Maso
Staročeské smažené kuře


Výsledek staré receptury byl chuťově netradiční, zajímavý a příjemně navinulý. Stojí za to jej vyzkoušet.
8 porcí
2 menší kuřata
250 ml červeného vinného octa
80 g krupicového cukru
1 menší cibule
6 bobkových listů
10 ks kuliček nového koření
10 ks kuliček pepře
sůl
kukuřičná mouka na obalení
500 g sádla
Kuřata očistíme, omyjeme, naporcujeme, osolíme a vložíme do mísy.
Ve vinném octu svaříme cukr, cibuli, bobkové listy, nové koření a pepř. Nálev necháme zchladnout a zalijeme jím naporcované kuře, ponecháme 20−30 minut macerovat.
Poté kuře z marinády vyjmeme, obalíme v kukuřičné mouce a pozvolna smažíme ve vysoké vrstvě sádla z obou stran dozlatova.
Ohodnoťte tento recept:
32 hlasů