Těstoviny

Mac&cheese

6–8 porcí

400 g krátkých makaronů (kratší dutá nebo dvojitá kolínka)
voda a sůl na uvaření

bešamel

40 g másla
30 g hladké mouky
400 ml plnotučného mléka
2 bobkové listy
stroužek česneku
špetka muškátového oříšku
sůl

200 g vyzrálého čedaru do bešamelu
200 g vyzrálého čedaru na zapečení

Z másla a mouky uděláme světlou jíškou, zalijeme mlékem a vymícháme metlou dohladka, ochutíme muškátovým oříškem, vložíme rozmáčknutý stroužek česneku a bobkové listy. Za stálého míchání zvolna provaříme. Vyjmeme bobkové listy, stroužek česneku a smícháme s 200 g nastrouhaného čedaru a vařenými makarony.

Vložíme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme druhou částí čedaru a gratinujeme (zapékáme svrchu) ve vyhřáté troubě na 210 °C dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

186 hlasů

Další recepty Celý díl