Saláty

Salát z grilované zeleniny s pečeným masem

Maso je dobré předem ošetřit tenderizérem (viz předchozí díl Maso na grilu nebo Legendy české kuchyně Mike Klíma), aby bylo křehké. Ve většině případů totiž nevíme, jak je maso vyzrálé a díky této pomůcce zajistíme, aby i tužší kus masa byl po tepelném zpracování měkký.

4−6 porcí

300 g nízké hovězí roštěné na minutku
1 malý lilek
1 malá cuketa
20 mini rajčátek
hrst plocholisté petrželky
100 g rukoly
olivový olej
vinný ocet
mletý pepř
sůl

Maso ošetříme tenderizérem, opepříme, pokapeme olivovým olejem, vše do masa dobře vpracujeme.

Maso opečeme na pánvi z obou stran; na řezu by mělo zůstat růžové a šťavnaté. Pod pokličkou necháme 5 minut odstát a nakrájíme na tenké plátky.

Lilek a cuketu nakrájíme na kostky a opečeme na oleji, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, na závěr ještě krátce opečeme s rajčaty. Směs necháme prochladnout, smícháme s masem, dochutíme vinným octem a vložíme do uzavíratelné misky. Máme připravený chutný salát na piknik.

Ohodnoťte tento recept: 

20 hlasů

Další recepty Celý díl