Zeleninová kari rýže


4–6 porcí
2 hrnky (o objemu 200 ml) jasmínové rýže
3 hrnky vody
20 ml rostlinného oleje
sůl100 g divoké brokolice
100 g mrkve
100 g bílé části pórku
100 g rozmraženého hrášku
100 g červené papriky
50 g jarní cibulky
2 lžičky indického kari
40 ml rostlinného oleje
½ svazku koriandru
½ balíčků sójových klíčků
sůl
V kastrolu na oleji orestujeme rýži, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a zaklopíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme 15 minut. Poté promícháme/pročechráme zlehka vidličkou či tyčkou.
Mrkev, papriku a pórek nakrájím na nudličky, brokolici nakrájíme na větší kousky. Otrháme lístky koriandru a stonky nasekáme najemno. Lístky nasekáme nahrubo.
Jarní cibulku nakrájíme šikmo na kolečka.
Rozpálíme wok pánev a nalijeme olej. Přidáme nudličky krájené zeleniny, brokolici a orestujeme. Přidáme sekané stonky koriandru a kari. Promícháme a přidáme hrášek, rýži, osolíme a zlehka promícháme. Při servírování posypeme jarní cibulkou a lístky koriandru.
Ohodnoťte tento recept: