Moučníky a cukroví
Tvarohový dezert s pudinkem
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/211/211562221900032/177900.jpg?1321194723)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept999.jpg?1321023524)
Lahodný tvarohový krém, vyšlehaný s pudinkem a zjemněný šlehačkou je sladkou tečkou za školními obědy. Jeho autorem je kuchařský tým ze školní jídelny v Brně, Náměstí Svornosti.
8 porcí
400 g měkkého tvarohu
200 g smetany ke šlehání
1 vanilkový pudink
½ litru mléka
6 lžic cukru
1 vanilkový cukr
cukrářské piškoty a kompotované broskve na ozdobu
Podle návodu uvaříme pudink, použijeme oba cukry a necháme vychladnout.
Šlehačku vyšleháme dotuha a dáme do lednice.
Do tvarohu vešleháme postupně pudink a na závěr vmícháme šlehačku, necháme znovu vychladit.
Do misek vkládáme cukrářské piškoty, navršíme tvaroh a doplníme nakrájenými broskvemi.
Ohodnoťte tento recept:
164 hlasů