Pečený ředkvičkový salát s jarní cibulkou a bylinkovou majonézou


Ředkvičky budou chutnat trochu jinak, než jste zvyklí, protože je tepelně upravíme spolu s dalšími ingrediencemi. Sami se přesvědčíte, jak je takováto chuťová změna příjemná, a velmi vám tato varianta jarního salátu zachutná.
4 porce
300 g ředkviček
100 g jarní cibulky
20 ml olivového oleje
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce vinného octa
mletý pepř
sůl
1 svazek pažitky
2 snítky tymiánu
8 lžic majonézy
klíčky řeřichy nebo ředkvičky
Ředkvičky nakrájíme na čtvrtky a jarní cibulku na špalíčky. Rozpálíme olej a přidáme ředkvičky. Opečeme a po chvilce přidáme cibulku, znovu orestujeme, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Zastříkneme octem a prohodíme. Lehce podlijeme vodou tak, aby se rozpustil karamel. Vypneme a necháme vychladnout. Zeleninovou směs osolíme, opepříme. Pažitku nasekáme najemno společně s tymiánem a smícháme s majonézou, trochu osolíme. Zeleninový salát podáváme spolu s majonézou a sypeme klíčky ředkvičky nebo řeřichy.
Ohodnoťte tento recept: