Ryby a mořské plody

Grilovaný uzený tolstolobik s bramborami a bylinkami

Měšce, v nichž se ukrývá vůně uzené ryby, jsou praktickým jídlem ke grilování. V tomto případě doporučujeme grilovat tučnější druhy ryb, jako je zmiňovaný tolstolobik, sumec, vhodný je i středně tučný kapr.

4 porce

4 podkovy uzeného tolstolobika
600 g vařených brambor ve slupce
snítka čerstvého libečku a petrželky
150 g zakysané smetany
1 citron
50 ml panenského olivového oleje
mletý pepř
sůl
pečicí papír, alobal
chléb

Maso z tolstolobika vykostíme a nakrájíme nebo natrháme na větší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Bylinky nasekáme a ve velké míse smícháme s rybím masem, bramborami, zakysanou smetanou, citronovou šťávou, olivovým olejem, mletým pepřem a solí.

Z alobalu a pečicího papíru nastřiháme čtyři čtverce. Na čtverec alobalu položíme čtverec pečicího papíru, do středu poklademe rybí směs a zabalíme do tvaru měšce. Vkládáme na gril a pečeme, resp. prohříváme asi 20 minut. Podáváme s chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl