26 minut

3. září 2019

Část: Kameny zmizelých v Českých Budějovicích

Obsah dílu

Headlines — ŽIVĚ: Povolit? Nepovolit? — Černé stavby v CHKO Český ráj — Hromadný úhyn ryb v Chocni — Spor o obrněnce Perun — Praha zvažuje zavedení mýtného pro auta — Stavbu obchvatu u Českých Budějovic přebere Doprastav — Zvlněný asfalt na mostě generála Pattona v Plzni — ŽIVĚ: Socha maršála Koněva už zase není zakrytá — Největší rekonstrukce za posledních 100 let katedrály sv. Bartoloměje v Plzni — Dopravní policista si měl nechávat část z pokut. Za melouch jde před soud — Český Krumlov: 3 měsíce od zpoplatnění zájezdových autobusů — Kameny zmizelých v Českých Budějovicích — Plzeň má svou náplavku! — Otevření schránky uložené ve věži bývalého dominikánského kostela

Části dílu

00:05
Headlines
    Přehled zpráv.
    01:11
    ŽIVĚ: Povolit? Nepovolit?
      Zastupitelé Dvora Králové n. L. schvalují změny územního plánu. Je na tom závislý osud nepovolené stavby léčebny. Situaci sleduje na místě Vlastimil Weiner.
      03:43
      Černé stavby v CHKO Český ráj
        Nepovolené, černé stavby jsou vůbec problémem Česka. Například v Chráněné krajinné oblasti Český ráj jsou hned 4. Odstranění takových staveb - obecně, v praxi - není příliš časté; úřední řízení v těchto případech trvá celé roky.
        05:45
        Hromadný úhyn ryb v Chocni
          Až půl tuny ryb se otrávilo v řece Tichá Orlice nedaleko centra Chocně. Podle Povodí Labe může za úhynem stát únik z místní kanalizace. To ale s jistotou potvrdí až testy.
          07:18
          Spor o obrněnce Perun
            Spor výrobce obrněnců z Přelouče s ministerstvem obrany se rozhořel po té, co stát zrušil smlouvu o dodání obrněných vozidel Perun pro speciální síly.
            09:03
            Praha zvažuje zavedení mýtného pro auta
              Chce jednat s ministerstvem dopravy o změně zákona, která by to umožnila. Výše mýtného by mohla být v řádu desetikorun za den. Jedním z míst, kde by mohlo platit, je i Jižní spojka. Radní ale musí vypracovat novou studii a vyjednat politickou podporu.
              09:27
              Stavbu obchvatu u Českých Budějovic přebere Doprastav
                Původně slovensko-italské sdružení firem, které tuto zakázku za 7 miliard korun dostalo, opouští italská společnost Salini Impregilo - na zakázce zůstává účastná jen symbolicky 0,01 procenta.
                11:00
                Zvlněný asfalt na mostě generála Pattona v Plzni
                  Na jednom z nejfrekventovanějších mostů v Plzni, mostě generála Pattona, se na několika místech zvlnil asfalt. Most, který spojuje centrum města s největším plzeňským sídlištěm, přitom nedávno prošel celkovou rekonstrukcí. Ta skončila před necelým rokem.
                  13:25
                  ŽIVĚ: Socha maršála Koněva už zase není zakrytá
                    Poté, co z ní zahalující plachty při protestu strhnul další z aktivistů. Lešení, které kolem pomníku nechala postavit radnice Prahy 6 na konci minulého týdne, budou řemeslníci demontovat dnes večer. Na místě Eva Šelepová.
                    16:27
                    Největší rekonstrukce za posledních 100 let katedrály sv. Bartoloměje v Plzni
                      Chrám je teď kvůli pracím pro veřejnost nepřístupný. Hotovo mělo být původně v příštím roce, ale už je jasné, že termín dokončení oprav se o rok prodlouží.
                      18:21
                      Dopravní policista si měl nechávat část z pokut. Za melouch jde před soud
                        Muž si tak měl přijít na nejmíň 40 tisíc korun. Státní zástupce ho obžaloval ze zneužití pravomoci úřední osoby. Hrozí mu až pět let vězení a zákaz činnosti.
                        18:42
                        Český Krumlov: 3 měsíce od zpoplatnění zájezdových autobusů
                          Nový systém regulace hromadné turistiky funguje ve městě tři měsíce. Za příjezd a odjezd platí každý autobus 1250 korun. Podnikatelům ale klesly tržby.
                          20:41
                          Kameny zmizelých v Českých Budějovicích
                            Pětiletou Věru Adelovou, jednu z nemladších obětí holocaustu, společně s její rodinou a dalšími 13 plzeňskými Židy ode dneška připomínají, takzvané Kameny zmizelých.
                            21:20
                            Plzeň má svou náplavku!
                              Plzeň má svou náplavku - vytvořila ji úpravou levého břehu koryta řeky Radbuzy podél Anglického nábřeží v centru města. Vznikl tak nový prostor pro rekreaci a pořádání společenských akcí pod širým nebem.
                              23:15
                              Otevření schránky uložené ve věži bývalého dominikánského kostela
                                Je to vždycky trochu napětí i očekávání - co ukrývají schránky uložené ve věžích a báních kostelů: Teď, při rekonstrukci, se památkáři dostali k té ve věži bývalého dominikánského kláštera v Českých Budějovicích - nejstarší stavby ve městě.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž26 minut
                                Další díl
                                4. září 2019

                                Přehled dílů

                                4588 dostupných
                                Stopáž26 minut

                                10. července

                                Domolice kladenského nádraží — Opravy Barrandovskéh mostu se protáhnou — Policejní kontroly na D1 — V Liberci jednali o rychlejším železničním spojením s Prahou.

                                10. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                9. července

                                Dopravní omezení v Praze — Hromadná nehoda na dálnic D1 — Dopravní omezení v Českých Budějovicích — Nezaměstnanost v Česku — Kompenzace pro ovocnáře — Výročí položení základního kamene Karlova mostu — Zprovoznění plavební komory v Hoříně — Kontroly lodí na dalešické přehradě — Provoz pražského letiště — Obnova zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — U Harfového mostu v Táboře zajišťují skálu — Vydatnost karlovarských pramenů — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Výskyt račího moru na Vysočině — Candáti jako lék na sinice

                                9. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                8. července

                                8. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                4. července

                                Zesílené policejní kontroly na silnicích — Pohonné hmoty se začátkem prázdnin dál zdražují — Kapacita vlaků před víkendem — Podezření na vzpouru ve Valdicích — Další otrava HHC na Plzeňsku — Plán na vyhlášení CHKO Krušné hory — Sporná výstavba kasin v Dolním Dvořišti — V Praze vrcholí XVII. všesokolský slet — Zájem o jednodenní dálniční známku — Nová silnice mezi Novým Borem a Svorem — Kritika rekonstrukce silnice v centru Plzně — Dny lidí dobré vůle ve Velehradě — Speciální tým potápěčů kontroluje vodní hráze na severu Čech — Česko hostí poprvé Mistrovství Evropy ve vikingské hře KUBB — Oprava rozhledny na šumavském Boubíně

                                4. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                3. července

                                Bezpečnost při plavbě na řekách — Počet kapitánů — Začíná stavba dalsího úseku dálnice D6 — Nový vlakový terminál v Liberci — Situace na regionálních letištích — Letiště Praha kvůli problémům s odbavením zavazadel shání brigádníky — Podnikání žen na mateřské dovolené — V Praze pokračuje XVII. všesokolský slet — Charita na MFF v Karlových Varech — Protipožární cvičení v Českém Švýcarsku — Hasiči posilují protipožární hlídky — Přehlídka ochotnického divadla ve Volyni — Nová kastelánka na hradě Svojanov

                                3. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                2. července

                                Letiště má potíže s odbavováním — Problémy s odbavováním na letišti — Hradec čistí město od dočasných staveb — Řidičům začal sloužit obchvat Rokytna — Protipovodňová opatření v Písku — Bezbariérový přístup do stanice metra Jiřího z Poděbrad — Problémy s bezdomovci v Hlinsku — Přípravy na olympijský festival v Mostě — Projekt solární elektrárny v Ralsku — Nová onkologie v Karlových Varech — Nová onkologie v Karlových Varech — Jihlava omezuje venčení psů v centru — Začal mezinárodní šachový festival — Při nehodách na železnici v Česku zemřelo v první půlce roku 107 lidí — Park pojmenovaný podle Adolfa Borna — Koroužkování čápů černých v Brdech

                                2. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                1. července

                                Nový stavební zákon přináší změny — Poplatky za stavební povolení — Dopady změn stavebního zákona — Potyčka na poli skončila střelbou — Dvě mrtvá těla po požáru — Dopravní omezení na pražské magistrále — Výluka na lince metra C — Jak fungují v praxi zastávky na znamení — Další škody po přívalových deštích — Úroda ovoce v ČR — Sesuv svahu u Libochovan na Litoměřicku — Branický most po půl roce opět v provozu — Obavy o dětské oddělení v Rokycanské nemocnici — Jiří Mádl představil na KVIFF snímek Vlny — Automatizovaná prodejna v Hořicích — Unikátní snubní prsteny Rožmberků

                                1. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                28. června

                                Odklízení škod ve vyplavené Blížejově — Odlízení sesunutého svahu na Zbraslavi — Výstraha před bouřkami — Státní zástupce podal obžalobu na devět lidí v takzvané kauze Dozimetr — Žáci základních a středních škol dnes dostali vysvědčení — Posldení školní den v Kladrubech u Tachova — Provoz na dálnicích v poslední den školního roku — Policie kontroluje cyklisty — Přibývá požárů elektrokoloběžek — 158. výročí bitvy u Hradce Králové — Zatopení dalšího hnědouhelného lomu — Začíná stavba jihočeské D3 u Nažidel — Do ulic noční Plzně se vydal bobr — Hvězdy na červeném koberci v Karlových Varech — Začíná mezinárodní filmový festival Karlovy Vary — Koupaliště před začátkem letní sezony

                                28. 6. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                27. června

                                V základní škole v Horních Počernicích spadl sádrokartonový strop — Českem procházejí silné bouřky — Vážné dopravní nehody na jihu Čech — Střelec skončil v péči psychiatrů — Zvýšení poplatků na stavebním úřadě — Důkladnější filtrace odpadních vod — AVE CZ získala souhlas EIA se spalovnou s falešnými údaji — Jednání o koupi lanovky na Ještěd — Nárůst příjmů z placených stání pro turisty — Osmnáctiletý trest za útok na manželku — Meteorologové varují před silnými bouřkami — Podpora výuky češtiny pro cizince — Příjezdová silnice k průmyslové zóně v Liberci — Žitenický zámek chtějí koupit místní — Autem na jih Evropy přes jižní Čechy — Pohonné hmoty v Česku od minulého týdne zdražily — Na jihu Čech končí olympiáda dětí a mládeže — Hrady a zámky čekají v létě více návštěvníků — S čety nejsou žerty pod Kunětickou horou

                                27. 6. 2024 na ČT1
                                Stopáž26 minut

                                26. června

                                Nedostatek středních škol — Složení žáků pražských škol — Nový slovenský prezident Peter Pellegrini přijel do Prahy — Pietní akt na Ďáblickém hřbitově — Sedmnáctiletý trest za vraždu čtyřletého chlapce — Trolejbusové linky v Liberci — Vrcholí přípravy na KVIFF — Ukončení chovu šelem na Jindřichohradecku — Trest za otravu zvířat — Chebsko žádá omezení prodeje pyrotechniky — Konec veterinární pohotovosti v Plzni — Zákaz hazardu v Chrášťanech platí — Vodní záchranáři na Lipně v pohotovosti — Kroužkování čapích mláďat — Podvodní dron hlídá čistotu plzeňských nádrží — Předposlední den letní olympiády dětí a mládeže — Výluka vysílače Jihlava-Javořice

                                26. 6. 2024 na ČT1

                                Napište nám