Saláty
Salát z červeného a kysaného zelí s bramborem, mrkví a tofu


150 g čerstvého červeného hlávkového zelí
olej
100 g jarní cibulky
200 g na dřevě uzeného tofu
150 g kysaného zelí
300 g ve slupce vařených brambor grenaille
300 g vařené mrkve
200 g bílého tučného jogurtu
50 g hrubozrnné hořčice
sůl
mletý pepř
lák ze zelí
med
V pánvi na oleji opečeme na tenké nudličky nakrájené čerstvé červené zelí, jarní cibulku (část si necháme na ozdobu), přidáme nakrájené tofu a na úplný závěr pokrájené kysané zelí.
Brambory a mrkev nakrájíme na kolečka, přidáme jogurt, hrubozrnnou hořčici, ochutíme solí, mletým pepřem, medem, šťávou z kysaného zelí a vše smícháme se zelnou směsí.
Ohodnoťte tento recept:
17 hlasů