26 minut

13. srpna 2010

Část: Správa Krkonošského národního parku se snaží přesvědčovat majitele luk a pastvin, aby se o své pozemky pečlivě starali.

Obsah dílu

Headlines — Bleskové povodně - tentokrát na Ústecku a Děčínsku — Likvidace bleskové povodně — Varování meteorologů - další bouřky by mohly zvednou hladiny řek — Ve Frýdlantu bojuje kvůli velké vodě o udržení výroby jeden z největších zaměstnavatelů města, firma Damino. — Do Rousínova na Liberecku míří ze skladu Správy státních hmotných rezerv první dva mosty — Pozemek za pozemek — ČT nevypne analogový signál — Třeboň: po povodni komáří kalamita — Zastavené dopravní stavby — Stavba dálnice D8 se nezastaví, bude pokračovat i příští rok — Policejní a hasičské odbory chystají demonstraci — Opilý strojvedoucí v Přerově — Stížnosti na posádky bez lékaře — V Milovicích mělo dnes být referendum ohledně sluneční elektrárny, krajský soud ale termín zrušil jako nezákonný. — Správa Krkonošského národního parku se snaží přesvědčovat majitele luk a pastvin, aby se o své pozemky pečlivě starali. — 51. Chopinův festival začal — Stříbro má věžní vyhlídku

Části dílu

00:24
Headlines
    Přehled zpráv
    00:56
    Bleskové povodně - tentokrát na Ústecku a Děčínsku
      Čtvrteční lijáky znovu potrápily povodněmi zkoušený sever Čech. Voda udeřila na Ústecku a Děčínsku - spadlo tu přes 50 mm srážek. Účet za povodně se tak rozroste o další desítky miliónů korun.
      02:56
      Likvidace bleskové povodně
        Z Libouchce na Ústecku živě reportér ČT Michal Schuster.
        04:22
        Varování meteorologů - další bouřky by mohly zvednou hladiny řek
          Výstraha meteorologů platí hlavně pro Plzeňský, Liberecký a Ústecký kraj. Tam by mohly hladiny toků mohly dosáhnout prvního a někde i druhé povodňového stupně. Výstraha ode dneška do odvolání.
          04:45
          Ve Frýdlantu bojuje kvůli velké vodě o udržení výroby jeden z největších zaměstnavatelů města, firma Damino.
            Povodňová vlna areál doslova zpustošila a odřízla od světa. Jaký bude mít povodeň vliv na nezaměstnanost v regionu, úřady práce zatím jen odhadují.
            06:50
            Do Rousínova na Liberecku míří ze skladu Správy státních hmotných rezerv první dva mosty
              Nadměrný náklad by měla armáda dopravit na místo v noci. Mosty začnou vojáci stavět až v neděli, nejprve pro ně musí připravit základy.
              07:12
              Pozemek za pozemek
                Starosta Nové Vsi na Liberecku má plán, jak pomoct těm, kteří přišli při povodních o střechu nad hlavou. Chce lidem vyměnit jejich znehodnocené pozemky za stavební parcely, které patří obci.
                08:54
                ČT nevypne analogový signál
                  V povodněmi zasažených oblastech Ústeckého a Libereckého kraje nebude Česká televize vypínat na konci srpna analogové vysílání.
                  09:19
                  Třeboň: po povodni komáří kalamita
                    Třeboň začne už příští týden s leteckými postřiky proti komárům. Povodňová voda zaplavila v povodí Lužnice rozsáhlá území, kde se obtížný hmyz začal líhnout.
                    11:24
                    Zastavené dopravní stavby
                      Ministr dopravy Bárta zastavil čtyři ze šestnácti rozestavěných silničních staveb. A zmrazil i rozjetou přípravu dalších 11. Mnohem hůř ale dopadly železniční koridory.
                      13:06
                      Stavba dálnice D8 se nezastaví, bude pokračovat i příští rok
                        Dva důležité úseky uleví v roce 2011 Lovosicím. Jak bude stavba pokračovat dál, není zatím jasné. Úřady musí zpracovat nové územní rozhodnutí.
                        14:53
                        Policejní a hasičské odbory chystají demonstraci
                          Protestovat chtějí začátkem září kvůli plánovanému propuštění a snižování platů. Jednat ale budou ještě s ministrem vnitra Johnem.
                          15:14
                          Opilý strojvedoucí v Přerově
                            Strojvůdce na železniční stanici v Přerově nadýchal 4 promile alkhoholu. Hrozí mu rok vězení.
                            15:41
                            Stížnosti na posádky bez lékaře
                              Ohrožení života a zdraví pacientů. Tak mluví obce na Pardubicku o změně, kterou od srpna zavedla krajská záchranná služba. Nelíbí se jim, že sanitky v Holicích někdy vyjíždějí bez lékaře.
                              17:23
                              V Milovicích mělo dnes být referendum ohledně sluneční elektrárny, krajský soud ale termín zrušil jako nezákonný.
                                Přípravný výbor žádal změnu termínu, protože je doba dovolených. Zastupitelstvo ale trvalo na svém. Nakonec soud termín stanovil na říjen - ve stejné dny jako jsou komunální volby.
                                19:22
                                Správa Krkonošského národního parku se snaží přesvědčovat majitele luk a pastvin, aby se o své pozemky pečlivě starali.
                                  Ochranáři kvůli tomu vyhlásili i netradiční soutěž – nazvali ji Miss krkonošská louka.
                                  21:19
                                  51. Chopinův festival začal
                                    Letos připomíná 200 let od narození světoznámého polského skladatele. Festival v Mariánských Lázních pořádá Společnost F.Chopina.
                                    22:55
                                    Stříbro má věžní vyhlídku
                                      Ve Stříbře otevřeli poprvé v historii pro veřejnost vyhlídku z věže na náměstí.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž26 minut
                                      Další díl
                                      16. srpna 2010

                                      Přehled dílů

                                      4602 dostupných
                                      Stopáž26 minut

                                      30. července

                                      30. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      29. července

                                      Náklady na údržbu prádzných budov — Balíkovna je na prodej — Nové vlakové soupravy v Plzeňském kraji — Železnice jako terč zlodějů kovů — Úplná uzavírka silnice v Olešnici — Řidičům se po rekonstrukci otevřel Pražský most — Osmnáctiletý trest za vraždu — CHKO Krušné hory — Vyklízení kempu Radava na Orlíku — Teplé počasí přispívá k rozvoji sinic — Bezdomovci v Jihlavě pomáhají s úklidem — Archeologové na stavbě dálnice D6 — Jednání o památkové zóně na Králicku — Přemnožené vosy a sršni — Trend netradičního luxusního kempování — Na obloze bude možné pozorovat planety

                                      29. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      26. července

                                      První den olympijského festivalu v Mostě — Olympijský veterán brázdí lipenskou hladinu — Komplikace na D1 kvůli nehodě — Nelegální herny v Praze — Stát poprvé staví silnici na pozemku, který není jeho — Porušování povolené rychlosti na Slapech — Meteorologové varují před vysokými teplotami — Rušení výjimek pro vypouštění odpadních vod — Alergické reakce po bodnutí hmyzem — V Libereckém kraji se dál šíří africký mor prasat — V Brdech pokračuje odstraňování nevybuchlé munice — Ochranáři přírody ničí v Krkonoších kamenné mohyly — Za požár na Královéhradecku mohla exploze fotovoltaiky — Vyšetřování příčiny spadlého stromu v základní škole — Přípravy na koncert Eda Sheerana — Čeští dudáci na mistrovství světa

                                      26. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      25. července

                                      Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Ceny benzinu a nafty v tuzemsku dál klesají — Peníze pro ovocnáře — Rozsudek v rozsáhlé drogové kauze — Pokuty za porušení nočního zákazu vjezdu — Více žen do jaderných elektráren — Představitelé Třebíčska jednají s KHNP — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — Čeští hasiči se vrátili z Bulharska — Zahájení olympijského festialu u jezera Most — Bukovany musely založit městskou policii — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Návrat pojízdných prodejen — V libereckém Vesci odstartoval jubilejní 30. ročník hudebního festivalu Benátská — První letní sezona Žatce v UNESCO — Král Lear na hradě Kašperk

                                      25. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      24. července

                                      Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                      24. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      23. července

                                      Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                      23. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      22. července

                                      Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                      22. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      19. července

                                      Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                      19. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      18. července

                                      Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                      18. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      17. července

                                      17. 7. 2024 na ČT1

                                      Napište nám