26 minut

18. března 2020

Část: Zákaz vycházení bez roušek

Obsah dílu

Situace ve městech — Zákaz vycházení bez roušek — Další hygienická a ochranná opatření — Zabavené roušky — Respirátory mají cenu zlata — Šije celé Česko — Obrovský zájem o látky — 150 tisíc rychlotestů — Dlouhé kolony kamionů se tvoří u hraničního přechodu v Harrachově — Dopravní situace na Náchodsku — Voda pro řidiče kamiónů — Ze šumavského národního parku úplně zmizeli turisté — Škoda Auto zastavuje výrobu — Koronavirus ve firmách — Testování v Českých Budějovicích

Části dílu

02:52
Situace ve městech
    Pohled živě
    03:57
    Zákaz vycházení bez roušek
      Povinnost nosit na veřejnosti roušku nebo jakékoliv zakrytí nosu a úst vstoupí v platnost o půlnoci, jak už bylo řečeno; ale některé místní samosprávy a někteří dopravci to vyžadovali už dřív. Např. v Chomutově to radnice nařídila už ode dneška.
      05:24
      Další hygienická a ochranná opatření
        Nejen vyhrazené hodiny pro starší lidi, nejen rozestupy mezi lidmi čekajícími ve frontách - supermarkety v tyto dny přistupují i k dalším hygienickým, ochranným opatřením.
        06:55
        Zabavené roušky
          Jako zásah proti spekulantům s ochrannými rouškami popisuje ministr vnitra Jan Hamáček zabavení tří set osmdesáti tisíc roušek a čtrnácti tisíc respirátorů ve skladu v průmyslové zóně Lovosic.
          08:52
          Respirátory mají cenu zlata
            Královéhradecký kraj jich objednal 200 tisíc z USA. Zaplatí 67 miliónů korun. Za normální situace by stály kolem 8 miliónů korun.
            10:33
            Šije celé Česko
              Naprostý nedostatek respirátorů, roušek a ochranných pomůcek v Česku vyvolává mimořádnou vlnu vynalézavosti a taky solidarity, kdy různé dílny i lidi doma šijí roušky sami; návody na ně pak sdílejí na sociálních sítích.
              12:29
              Obrovský zájem o látky
                Celý národ svépomocí šije ochranné roušky a textilní galanterie ani nestíhají doplňovat zboží.
                13:18
                150 tisíc rychlotestů
                  V půl 3. v noci na letišti v Praze-Kbelích přistál armádní speciál s dodávkou 150-ti tisíc rychlotestů na nový typ koronaviru.
                  15:00
                  Dlouhé kolony kamionů se tvoří u hraničního přechodu v Harrachově
                    Ten je na 120 kilometrů dlouhém úseku česko-polské hranice jediným místem, kudy může zásobování a pendleři projet. Auta ucpala silnici, provoz dopoledne kolaboval. Do hor se nedostaly ani autobusy.
                    16:36
                    Dopravní situace na Náchodsku
                      Taky před přechodem v Náchodě znovu stály mnohakilometrové kolony kamionů: Přestože se odbavení řidičů přece jen postupně dařilo urychlovat, zasahovala i dnes kolona až k 25 kilometrů vzdálené Jaroměři.
                      18:17
                      Voda pro řidiče kamiónů
                        ŘSD rozváželo pitnou vodu pro řidiče kamiónů na dálnici D11 u Hradce Králové. Až tam dnes sahala kolona vozů mířících do Polska. A může se opakovat.
                        18:57
                        Ze šumavského národního parku úplně zmizeli turisté
                          A venku nejsou až na výjimky ani místní. Zablokované jsou i přeshraniční stezky. Obce se ale obávají, že o víkendu se sem sjedou chalupáři. Starostové jsou rozhodnuti v případě nedodržování nařízené karantény volat policii.
                          20:23
                          Škoda Auto zastavuje výrobu
                            Největší podnik v zemi - automobilka Škoda Auto - v 10 hodin večer zastaví výrobu ve všech třech svých závodech - v Mladé Boleslavi, v Kvasinách i ve Vrchlabí.
                            21:26
                            Koronavirus ve firmách
                              Nákaza novým typem koronaviru v mnoha regionech postihuje nejen rodiny, ale třeba i pracovníky firem. Ty musely přerušit, nebo omezit svůj provoz.
                              23:07
                              Testování v Českých Budějovicích
                                Kolem stovky lidí každý den na koronavirus v mobilních prostorách před nemocnicí testují v Českých Budějovicích.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                19. března 2020

                                Přehled dílů

                                4595 dostupných
                                Stopáž26 minut

                                19. července

                                Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                19. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                18. července

                                Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                18. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                17. července

                                17. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                16. července

                                Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                16. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                15. července

                                Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                15. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                12. července

                                Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                                12. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                11. července

                                Českem prošly další intenzivní bouřky — Následky bouřek na severovýchodě Čech — Hasiči na Vysočině v noci kvůli počasí evakuovavli dva dětské tábory — Následky bouřek na Lipensku — Bouře omezila provoz na letišti — Benzin a nafta dál zdražují za poslední týden asi o dvacetník — Pátrání po útočníkovi — Bývalý hejtman David Rath se nedočká omluvy od státu — Požár v areálu komunálních služeb v Plzni — Škola nemá peníze na odškodnění učitelky — Ministertvo převzalo letiště Líně — V Holicích vznikne nové sociální centrum — Problém s financováním záchytek v Sokolově — Bourání stometrových chladících věží — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu

                                11. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                10. července

                                Domolice kladenského nádraží — Podmíněný trest pro otčíma, který až pětkrát týdně nutil nezletilou dívku k sexu, byl nepřiměřeně mírný — Lodě začaly znovu proplouvat velkou komorou v Hoříně na Mělnicku — Zvýšení důchodů — Opravy Barrandovského mostu se protáhnou — Policejní kontroly na D1 — Soud řeší vraždu chlapce v Hradci Králové — V Liberci jednali o rychlejším železničním spojení s Prahou — Rozšíření skladů pro zásobu paliv — Stěhování sedmdesátitunového transformátoru — Rekonstrukce mostu u jesenické nádrže — Bouřky procházejí Českem — Z Nové Pece do osady Jelení Vrchy bez auta — Další odklad stavby cyklostezky — Brouzdaliště pro veřejnost v Trutnově — Praha vrátí vadné autobusy — Start rakety Ariane 6 — Fotopointy umožní sledovat obnovu Šumavy — Na olympiádu jedou i sportovci z Plzeňska

                                10. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                9. července

                                Dopravní omezení v Praze — Hromadná nehoda na dálnic D1 — Dopravní omezení v Českých Budějovicích — Nezaměstnanost v Česku — Kompenzace pro ovocnáře — Výročí položení základního kamene Karlova mostu — Zprovoznění plavební komory v Hoříně — Kontroly lodí na dalešické přehradě — Provoz pražského letiště — Obnova zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — U Harfového mostu v Táboře zajišťují skálu — Vydatnost karlovarských pramenů — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Výskyt račího moru na Vysočině — Candáti jako lék na sinice

                                9. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                8. července

                                8. 7. 2024 na ČT1

                                Napište nám