Moučníky a cukroví
Velikonoční beránek
Existuje řada receptů na velikonoční beránky, některé jsou vydařené, některé méně. Tento recept prověřila léta, je totiž od Ondřejovy babičky.
Rozpis na těsto do velké formy.
5 vajec
200 g krupicového cukru
200 g hladké mouky
20 g másla
20 g másla na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
1. Vejce a cukr vyšleháme nad párou do zhoustnutí, poté stáhneme z tepla a stále šleháme než těsto zchladne na pokojovou teplotu.
2. Přimícháme prosátou mouku a rozpuštěné máslo, které má přibližně stejnou teplotu jako těsto. Hotové těsto vlijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy.
3. Přiklopíme a pečeme 30 minut při 180 °C, poté příkon tepla zmírníme a ještě 20 minut dopečeme při 160 °C.
Ohodnoťte tento recept:
418 hlasů