Moučníky a cukroví

Hradní tvarohové rohlíčky

Čajové pečivo, které potěší vás i návštěvu. Rohlíčky jsou křehké, voňavé po másle, v ústech se jen rozplývají. Kdo má rád hodně sladké cukroví, může je těsně po vyjmutí z trouby obalit ve vanilkovém cukru. Taktéž je můžete bez obav zařadit do repertoáru vánočního cukroví.

300 g hladké mouky
100 g cukru krupice
kůra z jednoho citronu
150 g tvrdého strouhaného tvarohu
200 g másla
½ prášku do pečiva
1 žloutek
1 lžíce zakysané smetany

Nejprve smícháme prosátou mouku s cukrem, citronovou kůrou, práškem do pečiva, přidáme při pokojové teplotě změklé máslo, tvrdý tvaroh, zakysanou smetanu a zpracujeme hladké těsto. Těsto necháme ½ hodiny uležet v lednici, pak tvarujeme rohlíčky. Kus těsta rozválíme na dlouhého hada, ze kterého krájíme stejně dlouhé kousky, které vytvarujeme do tvaru rohlíčku, klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Ohodnoťte tento recept: 

69 hlasů

Další recepty Celý díl