Moučníky a cukroví
Mléčná rýže s vanilkou a jahodami


4–6 porcí
250 g kulatozrnné rýže
300 ml mléka
300 ml vody
8 g vanilkového cukru
50 g másla
50 g mascarpone
špetka soli
50 g pražených plátků kokosu300 g jahod
10 g cukru
Rýži důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Poté ji uvaříme ve vodě s mlékem (poměr 1:1) doměkka. Po uvaření zjemníme mascarpone, máslem a dochutíme vanilkovým cukrem. Necháme dvě minuty odstát.
Část jahod nakrájíme na menší tvary a zbytek rozmixujeme s troškou vody a cukru tyčovým mixérem.
Jahody smícháme s rozmixovanou směsí a můžeme servírovat – rýží vkládáme do misek či pohárů, navrch jahody a zdobíme praženými plátky kokosu.
Ohodnoťte tento recept:
12 hlasů