Maso

Šťavnaté kuřecí plátky s tatarskou omáčkou

Jak nápadité, jednoduché a dobré! Do marinády používáme tatarskou omáčku, která je sama o sobě už velmi chutná, doplníme ji pouze o česnek, který dodá chuti hloubku a jemnou pikantnost. Celkový výsledek jídla se může pochlubit vyváženou chutí, kterou k dokonalosti dotáhnou vhodně zvolené přílohy.

4 porce

600 g kuřecích prsou
sůl
mletý pepř
4 lžíce tatarské omáčky
2 stroužky česneku
hladká mouka na obalení
olej na smažení

Kuřecí prsa nakrájíme na 2 cm silné plátky, osolíme a opepříme. V míse promícháme tatarskou omáčku s drceným česnekem a kuřecí plátky v této marinádě necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici. Maso tak získá na křehkosti a šťavnatosti. Plátky masa obalíme zlehka v mouce a ihned smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Poté přendáme na savý papír.

16 cherry rajčátek
2 jarní cibulky
olivový olej
mletý pepř
sůl

Cherry rajčátka i se stopkou krátce opečeme na troše olivového oleji, přihodíme nakrájenou cibulku, opepříme, osolíme a podáváme k masu spolu s brambory.

příloha

vařené brambory s pažitkou

Ohodnoťte tento recept: 

108 hlasů

Další recepty Celý díl