Polévky

Šternberská dršťková polévka

Ve voňavé polévce plavou nejen kousky drštěk, ale i zeleniny, uzeného masa a bylinek. Polévka je hustá a vydatná, s krajícem chleba postačí k obědu či večeři bez dalšího chodu.

6−8 porcí

100 g mrkve
100 g celeru
100 g petržele
100 g cibule
2−3 lžíce sádla
3 lžíce hladké mouky
voda
300 g vařených drštěk
300 g uzeného masa
4 stroužky česneku
2 lžíce strouhaného zázvoru
mletý pepř
majoránka
sůl
čerstvý libeček

Zeleninu nakrájíme na kostičky, opečeme ji na sádle dozlatova, zaprášíme moukou a za stálého míchání zalijeme vodou, přidáme nakrájené dršťky a uzené maso, osolíme. Přivedeme k varu, vaříme asi 30 minut, poté dochutíme strouhaným zázvorem, česnekem, kořením a bylinkami.

Ohodnoťte tento recept: 

58 hlasů

Další recepty Celý díl