26 minut

23. března 2015

Část: Obvodní soud pro Prahu 5 se má do konce dubna vystěhovat z Justičního paláce

Obsah dílu

HEADLINES — Miliardy korun chybí v Česku na rekonstrukce opěrných zdí — Děčín začne sanovat svah, ze kterého se utrh dvacetitunový balvan — Za útok kyselinou hrozí Dubskému až vyjímečný trest — Projekt Plzeň EHMK 2015 prošetřuje NKÚ — Rozvoj automobilky — Premiér Sobotka navštívil hospital Kuksu — O rekonstrukci hospitalu s hostem - kastelánem Liborem Švecem — Tendr na šumavské trati — Dvě jihočeská nádraží se přesně před 70 lety stala cílem spojeneckých náletů — Celodenní stávka na Literární akademii — Radnice Prahy 7 hrozí ukončením plánů na výstavbu Paláce Stromovka — Automatický defibrilátor jako pomůcka k záchraně života — Obvodní soud pro Prahu 5 se má do konce dubna vystěhovat z Justičního paláce — Koňské vyjížďky na Šumavě — Archeologové odkrývají tajemství hradu Svojanov

Části dílu

00:03
HEADLINES
    Přehled zpráv.
    01:03
    Miliardy korun chybí v Česku na rekonstrukce opěrných zdí
      Obce se bojí, že situace bude ještě horší. Ministerstvo životního prostředí změnilo program, ze kterého města žádala o peníze na opravy havárií.
      02:50
      Děčín začne sanovat svah, ze kterého se utrh dvacetitunový balvan
        Sanace svahu bude stát necelých 10 miliónů. Město se snažilo peníze získat jako dotaci, což nakonec podařilo. Odborníci tady začnou pracovat příští měsíc.
        04:39
        Za útok kyselinou hrozí Dubskému až vyjímečný trest
          Krajský soud v Plzni dnes vyslechl Jana Dubského, který měl podle obžaloby polít svoji přítelkyni kyselinou. Chtěl se pomstít za to, že ho opustila. Žena po útoku zůstala slepá.
          05:07
          Projekt Plzeň EHMK 2015 prošetřuje NKÚ
            Nejvyšší kontrolní úřad prověřuje projekt Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015. Zajímá se hlavně o peníze, které šly přes Regionálního operační program Jihozápad.
            07:23
            Rozvoj automobilky
              Automobilka Škoda Auto investuje do svého závodu v Kvasinách během tří let přes 7 miliard korun. Stát a kraj zase podpoří rozvoj Rychnovska dvěma miliardami korun.
              09:14
              Premiér Sobotka navštívil hospital Kuksu
                Po návštěvě Kvasin se premiér Bohuslav Sobotka vydal do hospitálu Kuks - skončila tam téměř dvouletá rekonstrukce. Jde o největší akci, která se zatím památkářům podařila realizovat z evropských dotací.
                09:39
                O rekonstrukci hospitalu s hostem - kastelánem Liborem Švecem
                  S námi ve vysílání je kastelán Kuksu - pan Libor Švec.
                  12:13
                  Tendr na šumavské trati
                    České dráhy se odvolaly ve dvoumiliardovém tendru na provoz tří šumavských tratí. Jihočeský kraj teď musí odvolání prostudovat a rozhodnout.
                    13:02
                    Dvě jihočeská nádraží se přesně před 70 lety stala cílem spojeneckých náletů
                      Bomby zasáhly České Budějovice a České Velenice. V troskách okolních domů a ve vlacích zahynulo téměř 1500 lidí. Na oběti dnes vzpomínali pamětníci i historici.
                      15:06
                      Celodenní stávka na Literární akademii
                        Celodenní stávkou dnes protestovali studenti soukromé Literární akademie v Praze proti údajně nevstřícnému jednání vedení školy. Nelíbí se jim navyšování poplatků spojených se studiem.
                        16:32
                        Radnice Prahy 7 hrozí ukončením plánů na výstavbu Paláce Stromovka
                          Developer však do výkopů vložil stovky milionů korun. O peníze se plánuje s radnicí soudit. Další jednání obou stran se uskuteční v příštích čtrnácti dnech.
                          18:16
                          Automatický defibrilátor jako pomůcka k záchraně života
                            Pořizují si ho nejen úřady, ale i firmy a třeba i hotel v Mariánských Lázních. Chce tak poskytnout včasnou pomoc lidem v turisticky vytížené oblasti.
                            19:57
                            Obvodní soud pro Prahu 5 se má do konce dubna vystěhovat z Justičního paláce
                              Ministerstvo spravedlnosti bude ještě o prodloužení výpovědní lhůty jednat.
                              21:46
                              Koňské vyjížďky na Šumavě
                                Správa šumavského parku obnovuje vyjížďky koňských spřežení pro turisty. Tentokrát ale ve spolupráci s místními chovateli.
                                23:16
                                Archeologové odkrývají tajemství hradu Svojanov
                                  Poklad v podobě záhadného výklenku v hradní věži zkoumají odborníci na hradě Svojanov nedaleko Poličky. Původně se domnívali, že by mohlo jít o středověkou latrínu nebo tajnou skrýš.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  24. března 2015

                                  Přehled dílů

                                  4595 dostupných
                                  Stopáž26 minut

                                  19. července

                                  19. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  18. července

                                  Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                  18. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  17. července

                                  17. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  16. července

                                  Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                  16. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  15. července

                                  Výkup pozemků pro stavbu D11 — Silniční síť v ČR — Dotace na odstranění nelegálních skládek — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Na pražském letišti pomáhali s vykládkou a nakládkou kufrů tamní hasiči — Zpevňování hráze rybníka v Kamenici nad Lipou — Obnova Štěnovic po povodních — Záchrana dítěte z auta — Most v Týně nad Vltavou je opět průjezdný — Lávka přes řeku Ohři je zavřená — Změna vjezdu na Václavské náměstí — Poškozený Buškův hamr po bouřkách — Připomínka zaniklých sudetských obcí — Dražba odtažených aut v Liberci — Výprodej kol ze ztrát a nálezů — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                  15. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  12. července

                                  Kontroly dopravních staveb — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Tramvajová trať na Václavském náměstí — Ceny hypoték mírně klesají — Pronásledování auta na D7 — Petiční stánek se přesunul na Klárov — Škody po bouřkách na Pardubicku — Výstraha před silnými bouřkami — Jihočeský kraj usiluje o úsek D3 bez poplatku — Vyšší sankce za špatné parkování v Praze — Zabezpečení domů před zloději — Zanesená řeka Bílina — V Liberci se konaly Sportovní hry seniorů — Rekonstrukce Holešovické tržnice — Hornický region Krušnohoří je 5 let v UNESCO

                                  12. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  11. července

                                  Českem prošly další intenzivní bouřky — Následky bouřek na severovýchodě Čech — Hasiči na Vysočině v noci kvůli počasí evakuovavli dva dětské tábory — Následky bouřek na Lipensku — Bouře omezila provoz na letišti — Benzin a nafta dál zdražují za poslední týden asi o dvacetník — Pátrání po útočníkovi — Bývalý hejtman David Rath se nedočká omluvy od státu — Požár v areálu komunálních služeb v Plzni — Škola nemá peníze na odškodnění učitelky — Ministertvo převzalo letiště Líně — V Holicích vznikne nové sociální centrum — Problém s financováním záchytek v Sokolově — Bourání stometrových chladících věží — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu

                                  11. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  10. července

                                  Domolice kladenského nádraží — Podmíněný trest pro otčíma, který až pětkrát týdně nutil nezletilou dívku k sexu, byl nepřiměřeně mírný — Lodě začaly znovu proplouvat velkou komorou v Hoříně na Mělnicku — Zvýšení důchodů — Opravy Barrandovského mostu se protáhnou — Policejní kontroly na D1 — Soud řeší vraždu chlapce v Hradci Králové — V Liberci jednali o rychlejším železničním spojení s Prahou — Rozšíření skladů pro zásobu paliv — Stěhování sedmdesátitunového transformátoru — Rekonstrukce mostu u jesenické nádrže — Bouřky procházejí Českem — Z Nové Pece do osady Jelení Vrchy bez auta — Další odklad stavby cyklostezky — Brouzdaliště pro veřejnost v Trutnově — Praha vrátí vadné autobusy — Start rakety Ariane 6 — Fotopointy umožní sledovat obnovu Šumavy — Na olympiádu jedou i sportovci z Plzeňska

                                  10. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  9. července

                                  Dopravní omezení v Praze — Hromadná nehoda na dálnic D1 — Dopravní omezení v Českých Budějovicích — Nezaměstnanost v Česku — Kompenzace pro ovocnáře — Výročí položení základního kamene Karlova mostu — Zprovoznění plavební komory v Hoříně — Kontroly lodí na dalešické přehradě — Provoz pražského letiště — Obnova zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — U Harfového mostu v Táboře zajišťují skálu — Vydatnost karlovarských pramenů — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Výskyt račího moru na Vysočině — Candáti jako lék na sinice

                                  9. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  8. července

                                  8. 7. 2024 na ČT1

                                  Napište nám