Pečená ryba v másle s citronovou šťávou, karamelizovaná cherry rajčata s červenou cibulí a špenátem


10 porcí
1,3 kg filetu lososa
200 g citronu
150 g másla
90 ml rostlinného oleje
40 ks cherry rajčat
150 g krupicového cukru
150 g červené cibule
50 g česneku
50 ml vinného octa
8 ks nových brambor
sůl
200 g baby špenátu
Rybu očistíme, nakrájíme na porce a osolíme.
Opečeme ji na oleji do barvy nejprve kůží dolů, otočíme, přidáme máslo a zakápneme citronovou šťávou.
Rybu při dopékání ještě přeléváme výpekem s máslem ochuceným citronovou šťávou.
Do pánve vsypeme cukr, necháme lehce zkaramelizovat, vložíme rajčátka, česnek nakrájený na plátky, zakápneme olejem, zastříkneme octem, osolíme, prohodíme a smícháme s uvařenými bramborami. Odstavíme a na závěr vmícháme špenát a ihned podáváme.
Na oleji opečeme na menší kousky nakrájené brambory spolu s měsíčky červené cibule. Opékáme dozlatova, ochutíme solí a mletým pepřem.
Ohodnoťte tento recept: