Šťavnaté kuřecí plátky s tatarskou omáčkou
Jak nápadité, jednoduché a dobré! Do marinády používáme tatarskou omáčku, která je sama o sobě už velmi chutná, doplníme ji pouze o česnek, který dodá chuti hloubku a jemnou pikantnost. Celkový výsledek jídla se může pochlubit vyváženou chutí, kterou k dokonalosti dotáhnou vhodně zvolené přílohy.
4 porce
600 g kuřecích prsou
sůl
mletý pepř
4 lžíce tatarské omáčky
2 stroužky česneku
hladká mouka na obalení
olej na smažení
Kuřecí prsa nakrájíme na 2 cm silné plátky, osolíme a opepříme. V míse promícháme tatarskou omáčku s drceným česnekem a kuřecí plátky v této marinádě necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici. Maso tak získá na křehkosti a šťavnatosti. Plátky masa obalíme zlehka v mouce a ihned smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Poté přendáme na savý papír.
16 cherry rajčátek
2 jarní cibulky
olivový olej
mletý pepř
sůl
Cherry rajčátka i se stopkou krátce opečeme na troše olivového oleji, přihodíme nakrájenou cibulku, opepříme, osolíme a podáváme k masu spolu s brambory.
příloha
vařené brambory s pažitkou
Ohodnoťte tento recept: