Zeleninová jídla

Zeleninový salát se zastřeným vejcem

Není nad čerstvou a svěží zeleninu, kterou doplní lahodné zastřené vejce a dobře ochucená majonéza.
Salát, který s plátkem pečiva skvěle plní roli předkrmu nebo dobré večeře.

4 porce

4 rajčata
1 salátová okurka
1 svazek ředkviček
4 vejce
200 ml majonézy
100 ml 12% smetany
svazek pažitky
1 citrón
olivový olej
čerstvě mletý pepř
sůl

1. Rajčata, salátovou okurku, ředkvičky a vařená vejce nakrájíme na kousky.

2. Z majonézy, smetany, soli a čerstvého pepře vymícháme zálivku, dochutíme citrónem a kapkou olivového oleje.

3. Do osolené a okyselené mírně vroucí vody postupně vkládáme v naběračce rozklepnutá vejce. Zavaříme tak, aby žloutek zůstal měkký a obalený vařeným bílkem. Po 4-5 minutách varu vejce vyjmeme a vložíme do studené vody, aby se vejce „zatáhla“.

4. Zeleninu upravíme na talíř, přelijeme zálivkou, navrch roztrhneme vejce a posypeme čerstvě krájenou pažitkou.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl