Maso

Králík na cibuli a šafránu

Neuvěřitelně chutná je omáčka inspirovaná středověkým receptem. Základ tvoří špek a hojné množství cibule, navinulá chlebová střídka a hořko-sladká chuť černého piva dokážou po vzájemném prolnutí vytvořit téměř dokonalou chuť. K úplné dokonalosti chybí právě ta špetka či dvě pravého šafránu (Crocus sativus).

4 porce

4 králičí stehna
100 g anglické slaniny vcelku
1 lžíce sádla
2 cibule
10 kuliček celého pepře
6 hřebíčků
6 bobkových listů
lžička sušeného tymiánu
sůl
2 hrsti chlebové střídky
200 ml černého piva
voda na podlití
špetka šafránu

Očištěná králičí stehna prošpikujeme proužky špeku (50 g), osolíme, a opečeme na sádle z obou stran, stehna vyjmeme a na sádlo vložíme druhou část na kostičky nakrájeného špeku.

Špek vypečeme, přidáme cibuli, osmahneme dozlatova, vložíme koření, krátce osmahneme a do základu vrátíme zpět maso, podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu zahustíme chlebovou střídkou namočenou v černém pivu, provaříme, ochutíme šafránem, vložíme zpět maso a prohřejeme.

Podáváme s chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

36 hlasů

Další recepty Celý díl