Grilovaná uzená žebra se salátem z nakládané zeleniny


Pikantní a do sladké chuti laděná marináda je skvělým doplňkem k uzenému masu, stejně jako chuť salátu z kyselé zeleniny.
4 porce
2 kg uzených žeber
400 g uzeného bůčku
4 lžíce medu
250 ml piva 10°
6 stroužků česneku
1−2 chilli papričky
4 snítky čerstvého tymiánu
sůl
Žebra naporcujeme, uzený bůček nakrájíme na plátky.
Chceme-li mít marinádu přiměřeně pikantní, odstraňme z papričky semínka, která dodávají pálivost přímo ďábelskou.
V míse smícháme med s pivem, drceným česnekem a sekanými chilli papričkami, drhnutým tymiánem a solí.
Porce marinádou potřeme a necháme chvilku proležet, poté vkládáme na gril, zbytkem marinády je během pečení ještě potíráme.
salát
200 g kyselých okurek
200 g nakládaných kukuřiček
200 g vařených nebo konzervovaných bílých fazolí
800 g mini rajčátek
mletý bílý pepř
panenský olivový olej
vinný ocet
hrst čerstvého koriandru a petrželky
mlet pepř
sůl
Okurky nakrájíme na menší kousky, v míse smícháme se scezenými kukuřičkami a fazolemi.
Mini rajčátka zlehka opečeme na grilu a necháme zchladnout, poté přidáme k ostatní zelenině, ochutíme olejem, vinným octem a sekanými bylinkami. Podle chuti osolíme a opepříme.
Ohodnoťte tento recept: