Polévky
Vřídelní polévka s vařeným vejcem a žampiony


10 porcí
150 g másla
80 g hladké mouky
2 l minerální vody
100 ml smetany
2 g muškátového květu
sůl
vložka do polévky
80 g žampionů
30 g pažitky
100 g toastového chleba
máslo na opečení
4 natvrdo uvařená vejce
Z 100 másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme minerální vodou a důkladně promícháme. Provaříme a nakonec zjemníme smetanou a dochutíme muškátovým oříškem a solí.
Vejce vložíme do vroucí vody na 7 minut, poté zchladíme a oloupeme.
Žampiony opečeme na másle, přidáme nasekanou pažitku. Dochutíme solí.
Toastový chléb orestujeme na rozpáleném másle.
Dochucenou polévku vyšleháme tyčovým mixérem a nalijeme do hlubokého talíře, vložíme nakrájené oloupané vejce, žampiony a posypeme pažitkou. Podáváme s toustem.
Ohodnoťte tento recept:
14 hlasů