Maso

Staročeské smažené kuře

Výsledek staré receptury byl chuťově netradiční, zajímavý a příjemně navinulý. Stojí za to jej vyzkoušet.

8 porcí

2 menší kuřata
250 ml červeného vinného octa
80 g krupicového cukru
1 menší cibule
6 bobkových listů
10 ks kuliček nového koření
10 ks kuliček pepře
sůl
kukuřičná mouka na obalení
500 g sádla

Kuřata očistíme, omyjeme, naporcujeme, osolíme a vložíme do mísy.

Ve vinném octu svaříme cukr, cibuli, bobkové listy, nové koření a pepř. Nálev necháme zchladnout a zalijeme jím naporcované kuře, ponecháme 20−30 minut macerovat.

Poté kuře z marinády vyjmeme, obalíme v kukuřičné mouce a pozvolna smažíme ve vysoké vrstvě sádla z obou stran dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

31 hlasů

Další recepty Celý díl