Salát z grilované zeleniny s pečeným masem
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/211/211562221900016/158235.jpg?1306178983)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept940.jpg?1305901466)
Maso je dobré předem ošetřit tenderizérem (viz předchozí díl Maso na grilu nebo Legendy české kuchyně Mike Klíma), aby bylo křehké. Ve většině případů totiž nevíme, jak je maso vyzrálé a díky této pomůcce zajistíme, aby i tužší kus masa byl po tepelném zpracování měkký.
4−6 porcí
300 g nízké hovězí roštěné na minutku
1 malý lilek
1 malá cuketa
20 mini rajčátek
hrst plocholisté petrželky
100 g rukoly
olivový olej
vinný ocet
mletý pepř
sůl
Maso ošetříme tenderizérem, opepříme, pokapeme olivovým olejem, vše do masa dobře vpracujeme.
Maso opečeme na pánvi z obou stran; na řezu by mělo zůstat růžové a šťavnaté. Pod pokličkou necháme 5 minut odstát a nakrájíme na tenké plátky.
Lilek a cuketu nakrájíme na kostky a opečeme na oleji, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku, na závěr ještě krátce opečeme s rajčaty. Směs necháme prochladnout, smícháme s masem, dochutíme vinným octem a vložíme do uzavíratelné misky. Máme připravený chutný salát na piknik.
Ohodnoťte tento recept: