26 minut

18. ledna 2019

Část: Dopravní kolaps v Plzni způsobila ledovka

Obsah dílu

Headlines — Oprava lanovky na Bukové hoře — Bezpečnost v šumavských skiareálech — Ztraceni na Sněžce — Dopravní kolaps v Plzni způsobila ledovka — Ideální podmínky pro zimní sporty panují i na Vysočině — Pyrotechnici bombu v Pardubicích nenašli — Dražba kladenské huti Poldi — Historie ocelárny Poldi — Na Václavském náměstí se zapálil muž — Nemocnice mají nedostatek sester — Obavy ze změny zonace v Krkonoších — Návrh nové zonace na Šumavě — Peníze KSČM sebral tamní místopředseda — Informační a navigační systém v Praze — Skupina podvodníků v kamionové přepravě — Umístění Slovanské epopeje

Části dílu

00:07
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:54
    Oprava lanovky na Bukové hoře
      Provozovatel skiresortu Buková hora na Orlickoústecku dnes opravoval lanovku, na kterou včera spadl strom. Případem se zabývá Drážní úřad i policie, pro jejíž další postup budou rozhodující výpovědi svědků události.
      02:30
      Bezpečnost v šumavských skiareálech
        Živý vstup redaktora Zdeňka Mlnaříka.
        04:29
        Ztraceni na Sněžce
          Při sestupu z vrcholu Sněžky museli asistovat členové Horské služby z Pece pod Sněžkou. Dva muži, kteří byli na vrcholu odhazovat návěje cestou zpátky zabloudili.
          05:23
          Dopravní kolaps v Plzni způsobila ledovka
            Motoristy v Plzni ráno zaskočila ledovka. Policisté tak museli řešit dvě desítky nehod. Kvůli nesjízdné Karlovarské třídě pak některé spoje městské hromadné dopravy nabíraly více než půlhodinová zpoždění.
            05:41
            Ideální podmínky pro zimní sporty panují i na Vysočině
              Až půl metru přírodního sněhu na tratích pro běžkaře a osm otevřených skiareálů pro sjezdaře – to je nabídka pro vyznavače zimních sportů v Kraji Vysočina. Tradičně nejlepší podmínky pro lyžování jsou v okolí Nového Města na Moravě.
              07:51
              Pyrotechnici bombu v Pardubicích nenašli
                V pardubické části Svítkov dnes bagr vykopal ze země pouze několik kovových předmětů. Pyrotechnici se původně obávali, že by mohlo jít o nevybuchlou munici z druhé světové války.
                08:39
                Dražba kladenské huti Poldi
                  Živý vstup redaktorky Báry Měkotové.
                  10:36
                  Historie ocelárny Poldi
                    Zajistit práci a perspektivu pro tisíce lidí na celých sto let dopředu. S tímto záměrem založil před 129 lety huť rakouský podnikatel.
                    12:08
                    Na Václavském náměstí se zapálil muž
                      Na Václavském náměstí v Praze se dnes odpoledne polil hořlavinou a zapálil asi čtyřiapadesátiletý muž. Kolemjdoucí ho uhasili.
                      13:05
                      Nemocnice mají nedostatek sester
                        Nemocnice napříč republikou řeší nedostatek sester i dalšího zdravotnického personálu. Lůžková oddělení ani ordinace přitom bez nich nemohou fungovat. Někde se nemocnice snaží obrátit do zahraničí a přilákat sestry třeba z Ukrajiny.
                        15:44
                        Obavy ze změny zonace v Krkonoších
                          Správa KRNAP chce změnit zónování národního parku. Provozovatelé lyžařských areálů i starostové měst a obcí se obávají omezení rozvoje a turtistiky v Krkonoších.
                          17:41
                          Návrh nové zonace na Šumavě
                            A podobné téma se řeší také v Šumavském národním parku. Už příští týden v úterý bude jeho vedení předkládat Radě parku návrh nové zonace. Starosté obcí se bojí, že přijdou o turisty.
                            19:34
                            Peníze KSČM sebral tamní místopředseda
                              Krádež 32 tisíc korun z kanceláře okresního výboru Komunistické strany Čech a Moravy ve Strakonicích je objasněna.
                              20:09
                              Informační a navigační systém v Praze
                                Lepší značení výstupů z metra, víc přehledných map v ulicích a digitální cedule ukazující reálné časy příjezdů autobusů nebo tramvají - tak by měl podle lidí vypadat informační a navigační systém v Praze.
                                21:47
                                Skupina podvodníků v kamionové přepravě
                                  Škodu za 170 milionů korun na území Vysočiny, Plzeňského Kraje a Maďarska má na svědomí organizovaná skupina 12 podvodníků v kamionové přepravě - je mezi nimi 5 Slováků. Měli padělané doklady a během týdne dokázali ukrást zboží za 20 milionů.
                                  22:38
                                  Umístění Slovanské epopeje
                                    Slovanská epopej, cyklus dvaceti velkoformátových obrazů Alfonse Muchy, se možná znovu vrátí na zámek v Moravském Krumlově. Dočasné zapůjčení na místo, kde bylo dílo vystavené 48 let, teď zvažují pražští radní.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    21. ledna 2019

                                    Přehled dílů

                                    4600 dostupných
                                    Stopáž25 minut

                                    26. července

                                    První den olympijského festivalu v Mostě — Olympijský veterán brázdí lipenskou hladinu — Komplikace na D1 kvůli nehodě — Nelegální herny v Praze — Stát poprvé staví silnici na pozemku, který není jeho — Porušování povolené rychlosti na Slapech — Meteorologové varují před vysokými teplotami — Rušení výjimek pro vypouštění odpadních vod — Alergické reakce po bodnutí hmyzem — V Libereckém kraji se dál šíří africký mor prasat — V Brdech pokračuje odstraňování nevybuchlé munice — Ochranáři přírody ničí v Krkonoších kamenné mohyly — Za požár na Královéhradecku mohla exploze fotovoltaiky — Vyšetřování příčiny spadlého stromu v základní škole — Přípravy na koncert Eda Sheerana — Čeští dudáci na mistrovství světa

                                    26. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    25. července

                                    Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Ceny benzinu a nafty v tuzemsku dál klesají — Peníze pro ovocnáře — Rozsudek v rozsáhlé drogové kauze — Pokuty za porušení nočního zákazu vjezdu — Více žen do jaderných elektráren — Představitelé Třebíčska jednají s KHNP — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — Čeští hasiči se vrátili z Bulharska — Zahájení olympijského festialu u jezera Most — Bukovany musely založit městskou policii — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Návrat pojízdných prodejen — V libereckém Vesci odstartoval jubilejní 30. ročník hudebního festivalu Benátská — První letní sezona Žatce v UNESCO — Král Lear na hradě Kašperk

                                    25. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    24. července

                                    Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                    24. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    23. července

                                    Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                    23. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    22. července

                                    Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                    22. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    19. července

                                    Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                    19. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    18. července

                                    Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                    18. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    17. července

                                    17. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    16. července

                                    Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                    16. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    15. července

                                    Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                    15. 7. 2024 na ČT1

                                    Napište nám