Moučníky a cukroví
Tvarohový dezert s pudinkem


Lahodný tvarohový krém, vyšlehaný s pudinkem a zjemněný šlehačkou je sladkou tečkou za školními obědy. Jeho autorem je kuchařský tým ze školní jídelny v Brně, Náměstí Svornosti.
8 porcí
400 g měkkého tvarohu
200 g smetany ke šlehání
1 vanilkový pudink
½ litru mléka
6 lžic cukru
1 vanilkový cukr
cukrářské piškoty a kompotované broskve na ozdobu
Podle návodu uvaříme pudink, použijeme oba cukry a necháme vychladnout.
Šlehačku vyšleháme dotuha a dáme do lednice.
Do tvarohu vešleháme postupně pudink a na závěr vmícháme šlehačku, necháme znovu vychladit.
Do misek vkládáme cukrářské piškoty, navršíme tvaroh a doplníme nakrájenými broskvemi.
Ohodnoťte tento recept:
172 hlasů