Maso

Pečený hovězí steak s jahodovým tatarákem

Extravagantní, ovšem velmi jednoduchá je kombinace hovězího masa s čerstvými jahodami ochucenými suchým Martini a čerstvou mátou. Všem mužům, kteří tuto krmi ochutnali, jednohlasně velmi chutnalo.

4 porce

Steaky

800 g hovězí vysoké roštěné
1 čerstvá chilli paprička
2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
olivový olej
maldonská sůl

Papričku očistíme od semínek a najemno nasekáme, v míse ji smícháme se strouhaným zázvorem a olivovým olejem. Do této marinády maso vložíme, necháme odležet, během marinování obrátíme. Po upečení z obou stran maso na talíři osolíme jemnou maldonskou solí, jejíž šupinky se na mase rychle a krásně rozpouštějí.

Jahodový tatarák

600 g jahod
1 snítka čerstvé máty
100 g třešňové marmelády
pár střiků Martini extra dry
1–2 citrony
8 ks tortilly

Jahody nakrájíme na malé kostičky, vmícháme sekanou mátu, marmeládu, pár střiků Martini, citronovou šťávu i kůru a necháme dobře vychladit.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl