Moučníky a cukroví

Mléčná rýže s vanilkou a jahodami

4–6 porcí

250 g kulatozrnné rýže
300 ml mléka
300 ml vody
8 g vanilkového cukru
50 g másla
50 g mascarpone
špetka soli
50 g pražených plátků kokosu

300 g jahod
10 g cukru

Rýži důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Poté ji uvaříme ve vodě s mlékem (poměr 1:1) doměkka. Po uvaření zjemníme mascarpone, máslem a dochutíme vanilkovým cukrem. Necháme dvě minuty odstát.

Část jahod nakrájíme na menší tvary a zbytek rozmixujeme s troškou vody a cukru tyčovým mixérem.

Jahody smícháme s rozmixovanou směsí a můžeme servírovat – rýží vkládáme do misek či pohárů, navrch jahody a zdobíme praženými plátky kokosu.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl