Polévky

Bramborový krém s kysaným zelím a vypečenou klobásou

400 g brambor
80 g sádla
4 bobkové lisy
4 kuličky nového koření
voda
muškátový květ
sůl
1 klobása
1 cibule
100 g žampionů
200 g kysaného zelí
svazek petrželky
zakysaná smetana na podávání

Oškrábané brambory nakrájíme na kostičky a opečeme na sádle, přidáme bobkový list, nové koření, zalijeme vodou, osolíme, lehce ochutíme muškátovým oříškem a vaříme, až jsou brambory měkké. Vyjmeme koření a brambory rozmixujeme dohladka.

Klobásku nakrájíme na půlkolečka, cibuli a žampiony na klínky. Společně opečeme na troše sádla, vmícháme pokrájené kysané zelí a nasekanou petrželku. Směs vložíme do polévky a krátce povaříme. Podáváme se zakysanou smetanou.

Ohodnoťte tento recept: 

49 hlasů

Další recepty Celý díl