Ryby a mořské plody

Závitky se sardelovou nádivkou

Více než lahodně chutnající krmě. Ančovičky zasluhují pochvalu, pokrmu dodají na pikantnosti. S jednoduchou ingrediencí dosáhnete nečekaně dobrého výsledku.

4 porce

600 g vepřové pečeně bez kosti
100 g másla
8 ančoviček
3 housky bez kůrky
100 ml mléka
2 žloutky
100 g sádla
200 ml vývaru
2 cibule
mletý pepř
sůl

příloha – rýže

Z pečeně nakrájíme plátky, které naklepeme, osolíme a opepříme.

Ančovičky nasekáme na jemno, utřeme s máslem a smícháme s v mléce navlhčenou houskou, vajíčkem a žloutkem. Tuto směs navrstvíme na maso a zabalíme, spíchneme špejlí, párátkem nebo jehlou.

Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli dorůžova, na ni vložíme rolky, které také opečeme, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení podléváme.

Podáváme s rýží.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl