26 minut

29. července 2010

Část: Vydání Pitra se Česko jen tak nedočká.

Obsah dílu

Headlines — Primátor by mohl vydělat milióny — Dostavbu dálnice D8 ohrožuje nedostatek peněz — Vstup z Ústí n.L. — Sanace bývalé Transporty se komplikuje — Nebývale vysoké odškodné ohrožuje existenci nemocnice Pelhřimov — Miliony z Evropské unie pomáhají i ve zdravotnictví — Rekonstrukce smrti mladé parašutistky — Zastupitelé Prahy 5 odvolali starostu Milana Jančíka — Boj o Muchu — Špinavá voda a fekálie zamořují sklepy karlovarských hotelů — Tendr na náramky pro domácí vězně končí. — Vydání Pitra se Česko jen tak nedočká. — Farmářské trhy v Praze — Biofarmářka prodává na trzích i přes internet — V Orlických horách se začíná dařit vzácné a ohrožené sovičce – sýci rousnému.

Části dílu

00:20
Headlines
    Přehled zpráv
    00:46
    Primátor by mohl vydělat milióny
      Připravená změna územního plánu v Hradci Králové zhodnotí pozemky primátora Otakara Divíška o několik desítek miliónů korun.
      02:41
      Dostavbu dálnice D8 ohrožuje nedostatek peněz
        Státnímu fondu dopravní infrastruktury chybí na stavby 20 miliardy, začne je proto zastavovat. Mezi nimi pravděpodobně i D8 přes České středohoří.
        04:26
        Vstup z Ústí n.L.
          živě reportérka ČT Tereza Baldová
          06:17
          Sanace bývalé Transporty se komplikuje
            Likvidaci ekologické zátěže v bývalé Transportě možná město Chrudim vůbec neuskuteční. Chce ji totiž provést jeden z majitelů zamořených pozemků, usiluje o dotaci 176 milionů korun.
            08:05
            Nebývale vysoké odškodné ohrožuje existenci nemocnice Pelhřimov
              Za nepovedený porod musela dnes uhradit nemocnice poškozené rodině 13,5 milionu korun. Částka je to pro zadluženou nemocnici takřka likvidační.
              09:55
              Miliony z Evropské unie pomáhají i ve zdravotnictví
                Dotace z Evropské unie pomohla zrekonstruovat a modernizovat oddělení neonatologie a šestinedělí v Hořovické nemocnici. Předčasně narozené nebo nemocné děti už tak nemusí za léčbou do Prahy.
                13:13
                Rekonstrukce smrti mladé parašutistky
                  Soudní jednání v případu smrti mladé parašutistky mělo dnes neobvyklé pokračování. Tachovský soudce Josef Junek, totiž nařídil rekonstrukci výskoku přímo v terénu. Na letišti figurantka a instruktoři předvedli průběh výskoku.
                  14:53
                  Zastupitelé Prahy 5 odvolali starostu Milana Jančíka
                    Jančík o to sám žádal. Z 36 hlasujících bylo pro jeho odchod 27. Z úřadu odejde 31. července.
                    15:18
                    Boj o Muchu
                      Praha bojuje za Slovanskou epopej, do 5 let by mohla mít pro ni vlastní prostory.
                      17:16
                      Špinavá voda a fekálie zamořují sklepy karlovarských hotelů
                        Zřejmě kvůli rekonstrukci pěší zóny voda rychleji plní kanalizaci a natéká do hotelů. Stížnost řeší magistrát města i pracovníci vodáren.
                        18:46
                        Tendr na náramky pro domácí vězně končí.
                          Ministr spravedlnosti Pospíšil zruší zakázku na systém domácího vězení. Šéf resortu odvolá ředitele Vězeňské služby Kulu.
                          19:19
                          Vydání Pitra se Česko jen tak nedočká.
                            Vydání Pitra ze Švýcarska by mohlo podle ministerstva spravedlnosti trvat až rok. Zatčený podnikatel okamžitý přesun odmítl.
                            19:44
                            Farmářské trhy v Praze
                              Zájem lidí o čerstvou zeleninu, ovoce, masné i mléčné výrobky roste. Hitem letošní sezony se tak staly farmářské trhy. Zboží tu prodávají sami pěstitelé a výrobci.
                              21:31
                              Biofarmářka prodává na trzích i přes internet
                                Jaroslava Marková z Mlýnce u Tábora pěstuje už deset let bio zeleninu, bylinky i ovoce. Najít cestu k zákazníkům z počátku nebylo jednoduché. Dnes její zboží kupují na trhu i přes internet.
                                23:07
                                V Orlických horách se začíná dařit vzácné a ohrožené sovičce – sýci rousnému.
                                  Odborníci to přisuzují projektu, jehož cílem je podpořit hnízdění tohoto ptáka.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  30. července 2010

                                  Přehled dílů

                                  4601 dostupných
                                  Stopáž26 minut

                                  29. července

                                  29. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  26. července

                                  První den olympijského festivalu v Mostě — Olympijský veterán brázdí lipenskou hladinu — Komplikace na D1 kvůli nehodě — Nelegální herny v Praze — Stát poprvé staví silnici na pozemku, který není jeho — Porušování povolené rychlosti na Slapech — Meteorologové varují před vysokými teplotami — Rušení výjimek pro vypouštění odpadních vod — Alergické reakce po bodnutí hmyzem — V Libereckém kraji se dál šíří africký mor prasat — V Brdech pokračuje odstraňování nevybuchlé munice — Ochranáři přírody ničí v Krkonoších kamenné mohyly — Za požár na Královéhradecku mohla exploze fotovoltaiky — Vyšetřování příčiny spadlého stromu v základní škole — Přípravy na koncert Eda Sheerana — Čeští dudáci na mistrovství světa

                                  26. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  25. července

                                  Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Ceny benzinu a nafty v tuzemsku dál klesají — Peníze pro ovocnáře — Rozsudek v rozsáhlé drogové kauze — Pokuty za porušení nočního zákazu vjezdu — Více žen do jaderných elektráren — Představitelé Třebíčska jednají s KHNP — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — Čeští hasiči se vrátili z Bulharska — Zahájení olympijského festialu u jezera Most — Bukovany musely založit městskou policii — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Návrat pojízdných prodejen — V libereckém Vesci odstartoval jubilejní 30. ročník hudebního festivalu Benátská — První letní sezona Žatce v UNESCO — Král Lear na hradě Kašperk

                                  25. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  24. července

                                  Jeden lékárník na více provozoven — Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Obchvat Českých Budějovic nebude zpoplatněný — Čeští hasiči se po týdnu vrátili z Bulharska — Nové autobusy po závadě opět v provozu — Zákaz nočního vjezdu do části Prahy — Stavební úřady kritizují nový systém — U Žatce vzniknou nové odpočívky pro kamiony — Přibývá zraněných po skocích do vody — Uzavřená Bobří soutěska — NP Šumava opravuje Březník — Stoupá obliba cestování v karavench — Nález podezřelé munice u Máchova jezera — Výstava korunovačních klenot každý rok — V liberecké zoo vzniká umělý mokřad — Proměna záchranné stanice zvířat v Plzni

                                  24. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  23. července

                                  Jeden mrtvý po požáru v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Vyšetřování požáru v Postřekově — Liberečtí policisté vyprostili z auta muže, který zkolaboval uprostřed křižovatky — 200 českých turistů uvízlo ve Španělsku — Oprava Pražského okruhu — Lidé nerespektují značení u dopravních staveb — Malý zájem o autobusy na Ještěd — Obědy v restauracích podražily — Příprava olympijského festivalu — Nejvyšší soud vyhověl dovolání tří bývalých dozorců z Věznice v Rýnovicích — V Plzni přibylo krádeží sdílených kol — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu — Spor o stavbu studentských kolejí v Jihlavě — Řídil v protisměru a zdrogovaný ukradené auto — Letošního medu bude i přes chladnější jaro dost — Rýbáři staví přehrážky pro pstruhy — Na Šumavě přibývá míst bez bariér

                                  23. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  22. července

                                  Praha očekává vyšší návštěvnost než loni — Zájem o rehabilitace v Lázních Bělohrad — Pokračuje sklizeň obilí a taky řepky — Muž v metru vážně zranil seniorku — Silničáři začali rekonstruovat Vlašskou ulici na Malé Straně v Praze — Úhyn ryb v zámeckém rybnku — Stavební úřady na Vysočině zahlceny žádostmi — Pražští radní schválili zvýšení cen odtahů v hlavním městě — Silné deště na Třeboňsku zpozdily sklizeň — Česko po tropických dnech zasáhly silné bouřky — Vysoká škola pro zdravotní sestry v Sokolově — Stezka na Sněžku Obřím dolem je pro turisty uzavřená — Doporučení pro lidi cestující na Olympiádu — Slavnostní šábesová bohoslužba připomněla židovskou komunitu v Luži na Chrudimsku — Nová retenční nádrž — Výluka vysílače Sušice-Svatobor

                                  22. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  19. července

                                  Celosvětové výpadky počítačových systémů — Firma Crowdstrike už vydala opravu — Situace na pražském letišti — Výpadek zaznamenala i Allianz — 12 zraněných po dopravní nehodě na Lounsku — Obvinění muže zodpovědného za výbuch v Hradci Králové — Dostavba Dukovan — Problémoví obyvatelé v Boršově na jihu Čech — Kontroly farmářských trhů — Hygienici na Vysočině zakázali koupání ve dvou přírodních koupalištích — Lékaři varují před teplotními skoky — Domažlická radnice začala s opravou bývalé roty na Čerchově — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — Trafostanice na Sokolovsku kulturní památkou — Kniha o cyklistice

                                  19. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  18. července

                                  Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Zátěž pro Vysočinu kvůli dostavbě Dukovan — České firmy se buodu podílet na dostavbě Dukovan — Pašování drog do věznice Rýnovice — Dopadení zlodějů na Královéhradecku — Český Krumlov nemá dostatek strážníků — Muž prchal před rakouskými policisty — Znečištění přehrady Seč — Vyplavený potok v Hradci Králové — Dotace na opravu Terezína a Josefova — Smrt pacienta po pádu z balkonu v Thomayerově nemocnici — Dohady kolem zákazu norování — Střílení přemnožené zvěře — Příprava betonáže na Dvoreckém mostu — Odkrytý koncentrační tábor na Sokolovsku

                                  18. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  17. července

                                  17. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  16. července

                                  Kompenzace za zpožděné vlakové spoje — Volby do krajů a Senátu — Policie obvinila osm lidí z výroby a distribuce pervitinu na Plzeňsku — Policie od dopoledne šetří nález dvou zastřelených mužů v Šabině na Sokolovsku — Zatopený viadukt v Pelhřimově — Policie hodnotí kriminalitu na MFF — Písek v soutěži o rozkvetlé město Evropy — Demolice lávky přes Jizeru v Železném Brodě — Komplikace při opravě Štěchovického mostu — Problémy s čističkami odpadních vod na Šumavě — Opilec na kole — V okolí Lnadštejna ohrožují turisty stromy — Nebezpečné jezy na jihu Čech — Návrat ohrožených syslů do přírody

                                  16. 7. 2024 na ČT1

                                  Napište nám