Zauzená krkovice na rozmarýnu s ryzlinkovým zelím
Krkovice je vděčným masem ke grilování. Díky tuku, kterým je prorostlá, je šťavnatá, křehká a dobře absorbuje marinády. Jak známo, tuk je nositelem chuti.
10 porcí
Zauzená krkovice
2 kg krkovice
mletý pepř
sůl
rozmarýn
olivový olej
bukové hobliny
Bukové hobliny namočíme do studené vody. Před použitím hobliny z vody vyjmeme a vložíme na rozžhavené uhlí, které jsme hrnuli ke stranám grilu.
Krkovici rozkrojíme podélně napůl, osolíme, opepříme a svážeme do pěkných válečků. V hmoždíři rozdrtíme rozmarýn v olivovém oleji. Směsí maso potřeme a dobře ji do masa vpracujeme.
Válečky masa vložíme na střed roštu a pečeme zaklopené 45−60 minut. Podáváme se zelím, které do grilu vkládáme současně s masem.
Ryzlinkové zelí
1 kg kysaného zelí
1 kg brambor
200 g špeku
bobkový list
nové koření
bílé víno (Ryzlink rýnský)
Do grilovací misky vložíme ke stranám oškrábané brambory (nové neškrábeme; větší pokrájíme), do středu zelí, vše poklademe na kostičky nakrájenou slaninou, podlijeme vínem, uzavřeme alobalem a vložíme do grilu, pečeme asi 45 minut.
Ohodnoťte tento recept: