Ryby a mořské plody

Pstruh plněný zeleninou a bramborové špalíčky

Zeleninová nádivka lehce ovoněná rozmarýnem ke pstruhům perfektně ladí. Svoji chuť si totiž příjemně prosadí právě kořenová zelenina, přitom nestrhne chuť rybího masa. Výtečnou přílohou jsou lahodné bramborové špalíčky. Kefír pokrm nadlehčí a ještě zjemní.

pstruh

4 pstruhy (porce cca 200 g)
100 g mrkve
50 g celeru
50 g petržele
40 g másla
25 g sušených hub
1 svazek kudrnky
100 g anglické slaniny na plátky
1 snítku rozmarýnu
drcený kmín
pepř
sůl

1. Nadrobno nakrájenou zeleninu a houby orestujeme na másle společně s rozmarýnem, osolíme, opepříme a přidáme sekanou kudrnku.

2. Směs naplníme do ryb, které osolíme a pokmínujeme.

3. Ryby obalíme plátky slaniny, přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme 10-15 minut při 180 °C.

bramborové špalíčky

600 g ve slupce vařených, oloupaných brambor
100 g měkkého tvarohu
1 vejce
200 g hrubé mouky
100 g červené cibule
40 g sádla
200 ml plnotučného kefíru
1 svazek kopru
sůl

1. Brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, tvaroh a jemně nasekanou cibuli, osolíme a prohněteme v hladké těsto.

2. Z těsta tvoříme malé špalíčky nebo šišky, které vaříme v mírně osolené vodě 4-5 minut, necháme okapat a opečeme na sádle, zalijeme kefírem, krátce podusíme, přidáme sekaný kopr, případně dosolíme.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl