Pečený hovězí steak s jahodovým tatarákem
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/211/211562221900021/162368.jpg?1309183514)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept960.jpg?1309160774)
Extravagantní, ovšem velmi jednoduchá je kombinace hovězího masa s čerstvými jahodami ochucenými suchým Martini a čerstvou mátou. Všem mužům, kteří tuto krmi ochutnali, jednohlasně velmi chutnalo.
4 porce
Steaky
800 g hovězí vysoké roštěné
1 čerstvá chilli paprička
2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
olivový olej
maldonská sůl
Papričku očistíme od semínek a najemno nasekáme, v míse ji smícháme se strouhaným zázvorem a olivovým olejem. Do této marinády maso vložíme, necháme odležet, během marinování obrátíme. Po upečení z obou stran maso na talíři osolíme jemnou maldonskou solí, jejíž šupinky se na mase rychle a krásně rozpouštějí.
Jahodový tatarák
600 g jahod
1 snítka čerstvé máty
100 g třešňové marmelády
pár střiků Martini extra dry
1–2 citrony
8 ks tortilly
Jahody nakrájíme na malé kostičky, vmícháme sekanou mátu, marmeládu, pár střiků Martini, citronovou šťávu i kůru a necháme dobře vychladit.
Ohodnoťte tento recept: