Moučníky a cukroví

Íránský koláč se semolinou a mandlemi

rozpis do dortové formy o průměru 24 cm

korpus

170 g semolinové mouky
165 g moučkového cukru
180 g jemně strouhaných mandlí
12 g kypřicího prášku do pečiva
špetka kardamomu
2 g soli
kůra z jednoho citronu
3 vajíčka
125 g oleje
280 g řeckého jogurtu

sirup

80 g vody
40 g citronové šťávy
20 g růžové vody
60 g krupicového cukru
proužky kůry z jednoho citronu

na dokončení

1−2 granátová jablka
sušené plátky růže

Do mísy vložíme a promícháme všechny sypké ingredience uvedené v odstavci na korpus. Poté vmícháme vejce, olej a jogurt.

Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto, lehce rozetřeme ke krajům, s formou dvakrát bouchneme o stůl a pečeme na program horký vzduch ve vyhřáté troubě na 160 °C 30−35 minut.

Během pečení v kastrůlku smícháme ingredience na sirup, který přivedeme k varu a odstavíme. Ještě horkým sirupem poléváme právě vyjmutý koláč z trouby. Necháme zchladnout a při podávání zdobíme semínky granátového jablka a růžovými lístky.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl