Maso

Zauzená krkovice na rozmarýnu s ryzlinkovým zelím

Krkovice je vděčným masem ke grilování. Díky tuku, kterým je prorostlá, je šťavnatá, křehká a dobře absorbuje marinády. Jak známo, tuk je nositelem chuti.

10 porcí

Zauzená krkovice

2 kg krkovice
mletý pepř
sůl
rozmarýn
olivový olej
bukové hobliny

Bukové hobliny namočíme do studené vody. Před použitím hobliny z vody vyjmeme a vložíme na rozžhavené uhlí, které jsme hrnuli ke stranám grilu.

Krkovici rozkrojíme podélně napůl, osolíme, opepříme a svážeme do pěkných válečků. V hmoždíři rozdrtíme rozmarýn v olivovém oleji. Směsí maso potřeme a dobře ji do masa vpracujeme.

Válečky masa vložíme na střed roštu a pečeme zaklopené 45−60 minut. Podáváme se zelím, které do grilu vkládáme současně s masem.

Ryzlinkové zelí

1 kg kysaného zelí
1 kg brambor
200 g špeku
bobkový list
nové koření
bílé víno (Ryzlink rýnský)

Do grilovací misky vložíme ke stranám oškrábané brambory (nové neškrábeme; větší pokrájíme), do středu zelí, vše poklademe na kostičky nakrájenou slaninou, podlijeme vínem, uzavřeme alobalem a vložíme do grilu, pečeme asi 45 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl