Domácí nudle s jablky nebo brynzou


Dobré domácí nudle si můžeme buď sami vyrobit, nebo se dají ve velmi dobré kvalitě koupit i hotové. Domácí jsou však hutnější, neřku-li vydatnější. Verzí, jakým způsobem je podávat, je bezpočet – s mákem, tvarohem, zapečené se zeleninou, sýrem, meruňkovou marmeládou a ořechy… Dnes jsme pro vás, milí diváci, přichystali nudle dvojího druhu.
2–4 porce
200 g hrubé mouky
2 vejce
1 lžička soli
voda podle potřeby
Z mouky, vajec, soli a trochy vody vypracujeme tuhé těsto, které dotenka vyválíme, necháme proschnout. Z těsta krájíme širší nudle, které zavaříme ve slané vodě, scedíme a podáváme.
Tentokrát máme na vybranou dvě varianty.
sladká varianta
jablka
máslo
rozinky
ořechy
cukr
Jablka nakrájíme na kostičky, orestujeme na másle spolu s rozinkami a ořechy, zasypeme cukrem, smícháme s nudlemi.
slaná varianta
brynza
petrželka kudrnka
zakysaná smetana
Uvařené nudle posypeme na talíři hojnou vrstvou brynzy, ozdobíme sekanou petrželkou a podáváme se zakysanou smetanou.
Ohodnoťte tento recept: