Pstruh s kapary a grilovanou zeleninou


…aneb letní pochoutka ze pstruha, jak ji ještě neznáte. Pečení pstruhů vcelku je velmi praktické a rychlé. Pokud nezvolíte klasiku s kmínem a máslem, vyzkoušejte kaparovou pastu, kterou si sami bleskurychle vyrobíte. Dodá pstruhovi na pikantnosti, bylinky zas přinesou vůni zahrádky.
4 porce
4 pstruzi
4 lžíce kaparů
4 snítky petrželky
4 snítky bazalky
mletý pepř
sůl
olivový olej
4 sušená a v oleji nakládaná rajčata
citrón
Kapary najemno nasekáme, osolíme, opepříme a utřeme do jemné pasty, kterou smícháme s olejem.
Pstruhům nařízneme kůži třemi krátkými řezy z každé strany.
Kaparovou směsí potíráme rybu vevnitř i vně, do břišní dutiny vložíme bylinky.
Pstruha pečeme na grilu celkem 10−15 minut, záleží na velikosti. Během pečení obrátíme.
Při servírování poklademe každého pstruha na nudličky nakrájenými sušenými rajčaty.
Zlehka posolíme, doplníme citrónem.
Zelenina
2 červené kapie
1 cuketa
1 lilek
12 sterilovaných žampionů v kořeněném nálevu
4 lžíce piniových oříšků
mletý pepř
sůl
olivový olej
Kapii, cuketu a lilek nakrájíme na menší kusy, smícháme se solí, pepřem, olivovým olejem, na závěr přidáme scezené sterilované žampiony. Zeleninu vložíme na gril spolu s rybou.
Grilovanou zeleninu na talíři posypeme piniovými oříšky.
Ohodnoťte tento recept: