Maso

Vepřová pečeně s čočkou beluga a kořenovou zeleninou

5 porcí

čočka

600 g čočky beluga
voda a sůl na uvaření
1 menší mrkev
1 menší kořenová petržel
3 stroužky česneku
2 snítky hladkolisté petrželky
olej
sůl

kořenová zelenina

2 menší mrkve
2 menší kořenové petržele
olej
mletý pepř
sůl

vepřová pečeně

750 g vepřové pečeně
60 ml oleje
mletý pepř
sůl
30 g másla

Čočku uvaříme v osolené vodě doměkka na skus, přibližně 15 minut, a scedíme.

Mrkev s petrželí nakrájíme na drobné kostičky, česnek na plátky, petrželku nasekáme, vše opečeme na oleji a přimícháme k čočce.

Mrkev s petrželí nakrájíme na podlouhlé výseče a opečeme na troše oleje, osolíme a opepříme.

Maso před opečením necháme 30−60 minut v pokojové teplotě. Nakrájíme na porce, opepříme a potřeme olejem.

Steaky opečeme na pánvi z obou stran na troše oleje, po otočení osolíme a ještě je vložíme do trouby vyhřáté na 70 °C na 10−15 minut. Navrch masa ještě vložíme plátek másla.

Podáváme steak na čočkovém lůžku a doplníme opečenou kořenovou zeleninou.

Ohodnoťte tento recept: 

59 hlasů

Další recepty Celý díl