Moučníky a cukroví

Tvarohový chlebíček s borůvkami a tymiánem

rozpis do formy o velikosti 30 x 11 cm

4 vejce
250 g tučného tvarohu
200 g oleje
250 g hladké mouky
220 g krupicového cukru
1 prášek do pečiva
2 g soli
1 citron (kůra i šťáva)
125 g čerstvých borůvek
tymián
20 g mandlových plátků

na dokončení

200 g borůvkového džemu
sněhové pusinky
tymián
moučkový cukr

Připravíme si všechny ingredience s předstihem tak, aby měly všechny stejnou, pokojovou teplotu. Jednu lžíci mouky z uvedené gramáže odebere a obalíme v nich borůvky.

Celá vejce vložíme do mísy robotu spolu s olejem, moukou, cukrem, práškem do pečiva, solí, citronovou kůrou a šťávou, přidáme drhnutý tymián. Vše vyšleháme, nejprve na pomalou rychlost, když se ingredience spojí, rychlost zvýšíme a šleháme ještě 2−3 minuty. Poté ručně vmícháme borůvky obalené v mouce.

Těsto vlijeme do chlebíčkové formy, jejíž dno jsme vymazali olejem a vyložili (opět pouze dno), pruhem pečicího papíru. Navrch posypeme plátky mandlí. Pečeme ve vyhřáté troubě na režim horký vzduch při teplotě 150−160 °C asi jednu hodinu.

Po upečení ještě teplý chlebíček potřeme horkým džemem, ozdobíme pusinkami a tymiánem.

Ohodnoťte tento recept: 

78 hlasů

Další recepty Celý díl