Různé

Francouzské zelí

Zvláštní a nezvyklá kombinace, která mnohým zachutnala. Jednotlivé vrstvy rýže, masa a zelí příliš neumačkávejte, aby vejce, kterými se pokrm před pečením zalévá, měla šanci protéct všemi patry.

6−8 porcí

do pekáče o velikosti cca 30 × 20 cm

250 g suché rýže
100 g špeku
500 g kyselého zelí
500 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
150 ml mléka
4 vejce
mletý pepř
sůl
sádlo nebo špek na vymazání pekáče

Uvaříme rýži, špek nakrájíme na kostičky a vypečeme, vložíme na něj zelí a podusíme, pokud je třeba, podlijeme trochu vodou.

Mleté maso osolíme a opepříme.

Do sádlem vymazaného pekáčku vrstvíme půl dávky rýže, na ni půl dávky masa a půl dávky zelí a ještě jednou zopakujeme. Vrstvy příliš neumačkáváme.

V mléce rozkvedláme vejce, ochutíme solí a pepřem, rovnoměrně nalijeme do pekáče a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

114 hlasů

Další recepty Celý díl