Těstoviny
Mac&cheese


6–8 porcí
400 g krátkých makaronů (kratší dutá nebo dvojitá kolínka)
voda a sůl na uvaření
bešamel
40 g másla
30 g hladké mouky
400 ml plnotučného mléka
2 bobkové listy
stroužek česneku
špetka muškátového oříšku
sůl200 g vyzrálého čedaru do bešamelu
200 g vyzrálého čedaru na zapečení
Z másla a mouky uděláme světlou jíškou, zalijeme mlékem a vymícháme metlou dohladka, ochutíme muškátovým oříškem, vložíme rozmáčknutý stroužek česneku a bobkové listy. Za stálého míchání zvolna provaříme. Vyjmeme bobkové listy, stroužek česneku a smícháme s 200 g nastrouhaného čedaru a vařenými makarony.
Vložíme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme druhou částí čedaru a gratinujeme (zapékáme svrchu) ve vyhřáté troubě na 210 °C dozlatova.
Ohodnoťte tento recept:
186 hlasů