26 minut

19. září 2019

Část: Nová tribuna pro sokoly v Českých Budějovicích

Obsah dílu

Headlines — Soudy jsou zahlcené žádostmi o osobní bankrot — Ministryně Maláčová spala ve vyloučené lokalitě — Rotava se snaží o odkup bytů — Jednání pražského zastupitelstva — Skončí primátor Pardubic Martin Charvát? — Ředitelé škol se obávají o nepedagogické pracovníky — Požár v liberecké spalovně — Dražba kláštera sv. Gabriela v Praze — V Bogatyni projednávají možnost rozšíření těžby v dole Turów — Rekordní investice na univerzitě v Ústí nad Labem — Nová tribuna pro sokoly v Českých Budějovicích — Plzeňský bazén na Slovanech má za sebou první etapu rekonstrukce — Zahrádkáři a pěstitelé letos hlásí špatnou úrodu. — Kauza plzeňských práv propukla před deseti lety — Světová drezúra koní

Části dílu

00:07
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:47
    Soudy jsou zahlcené žádostmi o osobní bankrot
      Oddlužení je po změně zákona snazší. Na krajském soudě v Ústí nad Labem je podle soudců situace už kritická. Počet žádostí o insolvenci stoupl o 150%. Úředníci nestíhají zpracovávat všechny přicházející dokumenty.
      02:48
      Ministryně Maláčová spala ve vyloučené lokalitě
        Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová strávila noc ve vyloučené lokalitě Předlice v Ústí nad Labem. Přijela na pozvání poslankyně Evy Fialové, která v Předlicích bydlí od června letošního roku. Ministryně chtěla situaci na místě vidět na vlastn
        03:26
        Rotava se snaží o odkup bytů
          Vedení Rotavy chce zastavit přísun nepřizpůsobivých lidí do města. Ti tu podle zdejších obyvatel dělají problémy. Proto se teď radnice snaží byty odkoupit.
          05:34
          Jednání pražského zastupitelstva
            Zvýšení daně z nemovitostí, privatizace bytů, vybudování Muzea 20. století - některá témata z nabitého programu probíhající schůze zastupitelstva hlavního města. Jen její program schvalovali zastupitelé čtyři hodiny.
            07:26
            Skončí primátor Pardubic Martin Charvát?
              Opoziční Piráti chtějí odvolat primátora Martina Charváta a další čtyři radní - kvůli tomu, že se neodvolali proti rozhodnutí kraje, které udělilo uhelné elektrárně ve Chvaleticích výjimky z emisních limitů.
              08:58
              Ředitelé škol se obávají o nepedagogické pracovníky
                Nový systém financování škol se od příštího roku bude týkat i nepedagogických pracovníků. Ředitelům se nelíbí návrh výpočtu, který stanoví, kolik nepedagogů ve školách může působit - obávají se, že některé z těchto zaměstnanců budou muset propustit.
                10:54
                Požár v liberecké spalovně
                  Hasiči celý den likvidovali požár odpadu v liberecké spalovně Termizo. Hořelo celkem asi 220 tun odpadu - a podle všeho požár vznikl od horkého popela, který se do spalovny dostal právě s odpadky.
                  11:22
                  Dražba kláštera sv. Gabriela v Praze
                    Klášter svatého Gabriela na pražském Smíchově se nepodařilo vydražit. Česká pošta ho chtěla prodat ve dražbě za víc než 353 milionů korun. Zájemci nesplnili všechny aukční podmínky.
                    13:35
                    V Bogatyni projednávají možnost rozšíření těžby v dole Turów
                      Už osm hodin trvá v polské Bogatyni veřejné projednávání záměru rozšířit těžbu v dole Turów za českými hranicemi. Obyvatelé blízkého okolí, zástupci samospráv nebo ekologických organizací z Polska, Česka a Německa pokládají dotazy a připomínky.
                      15:52
                      Rekordní investice na univerzitě v Ústí nad Labem
                        Ústecký univerzita Jana Evangelisty Purkyně v letošním roce rekordně investuje a prodává svůj majetek. Nedávno otevřela opravenou budovu Centra biologických a environmentálních oboru. Mimo to v kampusu „roste“ budova Centra technických a přírodních oborů
                        17:37
                        Nová tribuna pro sokoly v Českých Budějovicích
                          Zchátralou tribunu s děravou střechou nahradila po 70 letech nová. Českobudějovičtí sokolové ji otevřeli dnes odpoledne. Moderní tribuna na atletickém stadionu pojme 1200 diváků.
                          18:26
                          Plzeňský bazén na Slovanech má za sebou první etapu rekonstrukce
                            Nový je dětský bazén s šatnami a výměníková stanice pro ohřev bazénové vody. Areál byl dlouho kritizovaný kvůli plísním, rzi i netěsnícím oknům. Celková rekonstrukce bude hotová na začátku roku 2021. Stát bude 120 milionů korun.
                            19:00
                            Zahrádkáři a pěstitelé letos hlásí špatnou úrodu.
                              Třeba úroda jablek klesla o 30 %. Jako hubenou označují letos situaci s ovocem i provozovatelé pálenic.
                              21:00
                              Kauza plzeňských práv propukla před deseti lety
                                Kauzu odstartoval článek v Lidových novinách o opsané dizertační práci. Na jejím konci byl nucený odchod lidí z tehdejšího vedení fakulty, které pak ještě nějakou dobu hrozil zánik.
                                23:10
                                Světová drezúra koní
                                  Chovatel a cvičitel koní Gari Zoher z Francie se dvakrát představí na výstavě koní v lysé nad Labem se svým představením.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  20. září 2019

                                  Přehled dílů

                                  4597 dostupných
                                  Stopáž26 minut

                                  23. července

                                  23. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  22. července

                                  Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                  22. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  19. července

                                  Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                  19. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  18. července

                                  Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                  18. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  17. července

                                  17. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  16. července

                                  Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                  16. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  15. července

                                  Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                  15. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  12. července

                                  Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                                  12. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  11. července

                                  Českem prošly další intenzivní bouřky — Následky bouřek na severovýchodě Čech — Hasiči na Vysočině v noci kvůli počasí evakuovavli dva dětské tábory — Následky bouřek na Lipensku — Bouře omezila provoz na letišti — Benzin a nafta dál zdražují za poslední týden asi o dvacetník — Pátrání po útočníkovi — Bývalý hejtman David Rath se nedočká omluvy od státu — Požár v areálu komunálních služeb v Plzni — Škola nemá peníze na odškodnění učitelky — Ministertvo převzalo letiště Líně — V Holicích vznikne nové sociální centrum — Problém s financováním záchytek v Sokolově — Bourání stometrových chladících věží — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu

                                  11. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  10. července

                                  Domolice kladenského nádraží — Podmíněný trest pro otčíma, který až pětkrát týdně nutil nezletilou dívku k sexu, byl nepřiměřeně mírný — Lodě začaly znovu proplouvat velkou komorou v Hoříně na Mělnicku — Zvýšení důchodů — Opravy Barrandovského mostu se protáhnou — Policejní kontroly na D1 — Soud řeší vraždu chlapce v Hradci Králové — V Liberci jednali o rychlejším železničním spojení s Prahou — Rozšíření skladů pro zásobu paliv — Stěhování sedmdesátitunového transformátoru — Rekonstrukce mostu u jesenické nádrže — Bouřky procházejí Českem — Z Nové Pece do osady Jelení Vrchy bez auta — Další odklad stavby cyklostezky — Brouzdaliště pro veřejnost v Trutnově — Praha vrátí vadné autobusy — Start rakety Ariane 6 — Fotopointy umožní sledovat obnovu Šumavy — Na olympiádu jedou i sportovci z Plzeňska

                                  10. 7. 2024 na ČT1

                                  Napište nám