olympiáda dětí a mládeže — Hrady a zámky čekají v létě více návštěvníků — S čety nejsou žerty pod Kunětickou horou

                                            27. 6. 2024 na ČT1
                                            Stopáž26 minut

                                            26. června

                                            Nedostatek středních škol — Složení žáků pražských škol — Nový slovenský prezident Peter Pellegrini přijel do Prahy — Pietní akt na Ďáblickém hřbitově — Sedmnáctiletý trest za vraždu čtyřletého chlapce — Trolejbusové linky v Liberci — Vrcholí přípravy na KVIFF — Ukončení chovu šelem na Jindřichohradecku — Trest za otravu zvířat — Chebsko žádá omezení prodeje pyrotechniky — Konec veterinární pohotovosti v Plzni — Zákaz hazardu v Chrášťanech platí — Vodní záchranáři na Lipně v pohotovosti — Kroužkování čapích mláďat — Podvodní dron hlídá čistotu plzeňských nádrží — Předposlední den letní olympiády dětí a mládeže — Výluka vysílače Jihlava-Javořice

                                            26. 6. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            25. června

                                            Konec kanálu Dunaj–Odra–Labe — Počátky projektu — Modernizace vodovodních sítí na Královéhradecku — V celé Jihlavě už opět teče pitná voda — Spor o nejužší uličku v Praze — Trasa vysokorychlostní trati — V Přešticích na jižním Plzeňsku výrazně narůstá kamionová doprava — Jednání o zákazu hazardu v Chrášťanech — Sporná registrace pacientů na Českokrumlovsku — Policie zadržela muže, který střílel v Libčevsi — Povodí Vltavy usiluje o záchranu kempu Radava — Co bude s karlínskými kasárnami — Nemocnice potřebují před prázdninami více krve — V Karlových Varech přistálo první letadlo z Tel Avidu — Demontáž rozhledny napadené hmyzem — Archeologové na dně přehrady Mohelno — Ochránci přírody zachraňují mokřad na Vysočině

                                            25. 6. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            24. června

                                            Změny v podpoře pro výměnu kotlů — Změny v podpoře pro výměnu kotlů — Další programy na úspory energie — Další programy na úspory energie — Největší obměna vlaků v Královéhradeckém kraji začala — Největší obměna vlaků v Královéhradeckém kraji začala — Železniční trať z Klatov do šumavské Železné Rudy čeká elektrifikace — Železniční trať z Klatov do šumavské Železné Rudy čeká elektrifikace — Trasa vysokorychlostní železnice — Trasa vysokorychlostní železnice — Komplikace na železnici kvůli poruše trakčního vedení — Komplikace na železnici kvůli poruše trakčního vedení — Zjednodušení nákupu elektronických jízdenek do MHD — Zjednodušení nákupu elektronických jízdenek do MHD — Veřejnosti se otevřel opravený obchodní dům Máj v Praze — Veřejnosti se otevřel opravený obchodní dům Máj v Praze — Zrušené lety z Českých Budějovic — Zrušené lety z Českých Budějovic — Úhyn ryb v rybníku ve Slaném — Úhyn ryb v rybníku ve Slaném — Prezident Petr Pavel na Karlovarsku — Prezident Petr Pavel na Karlovarsku — Budoucnost skiareálu v Bedřichově — Budoucnost skiareálu v Bedřichově — První den Olympiády dětí a mládeže — První den Olympiády dětí a mládeže — Proměna nebezpečné křižovatky na Prachaticku — Proměna nebezpečné křižovatky na Prachaticku — Otevření nového úseku D7 — Otevření nového úseku D7 — Potomci architekta Jaroslava Otruby chtějí zakázat limitovanou edici pražské Lítačky — Potomci architekta Jaroslava Otruby chtějí zakázat limitovanou edici pražské Lítačky — Spor o pokácení javoru u pardubického nádraží — Spor o pokácení javoru u pardubického nádraží — Výluka vysílače — Výluka vysílače

                                            24. 6. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            21. června

                                            Začala stavba úseku D3 u motocentra u Tábora — Kamiony si zkracují cestu přes obec — Nový vývoj v kauze Dozimetr — Praha koupí od Komerční banky kancelářskou budovu na Václavském náměstí — Výstraha na silné bouřky v Česku a na Moravě — Univerzita Karlova si připomíná přesně půlrok od tragické střelby na filozofické fakultě — Bezpečnost na vysokých školách — Opravy školních budov zkrátily vyučování — Výsledky 2. kola přijímacích zkoušek — Obec Nová Pec na jihu Šumavy od začátku prázdnin trvale uzavře pro motorová vozidla cestu na Jelení Vrchy — Sklizeň jetele v Libereckém kraji — Přáškování polí s kukuřicí — ČT natáčí nový seriál Limity — Začíná Mezinárodní divadelní festival Regiony

                                            21. 6. 2024 na ČT1
                                            Stopáž25 minut

                                            20. června

                                            Policie k zásahu při střelbě na FF UK — Bezpečnostní opatření na školách — Málo míst v pardubických školkách — Změny územního plánu v Praze — Přiletěl poslední vrtulník Venom — Hořících elektrokoloběžek stále přibývá — Následky silných bouřek — Varování před bouřkami — Nedostatek policistů v Karlovarském kraji — Dopadení zloděje kol — 60 let od akce Neptun — Druhý den návštěvy prezidenta v Ústeckém kraji — 50. ročník olympiády z češtiny — V Libereckém kraji začíná Nesnězeno — Nové výstavy v galerii moderního umění v Hradci Králové — Šetrný způsob sečení luk v Pardubicích — Óda na moje město v Českých Budějovicích

                                            20. 6. 2024 na ČT1

                                            Napište nám