Ryby a mořské plody

Pstruh s kapary a grilovanou zeleninou

…aneb letní pochoutka ze pstruha, jak ji ještě neznáte. Pečení pstruhů vcelku je velmi praktické a rychlé. Pokud nezvolíte klasiku s kmínem a máslem, vyzkoušejte kaparovou pastu, kterou si sami bleskurychle vyrobíte. Dodá pstruhovi na pikantnosti, bylinky zas přinesou vůni zahrádky.

4 porce

4 pstruzi
4 lžíce kaparů
4 snítky petrželky
4 snítky bazalky
mletý pepř
sůl
olivový olej
4 sušená a v oleji nakládaná rajčata
citrón

Kapary najemno nasekáme, osolíme, opepříme a utřeme do jemné pasty, kterou smícháme s olejem.

Pstruhům nařízneme kůži třemi krátkými řezy z každé strany.

Kaparovou směsí potíráme rybu vevnitř i vně, do břišní dutiny vložíme bylinky.

Pstruha pečeme na grilu celkem 10−15 minut, záleží na velikosti. Během pečení obrátíme.

Při servírování poklademe každého pstruha na nudličky nakrájenými sušenými rajčaty.

Zlehka posolíme, doplníme citrónem.

Zelenina

2 červené kapie
1 cuketa
1 lilek
12 sterilovaných žampionů v kořeněném nálevu
4 lžíce piniových oříšků
mletý pepř
sůl
olivový olej

Kapii, cuketu a lilek nakrájíme na menší kusy, smícháme se solí, pepřem, olivovým olejem, na závěr přidáme scezené sterilované žampiony. Zeleninu vložíme na gril spolu s rybou.

Grilovanou zeleninu na talíři posypeme piniovými oříšky.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl