26 minut

26. listopadu 2018

Část: Výstava věnovaná kardinálu Josefu Beranovi

Obsah dílu

Headlines — Požár farmy u Pardubic — V hipocentru u Pardubic hoří — Otevřený most Legií — Města nemají jednotnou koncepci v číslování domů — Krajský plán pro postižené — Oprava náměstí v Hlavlíčkově Brodě — Kvůli suchu nemají zimní střediska v Libereckém kraji dostatek vody na zasněžování. — Zadržená jezírka v lesích — Hradec Králové ruší tendr — Školní statek za sto milionů korun — Výstava věnovaná kardinálu Josefu Beranovi

Části dílu

00:03
Headlines
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:42
    Požár farmy u Pardubic
    Požár farmy u Pardubic
      Pět hasičských jednotek o rána likvidovalo rozsáhlý požár stodoly na farmě ve Spojile u Pardubic. Hořelo u stájí, kde bylo asi v tu dobu 40 koní.
      02:15
      V hipocentru u Pardubic hoří
      V hipocentru u Pardubic hoří
        Pět hasičských jednotek o rána likvidovalo rozsáhlý požár stodoly na farmě ve Spojile u Pardubic. Hořelo u stájí, kde bylo asi v tu dobu 40 koní a další zvířata. Některým se podařilo utéct, ostatní hasiči vyvedli. Na místě je i Veronika Skřivanová.
        04:29
        Otevřený most Legií
        Otevřený most Legií
          Skončila týdenní uzavírka mostu Legií. Spojnici Národní třídy a Újezdu uzavřeli technici kvůli zátěžovým testům a následné diagnostice mostu.
          07:53
          Města nemají jednotnou koncepci v číslování domů
          Města nemají jednotnou koncepci v číslování domů
            Města nemají jednotnou koncepci v číslování domů. Pletou se tak čísla popisná a orientační a ani vzhled tabulek nebo čísel nebývá jednotný.
            09:53
            Krajský plán pro postižené
            Krajský plán pro postižené
              Podpora handicapovaných ve všech oblastech života - plzeňské hejtmanství představilo svůj plán na nadcházející pětileté období. Zatímco v Plzni mají podmínky srovnatelné s jinými velkými evropskými městy, zbytek regionu v tomto směru zaostává.
              12:05
              Oprava náměstí v Hlavlíčkově Brodě
              Oprava náměstí v Hlavlíčkově Brodě
                Havlíčkův Brod dokončil po 7 letech opravu Smetanova náměstí – původně německého Rozmarku. Na začátku modernizace lidé sepisovali petice, teď po dokončení většina z nich opravu chválí. Město za ni zaplatilo 50 milionů korun.
                14:42
                Kvůli suchu nemají zimní střediska v Libereckém kraji dostatek vody na zasněžování.
                Kvůli suchu nemají zimní střediska v Libereckém kraji dostatek vody na zasněžování.
                  Třeba v Rokytnici nad Jizerou - největším skiareálu v kraji, stačí zásoby vody pouze na třetinu areálu. Zachránit by je musel dostatek sněhu přírodního.
                  16:41
                  Zadržená jezírka v lesích
                  Zadržená jezírka v lesích
                    Lesy České republiky obnovují dlouho zaniklá jezírka v lesích. Letos byly dokončeny na Českokrumlovsku dva projekty, jejich hlavním cílem je udržet vodu v krajině.
                    18:19
                    Hradec Králové ruší tendr
                    Hradec Králové ruší tendr
                      Soutěž na stavbu fotbalového stadiónu za 400 mil. Kč mají dnes zastupitelé zrušit, navrhuje vládnioucí koalice.
                      21:05
                      Školní statek za sto milionů korun
                      Školní statek za sto milionů korun
                        Studenti Zemědělské akademie Hořice budou mít vůbec poprvé za úkol hospodařit na statku tak, aby neprodělával. Naučit se tedy musí jak manuální práci, tak i ekonomice.
                        23:22
                        Výstava věnovaná kardinálu Josefu Beranovi
                        Výstava věnovaná kardinálu Josefu Beranovi
                          Milostí boží jsem, co jsem- tímto heslem se řídil kardinál Josef Beran. Plzeňský rodák přežil dva koncentrační tábory i věznění StB. Život této silné plzeňské osobnosti teď představuje výstava v Mázhausu plzeňské radnice.
                          Přehrát celé video
                          Události v regionech (Praha) - 27. listopadu 2018
                          Stopáž26 minut
                          Další díl
                          27. listopadu 2018

                          Přehled dílů

                          4623 dostupných
                          Události v regionech (Praha) - 28. srpna
                          Stopáž26 minut

                          28. srpna

                          28. 8. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Praha) - 27. srpna
                          Stopáž26 minut

                          27. srpna

                          Obnovené operace v prachatické nemocnici — Nápor na urgentních příjmech — Bezpečnost dělníků na železnici — Přípravy na likvidaci pumy u Litvínova — Přípravy na těžbu manganu u Chvaletic — Opatření proti neukázněným turistům — Praha 1 kontroluje stav svých budov — Slavonice ohrožuje potok — Ani pád z motorky řidiče nezastavil při útěku před policií — Nová část dálnice D6 — Ukradené smírčí kameny na Žďársku — Areál v Chocni na seznamu kulturních památek — Injekční stříkačky a drogy na veřejných místech — Vzdělával skauty na Ukrajině — Začal festival Zlatá pecka

                          27. 8. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Praha) - 26. srpna
                          Stopáž26 minut

                          26. srpna

                          Učitelům ZŠ začal týden příprav — Přípravy na začátek školního roku — Muž středního věku spáchal sebevraždu ve zlínském Baťově mrakodrapu — Nevybuchlá puma v centru Brna — Nové rychlostní radary na Trutnovsku — Oprava Dvoreckého mostu — Týden po bleskové pvodni ve Stachách — Záchrana hotelu na Klínovci je v ohrožení — Muž poškodil sochu Nicolase Wintona — Zpřísnění podmínek krátkodobého ubytování — Otevření obchvatu Dašic — Oprava dálnice D10 — Menší úroda pro samosběr — Nová přírodní památka v Hradci Králové — Festival Týden Křišťálového údolí v Liberci

                          26. 8. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Praha) - 23. srpna
                          Stopáž26 minut

                          23. srpna

                          Likvidace nevybuchlé pumy v litvínovské chemičce — Zemědělci budou mít letos podle Agrární komory druhou nejhorší úrodu za posledních 12 let. Sklidili zhruba jen 7 milionů tun obilovin a olejnin, tedy asi o desetinu méně než loni. — Pěstitelské pálenice na Vysočině očekávají horší sezonu. — Chomutovští zastupitelé jednohlasně odvolali primátora Marka Hrabáče. — Pražští kriminalisté dopadli muže, který v průběhu několika měsíců podvodně vylákal bezmála půl milionu korun od vyděšeného seniora. — Zabezpečení kempů před zloději — Testovací provoz letní školky v Praze 6 — Vltavská vyhlídka Máj — Polovina dnešních Událostí v regionech je za námi, čemu se ještě budeme věnovat? — Ukážeme nebe plné balonů nad Jindřichovým Hradcem. — Na českých horách výrazně přibylo úrazů — Strážníci v Plzni na Borech chytali v bytě hejno netopýrů. Majitelé si je zavolali na pomoc, když jim asi dvacet jedinců obsadilo celý pokoj. — Zbytky gotického hradu objevili stavbaři v centru Hradce Králové. — Re-use bazar v Hradci Králové — Oprava libereckého kina Varšava — 50. ročník mistrovství v balonovém létání

                          23. 8. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Praha) - 22. srpna
                          Stopáž26 minut

                          22. srpna

                          Nález nevybuchlé letecké pumy v Litvínově — Historie bombardování chemičky v Litvínově — České domácnosti se v prvním pololetí letošního roku víc zadlužily. — Zdravotnická zařízení s kvalitním vybavením můžou přitáhnout lékaře do středních Čech. Ti často dávají přednost pracovištím v Praze. — Záchrana života díky nouzovému tlačítku — Řidič nákladního auta dostal anafylaktický šok po bodnutí hmyzem a zkolaboval video z předminulého víkendu teď zveřejnila policie. — Z obří mozaiky zachránili jen fragmenty — Státní zemědělská a potravinářská inspekce objevila myší trus, mrtvé hlodavce a rozkousané potraviny v prodejně JIP v Mostě. — Připomínkové řízení k CHKO Krušné hory — 50. ročník agrosalonu Země živitelka — Historie Země živitelky — Česko se bude příští rok prezentovat na světové výstavě EXPO budovou z českého dřeva a skla. — Dnešní Události v regionech míří do druhé části vysílání. — Zámecký příkop na Konopišti zřejmě přijde o oblíbeného medvěda Jiřího. — Týrané třicetihlavé stádo skotu se prodalo za 687 tisíc. — V Teplicích nad Metují právě začíná 41. ročník Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu. — Ve středních Čechách přibylo turistů. Za první pololetí letošního roku jich do regionu přijelo 566 tisíc, což je nejvíc od roku 2012. — Medvěd Jiří ze zámeckého příkopu na Konopišti se přesune do Ostravy.

                          22. 8. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Praha) - 21. srpna
                          Stopáž26 minut

                          21. srpna

                          56 let od vpádu vojsk Varšavské smlouvy — Památník obětem srpna 1968 a 1969 — V Liberci si připomněli vpád okupačních vojsk — Srpen 1968 v českobudějovických ulicích — Srpen 1968 v českobudějovických ulicích — Kriminalisté v noci zadrželi podezřelého z vraždy muže v Kunratickém lese — Kriminalisté v noci zadrželi podezřelého z vraždy muže v Kunratickém lese — Český záchranný tým se vrátil z Řecka — Český záchranný tým se vrátil z Řecka — Přívalové deště v Královéhradeckém kraji — Přívalové deště v Královéhradeckém kraji — Rozšíření kapacity pražské trati — Rozšíření kapacity pražské trati — Světový pohár v běhu na lyžích v roce 2025 nebude v Novém Městě na Moravě — Světový pohár v běhu na lyžích v roce 2025 nebude v Novém Městě na Moravě — Rozkopané chodníky v Hrdci Králové — Rozkopané chodníky v Hrdci Králové — Lidé v Pardubicích kritizují nové značení — Lidé v Pardubicích kritizují nové značení — Zbourání bývalé fořtovny v Planinách — Zbourání bývalé fořtovny v Planinách — Dopravní problémy v Českém Krumlově — Dopravní problémy v Českém Krumlově — Boží Dar proti vyhlášení CHKO Krušné hory — Boží Dar proti vyhlášení CHKO Krušné hory — Letecká puma v litvínovské chemičce — Letecká puma v litvínovské chemičce — Zájem o skauting v Česku v posledních letech roste — Zájem o skauting v Česku v posledních letech roste — Nedostatek kluboven pro skauty — Nedostatek kluboven pro skauty

                          21. 8. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Praha) - 20. srpna
                          Stopáž26 minut

                          20. srpna

                          Spor o výstavbu domů a bytů ve Statenicích — Referendum za zámek Žitenice — Jaderná elektrárna Temelín příští úterý odstaví první blok — Zámek Konopiště zřejmě přijde o medvěda Jiřího — Jednání vlády k digitalizaci stavebního řízení — Odklízení škod po nedělních silných bouřkách — Aš bude mít novou pediatričku — Omezení tramvajové dopravy v Seifertově ulici — Archeologický výzkum na východě Čech — Rozpad koalice v Karlových Varech — Dobré podmínky pro vodáky — Začíná Letní žurnalistická škola — Šetrná údržba pásma pod elektrickým vedením — Přemnožená divoká prasata obtěžují obyvatele jabloneckých sídlišť — Menší zájem o lanovku na Sněžku — Dobrovolníci obnovují mokřady a potoky na Šumavě

                          20. 8. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Praha) - 19. srpna
                          Stopáž26 minut

                          19. srpna

                          Následky silných bouřek v Česku — Vyplavené domy ve Slavonicích — Na auta v Teplicích se zřítila zeď — Pevnost nového mostu, který je součástí obchvatu Jaroměře na Náchodsku, vyzkoušelo pět kamionů naložených kamením. — Bývalý ředitel Lesní správy Lány Miloš Balák si vyslechl další odsuzující rozsudek. — Muže, který se v tramvaji sexuálně uspokojoval hledá pražská policie. — Do poslední fáze se dostala rekonstrukce pražského Barrandovského mostu. — Kontorverzní výstavba ve Statenicích — Oprava uzavře hráz Nechranické přehrady — Náhlý úhyn vodních ptáků řeší záchranáři v Praze. Na Hamerském rybníku našli během dvou dnů nejméně pět mrtvých kachen a tři labutě včetně letošních mláďat. — Stavba Horácké multifunkční arény — Dostáváme se do další části Událostí v regionech. A co dalšího nás v nich čeká? — A zamíříme i do kuchyně. — Začal Lipno Sport Festival — Pomník připomínající srpnovou invazi — Začíná sklizeň chmelu na Žatecku — Další komplikace při stavbě severovýchodního obchvatu Pardubic. — Dvě nehody nákladních aut zkomplikovaly ranní dopravu na západě Čech a na Vysočině. — Přes 4,5 promile alkoholu v dechu měl řidič, kterého zkontrolovala hlídka v Moldavě na Teplicku. — Pěstování zeleniny na střeše univerzity — Kurz vaření pro školní jídelny

                          19. 8. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Praha) - 16. srpna
                          Stopáž26 minut

                          16. srpna

                          Zájem o rekvalifikace roste — Rekvalifikace nejen pro nezaměstnané — Umělá inteligence našla využítí v Plzni — Tlačítko pro nouzové zastavení v metru — Akce Cihelna 2024 — Dál klesá konzumace piva v hospodách — Pivo jako fenomén ve filmu — Německý chemik plave po Labi z ČR do Hamburku — Výstava o hokejistovi Ivanu Hlinkovi — Pomník Ivana Hlinky — Jezero Most bez obřího fotopointu — Desítky ryb uhynuly v Moravské Dyji poblíž Dačic na Jindřichohradecku — Archeologický průzkum na Ohři v Kadani — Na voru po Vltavě z Hluboké na Slapy

                          16. 8. 2024 na ČT1
                          Události v regionech (Praha) - 15. srpna
                          Stopáž26 minut

                          15. srpna

                          Přibývá vlaků se systémem ETCS — Krádeže kabelů na železnici — Trest za zásah proti fotbalovému fanouškovi — Trest pro učitelku za týrání dětí — Čeští hasiči pomáhají v Řecku — Policie zadržela pražské kapsáře — Falešná náhradní matka — Uzavřené pobočky pošty Partner — Ruší se kolky — Nižší návštěvnost koupališť na jihu Čech — Máchovo jezero není vhodné ke koupání — Vodáci porušují zákaz v Lokti — Komplikace v dopravě — Začala oprava nádraží v Jihlavě — Masivní úhyn úhořů říčních na Lipně

                          15. 8. 2024 na ČT1

                          Napište nám