Moučníky a cukroví
Mléčná rýže s vanilkou a jahodami
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/221/221562221900017/841650.jpg?1621588806)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/recepty/m_9459.jpg?1621780919)
4–6 porcí
250 g kulatozrnné rýže
300 ml mléka
300 ml vody
8 g vanilkového cukru
50 g másla
50 g mascarpone
špetka soli
50 g pražených plátků kokosu300 g jahod
10 g cukru
Rýži důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Poté ji uvaříme ve vodě s mlékem (poměr 1:1) doměkka. Po uvaření zjemníme mascarpone, máslem a dochutíme vanilkovým cukrem. Necháme dvě minuty odstát.
Část jahod nakrájíme na menší tvary a zbytek rozmixujeme s troškou vody a cukru tyčovým mixérem.
Jahody smícháme s rozmixovanou směsí a můžeme servírovat – rýží vkládáme do misek či pohárů, navrch jahody a zdobíme praženými plátky kokosu.
Ohodnoťte tento recept:
12 hlasů