26 minut

13. května 2020

Část: Liberec žádá znovu zaplacení bytů

Obsah dílu

Problém s plnění nádrží a přehrad — Daně z nemovitostí v Seči — Liberec žádá znovu zaplacení bytů — Rizikové úšeky silnic — 1. fáze obchvatu Králova Dvora je hotová — Domoc pro seniory v Břevnici je stále v karanténě — Příprava na léto na Lipensku — Kempy v Ústeckém kraji mají plno — Troubějí na lepší časy — Dozorci vyhráli soud o proplácení přestávek na jídlo — Dvě dnešní kuriózní nehody v Praze — Středočeští živnostníci mohou zažádat o bezúročné půjčky — Havrani znepříjemňují život lidí v Táboře — Vracejí se varhany do kostela svaté Barbory v Manětíně — Na počest Jana Kašpara — Nejmladší slůně poprvé venku

Části dílu

00:54
Problém s plnění nádrží a přehrad
    I když v pondělí v Česku hodně pršelo, pořád platí, že dlouhodobé sucho je největší za posledních 5 let; a zasahuje 98 procent území státu.
    02:30
    Daně z nemovitostí v Seči
      Blíží se termín pro zaplacení daně z nemovitostí - mělo by to být do konce května: A některá města a obce tuto daň od letoška zvedla i několikanásobně.
      04:50
      Liberec žádá znovu zaplacení bytů
        Před dvaceti lety investovali úspory do bytů, a teď po nich radnice chce, aby za ně zaplatili znovu: Situace, ve které se ocitlo hned několik set nájemníků bytového družstva Interma v Liberci.
        06:38
        Rizikové úšeky silnic
          Pojišťovna Allianz zveřejnila aktuální přehled nejnebezpečnějších úseků českých silnic - podle statistiky dopravních nehod za uplynulý rok: V první desítce nejnebezpečnějších silnic není ani jedna na Moravě, všechny jsou v Čechách.
          08:21
          1. fáze obchvatu Králova Dvora je hotová
            Králův Dvůr má hotovou první, zato nejdůležitější část silničního obchvatu města, byť jde zatím jen o jeden kilometr dlouhý úsek: I pro druhou část už má stavební povolení.
            09:13
            Domoc pro seniory v Břevnici je stále v karanténě
              Nemocní jsou dva klienti a 5 zaměstnanců.
              09:57
              Příprava na léto na Lipensku
                Šumava, Lipensko - stejně ostatně jako jiné turistické regiony - zatím v koronavirové pandemii sčítají ztráty; a připravují se na turisty, kteří - jak doufají - v o to větší míře přijedou v létě.
                11:38
                Kempy v Ústeckém kraji mají plno
                  Dohnat v létě ztráty způsobené koronavirovovou pandemií chtějí majitelé kempů.
                  13:17
                  Troubějí na lepší časy
                    Doslova "troubit na lepší časy" začali královéhradečtí filharmonici: Protože na své domovské scéně ještě v kompletním složení vystupovat nemůžou, rozhodli se pro tato hraní pod širým nebem; a to každý den.
                    15:05
                    Dozorci vyhráli soud o proplácení přestávek na jídlo
                      Dozorci z věznice Bory mají šanci na proplacení přestávek na jídlo, Nejvyšší správní soud vyhověl kasační stížnosti 16 dozorců a zrušil rozhodnutí Krajského soudu v Plzni.
                      16:29
                      Dvě dnešní kuriózní nehody v Praze
                        Ve Strašnicích ráno 41 letá řidička přehlédla zábrany před výkopem v rekonstruované ulici Nad Primaskou a i s autem zapadla do 2 metry hluboké díry. a Letenské pláni se odpoledne pro změnu propadla země - vytvořila se tam 0,5 metru hluboká proláklina.
                        17:30
                        Středočeští živnostníci mohou zažádat o bezúročné půjčky
                          Středočeští živnostníci postižení opatřeními proti koronavirové pandemii můžou ode dneška žádat kraj o bezúročné půjčky.
                          17:54
                          Havrani znepříjemňují život lidí v Táboře
                            Táborské radnici nevyšel pokus vyhnat havrany pomocí káňat. Sokolníci dravce vypouštěli do kolonie na Pražském sídlišti. Krákání havranů tam přesahuje limity pro průmyslovou výrobu.
                            19:43
                            Vracejí se varhany do kostela svaté Barbory v Manětíně
                              Do barokního kostela svaté Barbory v Manětíně, městečku severně od Plzně, se vrátily zrestaurované 300 let staré varhany: O jejich záchranu se zasloužil spolek Svět podle Jakuba. Oprava vyšla bezmála na tři miliony korun.
                              21:39
                              Na počest Jana Kašpara
                                Trasu dálkového letu prvního českého aviatika z Pardubic do Prahy dnes po 109 letech kopíroval letoun Phoenix, plně elektrický.
                                23:26
                                Nejmladší slůně poprvé venku
                                  Pražská Zoologická zahrada má důvod se pochlubit dalšími chovatelskými úspěchy: Během dvou měsíců se v ní narodila dvě nová slůňata - v obou případech jde o samičky.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  14. května 2020

                                  Přehled dílů

                                  4602 dostupných
                                  Stopáž26 minut

                                  30. července

                                  30. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  29. července

                                  Náklady na údržbu prádzných budov — Balíkovna je na prodej — Nové vlakové soupravy v Plzeňském kraji — Železnice jako terč zlodějů kovů — Úplná uzavírka silnice v Olešnici — Řidičům se po rekonstrukci otevřel Pražský most — Osmnáctiletý trest za vraždu — CHKO Krušné hory — Vyklízení kempu Radava na Orlíku — Teplé počasí přispívá k rozvoji sinic — Bezdomovci v Jihlavě pomáhají s úklidem — Archeologové na stavbě dálnice D6 — Jednání o památkové zóně na Králicku — Přemnožené vosy a sršni — Trend netradičního luxusního kempování — Na obloze bude možné pozorovat planety

                                  29. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  26. července

                                  První den olympijského festivalu v Mostě — Olympijský veterán brázdí lipenskou hladinu — Komplikace na D1 kvůli nehodě — Nelegální herny v Praze — Stát poprvé staví silnici na pozemku, který není jeho — Porušování povolené rychlosti na Slapech — Meteorologové varují před vysokými teplotami — Rušení výjimek pro vypouštění odpadních vod — Alergické reakce po bodnutí hmyzem — V Libereckém kraji se dál šíří africký mor prasat — V Brdech pokračuje odstraňování nevybuchlé munice — Ochranáři přírody ničí v Krkonoších kamenné mohyly — Za požár na Královéhradecku mohla exploze fotovoltaiky — Vyšetřování příčiny spadlého stromu v základní škole — Přípravy na koncert Eda Sheerana — Čeští dudáci na mistrovství světa

                                  26. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  25. července

                                  Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Ceny benzinu a nafty v tuzemsku dál klesají — Peníze pro ovocnáře — Rozsudek v rozsáhlé drogové kauze — Pokuty za porušení nočního zákazu vjezdu — Více žen do jaderných elektráren — Představitelé Třebíčska jednají s KHNP — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — Čeští hasiči se vrátili z Bulharska — Zahájení olympijského festialu u jezera Most — Bukovany musely založit městskou policii — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Návrat pojízdných prodejen — V libereckém Vesci odstartoval jubilejní 30. ročník hudebního festivalu Benátská — První letní sezona Žatce v UNESCO — Král Lear na hradě Kašperk

                                  25. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  24. července

                                  Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                  24. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  23. července

                                  Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                  23. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  22. července

                                  Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                  22. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  19. července

                                  Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                  19. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  18. července

                                  Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                  18. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  17. července

                                  17. 7. 2024 na ČT1

                                  Napište nám