
Úsporná 2025
Část: Krém z bílých fazolí a celeru se slaninou a chlebovými krutony
Obsah dílu
Gratinovaný lilek s hlívou zapečenou se sýrem — Bramborová roláda plněná uzeným s mrkví — Krém z bílých fazolí a celeru se slaninou a chlebovými krutony
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Inspirace pro víkendovou snídani
Turecká vejce na dva způsoby — Croissant s uzeným lososem, jemnou koprovou omáčkou, zastřeným vejcem a růžovým pepřem — Lívance s pažitkovým krémem, míchanými vajíčky, uzeným pstruhem a kaviárem ze pstruha — Opečený chléb s cottage a červenou řepou, avokádem, šunkou a sázeným vejcem
Recepty na suchý únor
Kaštanová polévka s portským vínem a pečeným sivenem — Hovězí žebra s pivem, smažené krokety z kysaného zelí v pivním těstíčku, pečená cibule — Flambovaná jablka se skořicovým tvarohem, praženými mandlemi a mátou
Úsporná 2025
Gratinovaný lilek s hlívou zapečenou se sýrem — Bramborová roláda plněná uzeným s mrkví — Krém z bílých fazolí a celeru se slaninou a chlebovými krutony
Tipy na silvestrovské menu
Smažená křídla v panko strouhance s koriandrovým tvarohem a opečenými tousty — Pikantní plněné placky s okurkovým salátem — Brynzová pomazánka se škvarky a majoránkou — Pomazánka z červené řepy a tofu s fermentovanými slunečnicovými semínky
Staročeské vánoční recepty
Linecký koláč s džemem a ořechy — Mákos guba s jablky a vinným šodó — Bezlepková sakrajda
Vánoční inspirace ze zahraničí
Šneky s perníkovým máslem a krémem ze žervé — Anglický zimní dort s polevou — Varenyky
Recepty z vítězných regionálních potravin v Ústeckém kraji
Obložený chléb s bylinkovým tvarohem a uzeným lososem — Obložený chléb s tvarohovou pomazánkou s pečenými rajčaty a cuketou — Kuřátko plněné houbovou nádivkou s medovou dýní
Recepty z vítězných regionálních potravin ve Středočeském kraji
Hovězí maso s křenovou omáčkou a špenátovými špeclemi — Buřty na víně
Recepty z vítězných regionálních potravin v Libereckém kraji
Vlažný obložený „Liberečák“ s trhaným vepřovým masem — Srnčí hřbet marinovaný s jalovcem a hruškovicí, bramborovo-houbové rösti, dýně a pastinák
Recepty z vítězných regionálních potravin v Jihomoravském kraji
Houbový guláš s uzeným tofu — Pečené hrudí s bylinkovou salsou, omáčkou demi glace s vínem a šťouchanými bramborami s tvarohem