26 minut

3. dubna 2020

Část: Virus zavírá pošty

Obsah dílu

Headlines — Návrat Čechů z Tyrolska — Ochrana hranic v Krkonoších. — Nový způsob testování na hranicích — Cestování vlakem nebo autobusem v době karantény začínají lidé zneužívat — Aktuální počty nakažených — Prototyp plicního ventiálátoru — pošta pro pacienty FN Plzeň — Virus zavírá pošty — Nákaza zdravotníků nakažených v Pardubicích — Aktuální situace v prachatické nemocnici — Přibývá poplašných zpráv. — Zákaz přítomnosti otců u porodů — Stany pro bezdomovce v letním kině — Stany pro bezdomovce v Plzni — Pekaři a cukráři bez práce — Fotí Chebsko v době karantény — Odstranění Koněva

Části dílu

00:10
Headlines
    Přehled zpráv.
    01:04
    Návrat Čechů z Tyrolska
      Repatriace Čechů, kteří uvízli v cizině kvůli opatřením - proti šíření koronaviru, stále pokračuje. Aktuálně zůstávají v cizině - podle resortu zahraničí - zhruba dva a půl tisíce českých občanů, kteří o návrat domů projevili zájem.
      03:02
      Ochrana hranic v Krkonoších.
        Nepřístupná je Cesta česko-polského přátelství.
        04:06
        Nový způsob testování na hranicích
          Nový způsob kontrol na hranicích dnes testují v Pomezí nad Ohří v Karlovarském kraji. S ohledem na rostoucí počet nakažených lidí se kraj rozhodl využít dostatek odběrových setů a usnadnit tak postup pro získávání výsledků. Ten byl doposud příliš složitý.
          05:05
          Cestování vlakem nebo autobusem v době karantény začínají lidé zneužívat
            Kvůli ochraně řidičů nebo průvodčích před možnou nákazou se lístky ve vozech neprodávají - a jízda je zdarma. Lidé tak mnohem častěji porušují vládní nařízení a cestují třeba napříč celým plzeňským krajem bezúčelně. V Domažlicích tenhle problém řeší stráž
            06:48
            Aktuální počty nakažených
              4091 - takový je aktuálně - počet nakažených koronavirem v Česku. Od včerejška jich přibylo 233. Vyléčených je 72 a obětí dohromady 53. Přibývá také testovaných. Je jich přes 67 tisíc.
              07:32
              Prototyp plicního ventiálátoru
                A právě nakaženým, kteří mají těžký průběh nemoci, můžou pomoct - nové plicní ventilátory. Na start jejich výroby se - za pouhý - jeden den vybralo 10 milionů korun.
                08:01
                pošta pro pacienty FN Plzeň
                  Pošta v nemocnici, respektive v provizorním stanu před ní. To je způsob, jak dlouhodobě nemocným pacientům - předat čisté oblečení nebo osobní věci.
                  09:28
                  Virus zavírá pošty
                    Osm zaměstnanců pošty v Chocni je v karanténě, Česká pošta pobočku zavřela a služby přesunula jinam. V celé ČR je teď zavřených 126 poboček ze všech 3200.
                    11:24
                    Nákaza zdravotníků nakažených v Pardubicích
                      Teď aktuální informace. Pardubická nemocnice potvrdila další nakažené zdravotníky - včetně lékařů. Kvůli tomu musí uzavřít oddělení kardiologie.
                      12:41
                      Aktuální situace v prachatické nemocnici
                        Šikaně a osočování teď údajně čelí rodina pacientky, která byla hospitalizována 26.března v prachatické nemocnici a u které se později prokázala nemoc covid-19.
                        14:20
                        Přibývá poplašných zpráv.
                          Ty jsou ale v době nouzového stavu zločinem. V celé republice v průběhu března policisté řešili 17 takových případů. Přitom nevhodný žert nebo třeba výhružka v souvislosti s onemocněním Covid - 19 může skončit několikaletým vězením.
                          16:02
                          Zákaz přítomnosti otců u porodů
                            Zákaz přítomnosti otců u porodu v době pandemie. Opatření vydalo Ministerstvo zdravotnictví - především kvůli ochraně personálu. U nastávajících rodičů - a hlavně matek - vzbudilo tohle nařízení velkou vlnu emocí.
                            18:05
                            Stany pro bezdomovce v letním kině
                              V česko-budějovickém letním kině vyrostly stany pro bezdomovce. Město tam chce z azylového domu dočasně přesunout - denní centrum a noclehárnu, a to kvůli riziku šíření koronaviru.
                              19:04
                              Stany pro bezdomovce v Plzni
                                A podobné opatření pro bezdomovce připravila i Plzeň. Vyčlenila pro ně 44 stanů a také objekt s 18-ti místnostmi pro ty, kteří jsou v karanténě. Zázemí pro lidi bez domova je na odlehlém místě.
                                19:28
                                Pekaři a cukráři bez práce
                                  Většina pekáren hlásí propad tržeb. Přišly o stálé odběratele - jako jsou restaurace nebo hotely. Ještě větší problémy teď ale mají cukrárny.
                                  21:10
                                  Fotí Chebsko v době karantény
                                    Efektivně využít čas během pandemie a zdokumentovat jak žijí obyvatelé Chebska v době karantény. S tímto nápadem přišlo vedení Muzea v Chebu, které oslovilo desítky fotografů, aby se zapojili a pomohli tak navždy zvěčnit vzpomínky na současnou situaci. Ne
                                    22:44
                                    Odstranění Koněva
                                      Socha maršála Koněva zmizela z pražského náměstí - Inter-brigády. Dopoledne ji jeřábem nechala odstranit radnice Prahy 6. Opakovaně totiž sochu ničili vandalové a vedly se o ni spory. Teď zamířila do depozitáře.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž26 minut
                                      Další díl
                                      6. dubna 2020

                                      Přehled dílů

                                      4595 dostupných
                                      Stopáž26 minut

                                      19. července

                                      Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                      19. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      18. července

                                      Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                      18. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      17. července

                                      17. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      16. července

                                      Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                      16. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      15. července

                                      Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                      15. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      12. července

                                      Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                                      12. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      11. července

                                      Českem prošly další intenzivní bouřky — Následky bouřek na severovýchodě Čech — Hasiči na Vysočině v noci kvůli počasí evakuovavli dva dětské tábory — Následky bouřek na Lipensku — Bouře omezila provoz na letišti — Benzin a nafta dál zdražují za poslední týden asi o dvacetník — Pátrání po útočníkovi — Bývalý hejtman David Rath se nedočká omluvy od státu — Požár v areálu komunálních služeb v Plzni — Škola nemá peníze na odškodnění učitelky — Ministertvo převzalo letiště Líně — V Holicích vznikne nové sociální centrum — Problém s financováním záchytek v Sokolově — Bourání stometrových chladících věží — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu

                                      11. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      10. července

                                      Domolice kladenského nádraží — Podmíněný trest pro otčíma, který až pětkrát týdně nutil nezletilou dívku k sexu, byl nepřiměřeně mírný — Lodě začaly znovu proplouvat velkou komorou v Hoříně na Mělnicku — Zvýšení důchodů — Opravy Barrandovského mostu se protáhnou — Policejní kontroly na D1 — Soud řeší vraždu chlapce v Hradci Králové — V Liberci jednali o rychlejším železničním spojení s Prahou — Rozšíření skladů pro zásobu paliv — Stěhování sedmdesátitunového transformátoru — Rekonstrukce mostu u jesenické nádrže — Bouřky procházejí Českem — Z Nové Pece do osady Jelení Vrchy bez auta — Další odklad stavby cyklostezky — Brouzdaliště pro veřejnost v Trutnově — Praha vrátí vadné autobusy — Start rakety Ariane 6 — Fotopointy umožní sledovat obnovu Šumavy — Na olympiádu jedou i sportovci z Plzeňska

                                      10. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      9. července

                                      Dopravní omezení v Praze — Hromadná nehoda na dálnic D1 — Dopravní omezení v Českých Budějovicích — Nezaměstnanost v Česku — Kompenzace pro ovocnáře — Výročí položení základního kamene Karlova mostu — Zprovoznění plavební komory v Hoříně — Kontroly lodí na dalešické přehradě — Provoz pražského letiště — Obnova zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — U Harfového mostu v Táboře zajišťují skálu — Vydatnost karlovarských pramenů — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Výskyt račího moru na Vysočině — Candáti jako lék na sinice

                                      9. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      8. července

                                      8. 7. 2024 na ČT1

                                      Napište nám