Ryby a mořské plody

Dušený závitek z amura plněný zeleninou a bramborovo-mrkvové rösti

Jemnou chuť amuřího masa a zeleniny doplní výraznější, dokřupava osmažené rösti – bramborové placičky, které, ačkoli jsou švýcarskou specialitou, skvěle doplňují rybí pokrmy českých rybníků.

4 porce

600 g filetu z amura s kůží
50 g mrkve
50 g cukety
50 g řapíkatého celeru
50 g kedlubny
sušený tymián
mletý pepř
sůl

rybí várka

250 ml bílého vína a 250 ml vody
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře

Filet nakrájíme na čtyři porce, opepříme, osolíme, ochutíme tymiánem a do každého plátku zavineme proužky očištěné mrkve, cukety (odstraníme střed se semínky), oloupaného celeru a kedlubny. Závitky svážeme provázkem, znovu okořeníme a necháme chvilku odležet. Do kastrolu nalijeme víno a vodu, přidáme koření a deset minut povaříme, poté do várky vložíme závitky, stáhneme na minimum, přiklopíme a dusíme deset minut.

rösti

300 g brambor
300 g mrkve
2 vejce
asi 4 lžíce hladké mouky
drcený kmín
mletý pepř
sůl
100 g sádla

Oloupané brambory a mrkev nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, podle potřeby mouku, aby nám vzniklo těsto jako na bramborák. Ochutíme kořením a na sádle smažíme z obou stran placičky dozlatova a dokřupava. Odkládáme na savý papír a podáváme jak přílohu k rybím závitkům.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl