Jarní Pavlova s mandlemi a citronovým krémem

bílkový korpus
6 bílků (asi 180 g)
250 g krupicového cukru
15 g kukuřičného škrobu
15 g citronové šťávy
50 g mandlových plátků
citronový krém
200 g šťávy z čerstvě vymačkaných citronů
100 g krupicového cukru
20 g kukuřičného škrobu
2 vejce
6 žloutků
120 g másla
5 g citronové kůry
na dokončení
250 g 33 % smetany
6 ks zralého kiwi
5 ks mučenky (maracuja)
1 krabička mochyně peruánské (physalis)
Bílky, cukr, škrob a citronovou šťávu nahřejeme ve vodní lázni, asi na 60 °C; vyjmeme a poté vyšleháme dopevna.
Na pečicí papír tužkou nakreslíme kruh o poloměru 24 cm a poté na něj naneseme pevný sníh, opatrně rozhrneme do stran a zůstaneme pořád uvnitř nakresleného kruhu. Kraje hustě posypeme mandlemi. Vložíme do trouby vyhřáté na 140−150 °C, ihned teplotu stáhneme na 100 °C a pečeme/sušíme 3 hodiny. Necháme vystydnout ve vypnuté troubě.
Na krém v hrnci rozmícháme šťávu, cukr, a škrob. Přivedeme k varu, odstavíme a vešleháme směs vajíček a žloutků. Vrátíme zpět na oheň a opět přivedeme k varu. Odstavíme, přidáme kůru a vešleháme máslo. Skvěle pomůže ponorný mixér. Přikryjeme fólií a necháme v lednici vychladnout.
Studený krém promícháme metlou a opatrně do něj zabalíme ušlehanou smetanu. Krém naneseme na vychladlý upečený základ. Hustě poklademe kousky ovoce.
Ohodnoťte tento recept: